به گزارش ایلنا، حجتاله صیدی در آیین تبادل تفاهمنامه همکاری نظام بانکی و شرکت راهآهن کشور که با حضور وزیر راه و شهرسازی، نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت راهآهن، مدیران عامل بانکها، دستاندرکاران، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان حوزه حمل و نقل ریلی کشور همزمان با گرامیداشت هفته حمل و نقل در صنعت حمل و نقل ریلی برگزار شد، افزود: بر اساس تفاهمنامه بین بانکهای عامل و شرکت راهآهن طی یک سال آینده بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای توسعه زیر ساختهای حمل و نقل ریلی کشور تخصیص خواهد یافت که باید این منابع در بخشهای مربوطه جذب شود و بانک صادرات ایران این آمادگی را دارد که به محض تکمیل پروندههای هر طرح در این حوزه، حمایتهای مالی لازم را به سرعت انجام دهد.
وی با اشاره به این که منابع طبیعی، منابع انسانی، سرمایههای فکری و همچنین زیر ساختها بخش اصلی ثروت هر کشور را تشکیل میدهند، اظهار کرد: زیرساختها یکی از شاخصهای اصلی و مهم توسعه است و یکی از بخشهای مهم این حوزه نیز حمل و نقل است که راهآهن نقش مهمی در این میان ایفا میکند. در واقع در کنار تولید ناخالص داخلی، درآمد سرانه و نرخ رشد اقتصاد، یکی از شاخصهای مهم طول جادهها و راهآهن است. در زمان جنگ تحمیلی توسعه این بخش متوقف نشده و در سالهای اخیر نیز این روند همچنان ادامه یافته و به پیش میرود که سهم بانکها در این توسعه کاملا برجسته است.
وی با تشریح مسیر نهایی نقدینگی کشور به سمت تولید و بالا بردن تقاضای کل، به وجود مطالبات بانکها از دولت اشاره کرد و افزود: رقم بزرگی در ترازنامه بانکها به عنوان طلب از دولت وجود دارد که البته این مطالبات عمدتا بابت اجرایی شدن پروژههای کلان اقتصادی به وجود آمده است.
در این مراسم محمد اسلامی، وزیر راه و شهر سازی با بیان اینکه جنگ اقتصادی به معنای واقعی کلمه در جریان است، گفت: تحریمهای ظالمانه به صورت مویرگی اقتصاد کشور و مردم را هدف گرفته بنابراین لازم است با هوشیاری و اراده مصمم با افزایش بهرهوری و بالا بردن رشد اقتصادی برای توسعه صنعت و زیرساختها تلاش کنیم.
سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راهآهن نیز در این مراسم ضمن ارائه گزارشی، از حمایت بانکها از جمله بانک صادرات ایران قدردانی و اظهار کرد: حمایت بانکها موجب شده است یک روحیه جهادی در بین همه همکاران شرکتهای زیرمجموعه راهآهن برای توسعه این بخش به وجود آید.
تفاهمنامه توسعه تعاملات و ارائه خدمات بانک صادرات ایران با شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با هدف ارائه تسهیلات و خدمات بانکی به متقاضیان بخش غیردولتی معرفی شده از سوی راهآهن برای تاًمین ناوگان ریلی مورد نیاز (بازسازی و خرید سالن مسافری، ریل باس، واگن باری و لوکوموتیو) در قالب عقود اسلامی و در چارچوب قانون عملیات بانکی بدون ربا و ضوابط و دستورالعملهای بانک مرکزی به امضا رسید.