مدیر آموزش و پرورش قائم شهر:
برگزاری جشنواره های بومی، باعثرونق فرهنگ مازنی و ماندگاری آن خواهد شد
در زمان قدیم اوقات فراغت در کنار پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها معنی می شد و خانواده ها باید این فرهنگ را دوباره احیاء نمایند.
مدیر آموزش و پرورش قائم شهر گفت: برگزاری همایش بزرگ هویت بخشی به فرهنگ بومی مازندران(پیر بته مثال) به شناساندن فرهنگ و آیین های گذشتگان به نسل آینده کمک می کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قائم شهر، محمد رسولی عصر امروز، در جشنواره هویت بخشی فرهنگ بومی که در اداره آموزش و پرورش قائم شهر برگزار شد با بیان اینکه برگزاری جشنواره های بومی و محلی به شناساندن فرهنگ و آیین های گذشتگان به نسل آینده کمک می کند اظهار داشت: برگزاری این همایش کار قشنگ و پسندیده ای است که از سال گذشته شروع و امسال با قوت بیشتری دنبال شد.
وی، افزود: تجربه هایی که از پیران و گذشتگان برای ما به یادگار گذاشته شده است درسی فراموش نشدنی است و آموزش و پرورش قائم شهر، تصمیم گرفت برای احیای فرهنگ گذشته، این جشنواره را برگزار نماید.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان قائم شهر به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره و تصریح کرد: جشنواره هویت بخشی به فرهنگ مازندران با هدف یادآوری گویش و سنت های گذشتگان اجرا شد.
رسولی، ادامه داد: نفوذ و پیدایش مدرنیته نباید باعثگردد تا قدیمی ها را فراموش کنیم و باید دستاوردهای گذشتگان را به نسل جدید معرفی نماییم.
وی با بیان اینکه امروز در تقابل میان سنت و مدرنیته گرفتار شدیم اظهار داشت: این امر موجب شد نه سنت ها حفظ شود و نه به مدرنیته توجه گردد.
مدیر آموزش و پرورش قائم شهر خاطرنشان کرد: توجه به فرهنگ بومی می تواند به ما در گذر از سنت و رسیدن به مدرنیته کمک نماید و در عین حال هیچ کدام آسیب نبینند.
رسولی، با اشاره به اینکه بچه های امروز، اوقات فراغت خود را با اینترنت و بازی های رایانه ای پر می کنند افزود: در زمان قدیم اوقات فراغت در کنار پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها معنی می شد و خانواده ها باید این فرهنگ را دوباره احیاء نمایند.
وی اظهار داشت: باید آموزش را بومی کنیم و این وظیفه معلمان است که با کنکاش در کتابهای درسی مانند فن آوری و کار و مطالعات اجتماعی، درسها را با فرهنگ مازندران تطبیق داده و بومی سازی کنند.
مدیر آموزش و پرورش قائم شهر ادامه داد: برگزاری جشنواره های بومی، باعثرونق فرهنگ مازنی و ماندگاری آن خواهد شد.
رسولی، در رابطه با همایش هویت بخشی به فرهنگ بومی مازندران گفت: ۷هزار و ۸۰۰ دانش آموز در این کار مدرسه شرکت کرده و پای کار آمدند که در مرحله اول ۲۰۰ نفر و در مرحله دوم ۵۲ نفر انتخاب شدند.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری مسابقه پیربته مثال در دل این همایش برنده شدن نیست و انگیزه ای برای جنبش و حرکت نسل جدید برای یادگیری فرهنگ ناب مازندرانی است.