خبرگزاری کار ایران

استاندار لرستان:

منابع و مصارف موجود در بانک‌های لرستان همخوانی ندارد

منابع و مصارف موجود در بانک‌های لرستان همخوانی ندارد
کد خبر : ۱۶۸۱۲۳

استاندار با بیان اینکه گردش مالی در سیستم بانکی استان مطلوب سرمایه‌گذاری نیست، گفت: ‌ منابع و مصارف موجود در بانک‌های ما همخوانی ندارد و در همین راستا درآمد سرانه استان لرستان ۴۹ درصد میانگین کشوری است.

استاندار لرستان گفت: ‌ منابع و مصارف موجود در بانک‌های ما همخوانی ندارد و درآمد سرانه استان ۴۹ درصد میانگین کشوری است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم‌آباد، هوشنگ بازوند در جلسه مشترک هم‌اندیشی اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و شورای اداری لرستان با تشریح ظرفیت‌ها و وضع موجود استان اظهار کرد: لرستان با وجود منابع آب فراوان و ۱۲.۸ درصد آب کشور، شرایط چهار فصل آب و هوایی، ۲۵ کیلومتر رودخانه و دارا بودن ۳ درصد ذخیره سنگ‌های نمای ساختمان جهان یکی از استان‌های مستعد و با ظرفیت در مسیر توسعه است که متأسفانه هنوز توجه جدی به آن نشده است.

وی با اشاره به اینکه حدود اثر ملی و تاریخی ثبت شده نشان از قدمت و تاریخ این استان دارد، گفت: وجود آبشارهای سحرانگیز فراوان، طبیعت بکر و زیبا و دست نخورده و حدود ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی این استان را به پایتخت ژئوتوریست کشور تبدیل کرده است.

استاندار لرستان افزود: وجود جوانان متعهد و تحصیلکرده به جای اینکه به یک فرصت برای توسعه اقتصادی و فرهنگی این دیار بشود به یک بحران نزدیک شده است چرا که طبق اعلام آمار رسمی در سال ۹۲ نرخ بیکاری در این استان ۱۷.۲ درصد است که البته براساس آمار غیر رسمی این میزان تا ۳۰ درصد نیز می‌رسد و بد‌تر از آن بیکاری جوانان بیش از ۵۱ درصد است که همین موضوع موجب شده سالانه شاهد مهاجرت بیش از ۷ هزار نفر از متخصصان و صاحب‌نظران از این استان باشیم.

وی با بیان اینکه گردش مالی در سیستم بانکی استان مطلوب سرمایه‌گذاری نیست، گفت: ‌ منابع و مصارف موجود در بانک‌های ما همخوانی ندارد و در همین راستا درآمد سرانه استان لرستان ۴۹ درصد میانگین کشوری است.

بازوند در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه پس از انتخابات فضا برای حضور سرمایه‌گذاران مناسب‌‌تر و مطلوب‌تر شده است، گفت: سازمان اقتصادی کوثر حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه طی این ۶ ماه تعریف کرده است که در کنار آن احیای مجتمع کشت و صنعت که به یک مطالبه جدی و اجتماعی مردم تبدیل شده بود نیز با سرمایه‌گذاری یک تاجر عربستانی شیعه در حال انجام است.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌هایی که به خوبی پیش بردیم افزایش پروازهای خرم‌آباد از ۶ پرواز در هفته به ۲۴ پرواز است که در کنار آن طرح توسعه باند فرودگاه را نیز در دست اجرا داریم به گونه‌ای که قرارگاه خاتم با ۵۱ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری این موضوع را پیگیری می‌کند که امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان بتوانیم این فرودگاه را آماده نشست و برخاست هواپیماهای پهن پیکر جهت پروازهای زیارتی و خارج از کشور نماییم.

استاندار لرستان عبور از کشاورزی معیشتی و سنتی را یکی دیگر از اولویت‌های برنامه‌ اجرایی خود عنوان کرد و افزود: طی ۸ سال گذشته گلخانه‌های کشاورزی این استان کاملاً تعطیل و بی‌مصرف بودند که خوشبختانه در همین مدت کوتاه روند احیا این گلخانه‌های کشاورزی را در پیش گرفته‌ایم و امیدواریم در کمترین زمان این استان را آماده رسیدن به کشاورزی صنعتی و اقتصادی نماییم.

بازوند در پایان با بیان درخواست‌ها و انتظارات استانی خود از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ‌ این درخواست‌‌ها به دو گروه الف و ب تقسیم می‌شود که در گروه اول نیاز به قانون و مصوبه مجلس نداریم و همین پیگیری و تصویب در کمیسیون جهت انعکاس به دولت کافی است و مهم‌ترین این درخواست‌ها اختصاص ۱.۶ میلیارد مترمکعب آب جهت آبی کردن ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان است چرا که تا به امروز فقط ۲۵ درصد این اراضی آبی است در صورتی که ۱۲ میلیارد متر مکعب خروجی آب این استان است و روان‌آب‌های این استان خروشان در کنار زمین‌های دیم می‌گذرند.

وی ادامه داد: ‌ یکی دیگر از این درخواست‌ها موضوع عبور خط لوله فرآورد‌ه‌های نفتی به طول ۸۰۰ کیلومتر از استان است که هیچ‌گونه عایدی و بهره‌مندی برای استان ندارد که تقاضا داریم در صورت امکان یکی از سرشاخه‌های این لوله‌ها به خود استان اختصاص داده شود و از این ۵۷۰ هزار بشکه نفت خامی که از این استان عبور می‌کند مقداری نیز در همین استان فرآورده‌سازی شود تا شاید گوشه‌ای از رکود اقتصادی و بیکاری جوانان این استان را پاسخگو باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز