امام جمعه موقت خرم آباد؛
محرم و عاشورا نمایشگاه توحید، نبوت، امامت و معادباوری هستند
محرم و عاشورا نمایشگاه توحید، نبوت، امامت و معادباوری هستند تا جایی که هر سال اسلام به وسیله حادثه کربلا احیا میشود.
امام جمعه موقت خرم آباد گفت: محرم و عاشورا نمایشگاه توحید، نبوت، امامت و معادباوری هستند تا جایی که هر سال اسلام به وسیله حادثه کربلا احیا میشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، حجتالاسلام قاسم متقینیا در خطبههای نماز جمعه این هفته خرمآباد در مصلی الغدیر این شهر با اشاره به به اینکه در قرآن کریم دلایل بیشماری برای تکریم کربلا و واقعه عاشورا دیده میشود، عنوان کرد: محرم و عاشورا یک نمایشگاه بزرگ از توحید، عبادت و معاد باوری است و هرساله دین اسلام بهوسیله عاشورا احیا میشود.
وی ادامه داد: همانطور که در آیه ۱۲۰ سوره مبارکه هود آمده است، قصههایی که ما نقل میکنیم با چند هدف است که همیشه باید بیان شود که هم موعظه است و هم باعثتقویت ایمان است و از جهتی دیگر یادآوری برای مؤمنین است که هدف بعثت را فراموش نکنند و بدانند که واقعه کربلا ادامه راه بعثت است.
حجتالاسلام متقینیا با اشاره به اینکه قصههای قرآن باید تکرار شود، ادامه داد: قصه کربلا هم باید تکرار شود، همانگونه که خداوند در آیه ۲۳ سوره مبارکه شورا میفرماید، وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) میفرماید: در قبال رسالتم اجر و مزدی را نمیخواهم، شما تلاشتان در این باشد که به نزدیکان من صدمهای وارد نشود، آیا از حسین(ع) به پیامبر اکرم(ص) نزدیکتر وجود دارد که این مصیبت را بر ایشان وارد کردند.
امام جمعه موقت خرمآباد اظهار کرد: خداوند متعال کعبه، صفا، مروه و حج را جزء شعائر معرفی میکند که هرکس اینها را تکریم کند به تقوای دلها نزدیک شده است، قربانگاه مکه که قربانی هم نشد شعاعر الهی است ولی ذبح اعظم سیدالشهدا تکریم نشود.
وی با بیان اینکه امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در حدیثی میفرمایند رحمت خدا شامل حال انسانی است که امر ما را احیا کند، اذعان کرد: به تعبیر روایات احیا کربلا و عاشورا احیا امر معصومین است.
حجتالاسلام متقینیا گفت: امام صادق(ع) میفرماید تکریم شعائر کربلا و زنده نگه داشتن مصیبتهای امام حسین(ع) به هراندازه که انجام شود، به مصابه شریک شدن در ثواب واقع کربلا اشت.
امام جمعه موقت خرمآباد مهمترین هدف امام حسین(ع) از قیام را اصلاح امت پیامبر اکرم(ص) و احیای امربهمعروف و نهیازمنکر دانست و ادامه داد: در آموزههای دینی ما بسیار به این مقوله اشاره شده است تا جاییکه در قرآن داریم که هدهد با نهیازمنکر توانست یک ملت را از بتپرستی بازدارد.
وی با بیان اینکه در روایات داریم که، یکی از ارکان حکومت امام زمان احیای امربهمعروف و نهیازمنکر است، افزود: دلایل قرآنی زیادی برای تکریم و احیای واقعه کربلا وجود دارد، چراکه پیامبراکرم(ص) میفرماید: حتماً امربهمعروف و نهیازمنکر انجام دهید چراکه انجام ندهید عذاب خدا شما را فرا میگیرد.
امام جمعه موقت خرمآباد با بیان اینکه امربهمعروف و نهیازمنکر انواع دارد، ادامه داد: امربهمعروف و نهیازمنکر خانوادگی، الهی، سیاسی، اجتماعی و اداری را داریم که باید همه آنها را درنظر بگیریم.
وی ادامه داد: امربهمعروف و نهیازمنکر دایره وسیعی دارد که سیاست، علم و فرهنگ را شامل میشود.
حجتالاسلام متقینیا اظهار کرد: بزرگترین منکر این است که انسان در مقابل امام معصوم قرار بگیرد، که ما باید همه این منکرات را بشناسیم.
امام جمعه موقت خرمآباد گفت: مردم و مسئولان همواره باید امر به معروف و نهی از منکر را مد نظر داشته و تلاش کنند اعمال معروف در حیطههای سیاسی و اجتماعی انجام شود.
وی تصریح کرد: انجام طرحهای کلان و مثمر ثمر در استان از دیگر معروفات اداری است، چنانچه این طرحها بدون کار کارشناسی و به دور از مطالعات دقیق باشد دچار مشکل شده و به منکر اداری تبدیل خواهد شد.