مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان:
عملیات سمپاشی مبارزه با سن غلات در قزوین اجرا شد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات سمپاشی برای مقابله با سن غلات در سطح ۱۰۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین اجرا شد.
به گزارشخبرنگار ایلنا از قزوین، یوسف درخشان با اعلام این خبر اظهار کرد: از این میزان سطح مبارزه ۳۳ هزار هکتار در مرحله مادری و ۶۹ هزار و ۸۰۰ هکتار در مرحله پوره انجام شده است .
به گفته مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان، کل سطح مبارزه در سال جاری ۱۰۲هزار و ۸۰۰ هکتار بوده که نسبت به سال گذشته هشت هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش داشته است.
درخشان یادآورشد: امسال شروع مبارزه با سن غلات از ۲۹ فروردین ماه سال جاری در شهرستان بوئین زهرا آغاز و تا ۲ تیر ماه در شهرستان آوج پایان یافت .
وی با اشاره به اینکه ؛ سن غلات از آفات مهم و قدیمی مزارع غلات این استان به ویژه گندم محسوب می شود گفت : هر ساله بین ۶۰ تا ۶۵ درصد مزارع گندم و جو بر علیه این آفت سمپاشی می شوند.
این مسئول افزود :خسارت این آفت هم بصورت کمی و کاهش محصول در مرحله سن مادری و هم بصورت کمی و کیفی در مرحله پوره و کاهش خاصیت نانوایی در گندم های بالای ۲ درصد سن زدگی می باشد .
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان تصریح کرد : این آفت در صورت عدم کنترل میتواند خسارات زیادی را به کشاورزان و به دولت بعنوان محصول استراتژیک کشور که در صورت عدم خودکفایی مجبور به واردات آن خواهند بود، وارد کند.
درخشان تاکید کرد: تعیین زمان مناسب برای کنترل این آفت و سمپاشی مزارع کشاورزی در زمان مناسب میتواند نقش مهمی در کاهش سن زدگی و افزایش کمی و کیفی محصول داشته باشد.
وی در ادامه گفت : از اسفند ماه سال گذشته با بازدید از اماکن زمستانگذران این آفت در کوههای مشرف به مزارع و پیش بینی تراکم وضعیت زیستی آفت و زمان ریزش آن به مزارع توسط کارشناسان انجام شده و بعد از ریزش به مزارع نیز کلیه مزارع غلات استان تحت نظارت و پایش ۱۳۰ تیم شبکه مراقبت قرار گرفتند.
این مسئول بیان کرد: در همین راستا ؛ آموزشهای لازم به کشاورزان در خصوص زمان دقیق سمپاشی با نرم گیری مزارع در مرحله سن مادر و پوره به کشاورزان اطلاع رسانی شده است.
به گفته درخشان، در سال زراعی جاری۱۸۹ هزار و ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به زیر کشت گندم و جو رفته که از این میزان ۴۷هزار و ۷۰۰ هکتار گندم آبی ، ۱۰۶ هزار و ۷۰۰ هکتار گندم دیم ، ۲۷ هزار و ۴۰۰ هکتار جو آبی و ۷هزار و ۵۵۰ هکتار جو دیم است.