اکبر شوکت در جمع کارگران قم:
بساز بفروشها وحامیان آنها ۸ بار به بیمه کارگران ساختمانی حمله کردند
«ایدهآل برای ما قانون مصوب سال ۸۷ است ولی وقتی میبینیم هجمه کارفرماها و بسازبفروشها و حامیان آنها در مجلس زیاد است به شرایط فعلی رضایت میدهیم.»
نماینده کارگران در هیات امنای سازمان تامین اجتماعی کشور با بیان اینکه کارگران ساختمانی ضمن تشکر از مجالس هفتم و هشتم در بحثبیمه کارگران ساختمانی، رضایتی از مجلس نهم ندارند، گفت: ایده آل برای ما قانون مصوب سال ۸۷ است ولی وقتی میبینیم هجمه کارفرماها و بسازبفروشها و حامیان آنها در مجلس زیاد است به شرایط فعلی رضایت میدهیم تا اینکه انشاالله روزی شاهد شرایط ایده آل باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، «اکبر شوکت» رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور شب گذشته در جمع حدود هزار نفر از کارگران و استادکاران آرماتوربند، قالب بند و بتون ریز استان قم که برای برگزاری مراسم انتخابات هیات مدیره و بازرسان جدید انجمن صنفی خود در مسجد رضائیه جمع شده بودند گفت: از زمان تصویب قانون بیمه کارگران ساختمانی برخی از بساز بفروشها و حامیان آنها که به واسطه این قانون، سود مالی کمتری نصیبشان میشد، تلاش کردند تا جلوی این قانون را بگیرند چرا که با وجود بیمه کارگران ساختمانی که حق کارگران بوده و هست و همچنین ایمنی کارگران، باید هزینههایی را پرداخت کنند.
او افزود: در آمار مربوط به کل دنیا تنها ۱۷ درصد حوادثکار مربوط به کارگران ساختمانی است در حالی که در کشور ما به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی از سوی کارفرماها، بیش از ۵۰ درصد حوادثکار کشور مربوط به کارگران ساختمانی شده است. برای مثال در سال گذشته حدود ۲ هزار فوتی در حوادثکارگاهی داشتیم که ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ مورد آن مربوط به کارگران ساختمانی بود. این آمار یعنی در طول سال روزانه بین دو تا سه کارگر ساختمانی در ایران بر اثر حوادثکار فوت کردهاند.
رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور در ادامه گفت: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فعالیتهای خوبی در وزارت کار برای کاهش حوادثناشی از کار شروع شد و از جمله آنها اینکه مهندس هفدهتن معاونت روابط کار کارگروههای ویژهای جهت کاهش حوادثکار در حوزه کارگران ساختمانی ترتیب داده است.
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی کشور با بیان اینکه در همه مشاغل از کل ۳۰ درصد حق بیمهای که باید به تامین اجتماعی پرداخت شود ۲۰ درصد وظیفه کارفرماست، گفت: در بحثبیمه کارگران ساختمانی مقرر شده بود ۲۰ درصد حق بیمه کارفرماها را کسانی که میخواهند ساختمانی احداثکنند بپردازند، هزینهای که تا قبل از تصویب قانون بیمه کارگران ساختمانی پرداخت نمیشد و البته ظلم به کارگران بود.
او خاطرنشان کرد: از زمان تصویب قانون بیمه کارگران ساختمانی تا به امروز که فقط چند سال از آن میگذرد، بساز بفروشها وحامیان بساز بفروشها ۸ بار به بحثبیمه کارگران ساختمانی حمله کردند. بهانه آنها هم این بود که ساخت و ساز از رونق میافتد. این در حالی است که وقتی میلگرد از کیلویی ۷۰۰ تومان به ۲ هزار تومان رسید صدای کسی در نیامد اما وقتی به خاطر بیمه کارگران ساختمانی تنها ۲۰ هزار تومان به ازای هر متر به هزینه ساخت و ساز اضافه شد، صدای آقایان درآمد. مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با محاسبهای که انجام داد اعلام کرد هزینه بیمه کارگران ساختمانی تنها یک درصد از هزینههای ساخت و ساز میباشد و با این وجود بسازبفروشها و حامیان آنها بازهم به حق و حقوق مسلم کارگران حمله میکنند.
شوکت تصریح کرد: ما کارگران ساختمانی از مجالس هفتم و هشتم که در بحثبیمه کارگران ساختمانی همراه جامعه کارگری بودند تشکر میکنیم اما به صراحت اعلام میکنیم که رضایتی از مجلس نهم نداریم. در همین مجلس نهم تصویب شده بود که برای بحثبیمه کارگران ساختمانی تنها ۱۲ درصد از حق بیمه به تامین اجتماعی پرداخت شود که در صورت باقی ماندن این قانون نه تنها کارگران ساختمانی جدید بیمه نمیشدند، بلکه حتی ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده به حدود نصف آن کاهش پیدا میکرد اما خوشبختانه با تجمعی که نمایندگان کارگران ساختمانی سراسر کشور در جلوی درب مجلس شورای اسلامی و صحبت با حدود ۴۰ الی ۵۰ نماینده مجلس داشتند، این طرح مجلس پس گرفته شد و خوشبختانه این مشکل تا حدودی رفع شد. البته اعلام کردیم و بازهم اعلام میکنیم که ایده آل برای ما قانون مصوب سال ۸۷ است ولی وقتی میبینیم هجمه کارفرماها و بسازبفروشها و حامیان آنها در مجلس زیاد است به شرایط فعلی نیز رضایت میدهیم تا اینکه انشاالله روزی شاهد شرایط ایده آل باشیم.
وی در پایان یادآور شد: آقای محجوب نماینده محترم تهران در مجلس، آقای قاضیپور نماینده محترم ارومیه و همین طور آقای لاریجانی رئیس مجلس و نماینده قم و البته آقای علی بنایی نماینده دو دوره گذشته مردم قم در مجلس و برخی دیگر از نمایندگان از جمله افرادی هستند که در بحثبیمه کارگران ساختمانی همراه جامعه کارگری بودند و ما از آنها تشکر میکنیم.