خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:

ثبات قیمت در بازار برنج مازندران

ثبات قیمت در بازار برنج مازندران
کد خبر : ۴۱۴۸۱۰

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: در سال جاری از ثبات قیمتی خوبی برای برنج در بازار برخوردار هستیم و کشاورزان وضعیت خوبی برای فروش برنج خود دارند.

به گزارش ایلنا از ساری ، دلاور حیدرپور اظهار کرد: شرایط سختی را برای دست یابی به برنج ارگانیک در پیش رو داریم و باید دو سال متوالی برنج پایش و رصد شود و شرکت هایی که متخصص در این زمینه هستند و در ایران نمایندگی دارند بعد از بررسی دو ساله می توانند ارگانیک بودن محصولی را تایید کنند.

وی افزود: به مدت دو سال نباید هیچ گونه کود و سم شیمیایی در مزرعه استفاده شود تا محصولی طبیعی و ارگانیک بدست آید اما با توجه به اینکه در اکثر مزارع مازندران، آب های مصرفی کشاورزی از بین مزارع به هم راه پیدا می کنند و این گونه سموم استفاده شده در یک مزرعه به مزرعه دیگر انتقال می یابد، دست یابی به برنج ارگانیک دشوار است.

حیدرپور خاطرنشان کرد: محصولی سالم محسوب می شود که باقی مانده سموم و کود در آن از حد مجاز بیشتر نباشد که خوشبختانه در حال حاضر بیش از 99 درصد محصولات تولیدی کشاورزی که توسط دانشگاه علوم پزشکی در حال پایش و رصد است سالم اعلام شدند و برای مصرف آن ها هیچ مشکلی وجود ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: صحبت هایی که اغلب توسط افراد مسئول یا غیرمسئول در مورد آلوده بودن و باقی مانده بالای سموم محصولات کشاورزی مطرح می شود مبنای علمی ندارد زیرا باید کیفیت محصولات توسط دانشگاه های علوم پزشکی و یا آزمایشگاه های مرجع مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی و موسسه تحقیقات صنعتی استاندارد مورد آزمایش قرار بگیرد و تایید کنند که محصولی آلوده است و در غیر این صورت هر صحبتی که در این زمینه مطرح شود مبنای علمی ندارد.

حیدرپور تصریح کرد: بررسی های مستمری که به وسیله دانشگاه علوم پزشکی و وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود حاکی از آن است که 99 درصد محصولات کشاورزی تولیدی داخل کشور سالم هستند و هیچ مشکل و نگرانی برای مصرف آن ها وجود ندارند.

وی افزود: در حال حاضر نمی توان آمار دقیقی از سطح زیر کشت برنج ارگانیک استان مازندران اعلام کرد زیرا بسیاری از شرکت ها ادعا می کنند که محصول ارگانیک ارائه می دهند اما تا زمانی که مرجع صاحب صلاحیت تایید نکند نمی توان آن برنج را به عنوان محصول ارگانیک تلقی کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: در سال جاری در استان مازندران حدود 210 هزار هکتار کشت نوبت اول برنج، حدود 54 هزار هکتار کشت رتن یا رویش دوباره و حدود 32 هزار هکتار کشت دوم است و خوشبختانه مازندران در سال جاری از نظر شرایط اقلیمی و آب کافی در وضعیت خوبی برای تولید برنج بود.

حیدرپور با بیان اینکه به دلیل مدیریت بازار که در دو سال گذشته به وسیله وزارت جهاد کشاورزی در کشور صورت گرفت و واردات کنترل شد در سال جاری از ثبات قیمتی خوبی برای برنج در بازار برخوردار هستیم و کشاورزان وضعیت خوبی برای فروش برنج خود دارند، یادآور شد: از 2 میلیون تن واردات سال 92 با حدود 40 درصد کاهش در سال 93 حدود یک میلیون و 200 هزار تن برنج وارد کشور شد و نیز در سال 94 با حدود 37 درصد کاهش 750 هزار تن واردات برنج داشتیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه حدود 40 درصد برنج سفید تولیدی کشور در این استان تولید می شود، تصریح کرد: در مازندران با توجه به سطح زیر کشت، پیش بینی می شود حدود یک میلیون و 150 هزار تن تولید کشت اول داشته باشد و با احتساب مجموع کشت رتن و دوم حدود یک میلیون و 250 هزار تن شلتوک تولید می شود که ضریب تبدیل از شلتوک به برنج سفید حدود 62 درصد است و پیش بینی می شود حدود 800 هزار تن برنج سفید در استان مازندران تولید شود که بالاترین میزان در کشور است و به تعبیری مازندران پایتخت برنج کشور محسوب می شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز