مدیرکل آموزش و پرورش لرستان
شانزدهمین مانور زلزله و ایمنی در ۲هزار ۵۷۰آموزشگاه لرستان برگزار شد
شانزدهمین مانور زلزله و ایمنی برای مواجهه با بلایای طبیعی به ویژه زلزله با شعار در ۲۵۷۰ آموزشگاه دوره اول و دوم متوسطه و با حضور ۱۲۵ هزار دانش آموز برگزار شد.
شانزدهمین مانور زلزله و ایمنی با هدف ترویج فرهنگ ایمنی و ارتقای توانمندی دانش آموزان برای مواجهه با بلایای طبیعی به ویژه زلزله با شعار در ۲۵۷۰ آموزشگاه دوره اول و دوم متوسطه و با حضور ۱۲۵ هزار دانش آموز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، گودرز کریمی فر افزود: مانور زلزله شبیه سازی شرایط بحرانی است و مجموعهای از تمرینها و ممارستهاست که برای ارزیابی برنامههای تدوین شده جهت مقابله و مواجهه با حوادثو بلایا علی الخصوص زلزله در تمامی مکانها از جمله در مدارس به کار میرود.
کریمی فر تصریح کرد: دراین مانور دانش آموزان در شرایط حادثه قرار گرفته و همین امرباعثمیشود که شیوه رویارویی با زلزله را که از پیش با استفاده از روشهای علمی و نتیجه بخش تدوین شده و مورد ارزیابی نیز قرار گرفته را بیاموزند و این یافتههای تجربه شده را نیز در طول زندگی و در هنگام زلزله مورد استفاده قرار دهند و به عبارتی آموزهها و آموختههایی که در مانورها در مدارس ارائه و تمرین میشوند، میتوانند گرههای به وجود آمده در اوج حادثهای همچون زلزله را باز کند و دانش آموزان با اتکا به این آموزشها و آموختهها با آرامش و اطمینان خاطر به استقبال حادثه بروند و همین آرامش نسبی روانی میتواند تا حد بسیار زیادی از تلفات و آسیبهای روحی و روانی در هنگام و بعد از زلزله بکاهد.
استاندار لرستان هم با بیان اینکه بوسیله ارتقاء فرهنگ ایمنی و مقاوم سازی میتوان تلفات و خسارات ناشی از زلزله را کاهش داد گفت: افزایش سطح آگاهی دانش آموزان در مورد زلزله میتواند تا حد زیادی تلفات و آسیبهای این پدیده طبیعی را کاهش دهد.
بازوند در ادامه بیان داشت: ۶۴ درصد مدارس استان آمادگی لازم در برابر وقوع زلزله را داشته و ۳۶ درصد باقی مانده در این خصوص نیاز به باز سازی و مقاوم دارند.
بازوند تصریح کرد: جدی گرفتن، هدفمند بودن، تداوم و استمرار مانور های زلزله در مدارس و افزایش کیفی و کمی آنها به ویژه در مناطق و نقاط زلزله خیز همواره میتواند به عنوان یک موضوع مهم در برنامههای مسئولین مراکز آموزشی قرار گیرد و توجه به آن، با درنظر گرفتن امکانات طبیعی و غیر طبیعی منطقه مانور، مولفههای فرهنگی و نیروی انسانی منطقهای که مانور در آن به اجرا در میآید، در کاهش تلفات انسانی بسیار موثر است.
آریایی مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان نیز در سخنانی تاکید کرد: ارتقای سطح آموزش و باز نگری مطالب آموزشی در مورد زلزله میتوان آمادگی، شناخت و ادراک صحیح دانش آموزان را از زلزله و خطراتی که محیط تحصیل و زندگی آنها را تهدید می کند، تقویت نموده و در واقع راهکارها، روشهای ایمنی، کنترل وکاهش خطرات زلزله را به آنها یاد داد.
آریایی ادامه داد: شناخت ودرک صحیحی از زلزله های گذشته، مخاطرات و ویژگی های گوناگون آن می تواند راهنمای مناسبی برای دانش آموزان و سایر مردم در پیشگیری از عواقب ناگوار زلزله و آمادگی آنها برای مقابله با آن باشد.. گفتنی است در این مانور که با مشارکت معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش لرستان و ادارات بهداشت و تندرستی و فرهنگی هنری، مدیریت بحران استانداری لرستان، هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، دانش آموزان مدارس با به صدا درآمدن آژیر نحوه مواجهه با زلزله احتمالی، پناه گیری و امدادرسانی به مصدومان را تمرین کردند.