نماینده مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی:
مناسبات پارلمانی در توسعه و گسترش روابط ایران و ترکیه از جایگاه ویژهای برخوردار است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مناسبات پارلمانی از جایگاه ویژهای در روابط میان کشورها برخوردار است و مجلس شورای اسلامی از روند توسعه مناسبات با ترکیه حمایت میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: مناسبات پارلمانی از جایگاه ویژهای در روابط میان کشورها برخوردار است و مجلس شورای اسلامی از روند توسعه مناسبات با ترکیه حمایت میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، سفیر ترکیه در این دیدار با اشاره به اشتراکات فراوان میان دو کشور خواستار گسترش مناسبات مابین تهران - آنکارا در زمینههای گوناگون شد و افزود: جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری ترکیه دارد و از این رو گسترش روابط دوستانه مابین برای ترکیه از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی همچنین با اشاره به سفر روز گذشته رییس مجلس ملی ترکیه به تهران این دیدار را موجب تقویت پیوندهای برادرانه و مودتآمیز میان دو کشور خواند و از میزبانی مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.
«اومیت یاردیم» در این دیدار گزارشی از اوضاع کشور خود را ارائه نمود و خواستار مراوده بیشتر میان نمایندگان مجالس و مقامات سیاسی دو کشور جهت شناخت بیشتر از واقعیتهای همدیگر در راستای تفاهم در مسائل فی مابین و رخدادهای جهانی و منطقهای بخصوص جهان اسلام شد.
در این دیدار که به درخواست سفیر ترکیه انجام گرفت اومیت یاردیم با بیان دیدگاههای خود در خصوص حوادثمصر، نظر آقامحمدی را در این زمینه و برخی ناآرامیهای به وجود آمده در کشور ترکیه را جویا شد.
ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلام نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات دو کشور در زمینههای مختلف از جمله فرهنگ اسلامی مشترک گفت؛ دو کشور از فرصتها و توانمندیهای فراوانی برای گسترش همکاریهای دوستانه در زمینههای مختلف از جمله در عرصه اقتصادی و بازرگانی برخوردارند و بر لزوم استفاده هر چه بیشتر از این ظرفیتها تاکید کرد و ادامه داد: گسترش روابط ایران و ترکیه به عنوان دو کشور مهم در منطقه در تامین امنیت و ثبات خاورمیانه نقش مهمی خواهد داشت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین افزود: مناسبات پارلمانی از جایگاه ویژهای در روابط میان کشورها برخوردار است و مجلس شورای اسلامی از روند توسعه مناسبات با ترکیه حمایت میکند.
آقامحمدی گفت جمهوری اسلامی ایران در امور هیچ کشوری مداخله نمیکند و خواهان صلح و ثبات در همه کشورهای اسلامی میباشد و ثبت و امنیت در کشورهای برادر و همسایه را به نفع همه منطقه میداند وبه پیشرفت و کشور ترکیه هر چه بتواند کمک مینماید.
نماینده مردم خرمآباد با اشاره به تاریخچه پیدایش جمعیت اخوان المسلمین توسط حسن البناء در مصر و و افکار و تلاشهای سید قطب و محمد قطب در این راستا انقلاب مصر علیه دیکتاتوری حسنی مبارک را حاصل تلاش هفتاد سال زحمات جمعیت اخوان در زمینه آموزههای دینی به مردم مصر دانست و با توجه به سابقه دانشگاه الازهر مصر را کشوری ممتاز در پیکره جهان اسلام بر شمرد.
وی اقدام ژنرال ابوالفتاح السیسی و فرماندهان ارتش مصر علیه دولت مردمی و قانونی آقای مرسی را کودتا بر ضد انقلاب اسلامی مصر و بیداری اسلامی در منطقه بر شمرد که در آن چند هزار از مردم مسلمان مصر به خاک و خون کشیده شدند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیست خارجی مجلس شورای اسلامی به برخی اشتباهات مرسی و اخوانی نیز اشاره نمود و گفت از جمله این اشتباهات که راه را برای موفقیت توطئه گران با حمایت دشمنان امت اسلامی آماده کرد، این بود که مرسی در ساختار حکومت فقط از اخوان المسلمین استفاده کرد و به سایر جریانات اسلامی و گروههای همراه خود در انقلاب توجه نکرد و به جای اینکه ملت مسلمان مصر را ببیند فقط اخوان را تنها همراه خویش احساس میکرد و از این رو بخش عمدهای از ملت به صورت اپوزوسیون در آمدند. اشتباه دیگر اعتماد به آمریکاه بود که از روی ناچاری یا از روی ناآگاهی مرتکب این خطا شدند. دیگر از اشتباهات حکومت اخوان دخالت در امور داخلی سوریه و حمایت از گروههای تکفیری و سلفی و جریانات تندرو بود که باعثناراحتی بخشی از مسلمانان مصر گردید و دیگر میدان دادن به جریان سلفی و تکفیری در مصر و اقدامات جنایت کارانه آنها علیه سایر فرق اسلامی در این کشور بود.
آقامحمدی اظهار داشت: اشغال نظامی کشورهای افغانستان، عراق و لیبی توسط امریکا و غرب که پیامد آن ناامنی و کشتارهای روزانه و ویرانی و غارت ثروت امت اسلامی است تجربه تلخی است که ما نباید جهت حل مشکلات جهان اسلام چشم به راه جنایتکاران و غارت گران غربی باشیم و از آنها کمک بطلبیم. جهان غرب دوست و غمخوار جهان شرق به ویژه کشورهای اسلامی نیست. ما نباید در خصوص سوریه اشتباه کنیم و با امریکا در بحثدخالت غیر قانونی و نامشروع همکاری کنیم. ما خود باید ترتیبی دهیم که تروریستهایی که با پول و سلاح بیگانه از سایر کشورها به سوریه اعزام شدهاند از آنجا بیرون بروند و در یک انتخابات آزاد ملت سوریه در خصوص سرنوشت خود تصمیم بگیرند. البته ما کار بشار اسد را در زمینه حکومت داری بیعیب و نقص نمیدانیم ولی روا نیست که از سوی هیچ کشور اسلامی از تروریستهایی که با پول مرتجعین ذلتپذیر منطقه و سلاحهای امریکا و اسرائیل با اسد میجنگند حمایت به عمل آید. سوریه محور مقاومت است و نباید گذاشت که از بین برود.