استاندار مازندران در دیدار رئیس مرکز استرآتژیک نهاد ریاست جمهوری عنوان کرد:
اجرای طرح هرم وارونه مدیریت پسماند در روستاهای مازندران
جلسه ای در نهاد ریاست جمهوری به ریاست حسام الدین آشنا، رئیس مرکز استراتژیک نهاد ریاست جمهوری با حضور رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و استانداران مازندران، گیلان و گلستان به منظور بررسی مشکلات پسماند سه استان شمالی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا،احمد حسین زادگان، استاندار مازندران در نشست هم اندیشی با حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز استراتژیک نهاد ریاست جمهوری که به منظور بررسی مشکلات پسماند استان های مازندران و گیلان برگزار گردید با عنوان اینکه موضوع پسماند در استان های ساحلی شمال کشور مورد اهمیت است، خاطرنشان کرد: جلسه ای با حضور رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و استانداران مازندران، گیلان و گلستان در نهاد ریاست جمهوری به ریاست حسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز استرآتژیک نهاد ریاست جمهوری برگزار گردید.
نماینده عالی دولت در استان با عنوان اینکه مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری گزارشی در خصوص وضعیت پسماند طی یک سال اخیر ارائه نمود که این گزارش به طرح هرم وارونه مدیریت پسماند اشاره می کند که بصورت پایلوت در استان گیلان و مازندران اجرا شده است لذا با توجه به این که گزارش مزبور توسط رئیس جمهور بررسی گردید ایشان دستور دادند این گزارش تکمیل و سیاست های اجرایی اش پیشنهاد داده شود و ارزیابی های لازم عملی گردد.
حسین زادگان یادآور شد: می بایست تلاش نماییم به جای آنکه در مقصد مدیریت پسماند را انجام دهیم این موضوع را به مدیریت پسماند مبدا تعمیم بدهیم که برای این مهم اولین قدم باید تغییر سبد غذایی خانوار و کاهش تولید زباله باشد که تفکیک زباله از مبدا هم باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اظهار نمود: تفکیک زباله از مبدا باید در دستور کار قرار گیرد و به نوعی در بخش نرم افزاری آموزش هایی در حوزه شهروندی ارائه و توجهات لازم در این خصوص صورت گیرد چرا که سالانه صدها میلیارد تومان در بخش سخت افزاری هزینه برای مدیریت زباله در مقصد صورت می گیرد اما برای مدیریت زباله در مبدا هیچ اقدامی صورت نمی گیرد که منجر به کاهش تولید زباله می گردد که این مهم ضرورت اصلاح الگوی مصرف را بیش از پیش نمایان می کند.
وی افزود: در مدیریت زباله نمونه موفق در استان مازندران در روستای دارابکلای ساری اجرایی شده است که مشابه طرح هرم وارونه مدیریت پسماند می باشد و در این نشست توسط مرکز استراتژیک نهاد ریاست جمهوری پیشنهاد شده است که مقرر گردید با بررسی و کار علمی بیشتر خروجی لازم از این طرح عملیاتی گردد.
احمد حسین زادگان گفت: با توجه به اینکه ۴۳ درصد زباله های استان در روستاها و ۲۱ درصد در شهرها تولید می شود قائل به این هستیم که هرم وارونه مدیریت پسماند عملی شود. این طرح در دستور کار دهیاران روستاهای استان قرار گرفته است و در روستاهای استان اجرایی شده است.
وی گفت : می توان از مواد آلی تولید کود کمپوست نمود که توسط کشاورزان در فرآیند کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین مواد بازیافت بعنوان منابع مالی تفکیک و به فروش برسد.