خبرگزاری کار ایران

در جلسه علنی چهل و سوم شورای شهر قزوین صورت گرفت؛

بررسی لایحه دو فوریتی برنامه پنج ساله شهرداری قزوین روی میز شورا

بررسی لایحه دو فوریتی برنامه پنج ساله شهرداری قزوین روی میز شورا
کد خبر : ۲۱۰۳۹۰

شورای اسلامی شهر قزوین پس از رأی دادن به دوفوریتی بودن لایحه تدوین برنامه پنج ساله دوم شهرداری قزوین، در بررسی ابعاد و ویژگی‌های مختلف این لایحه، آنرا دوباره به کمیسیون برنامه و بودجه شورا ارجاع داد تا در یک هفته بررسی و رسیدن به نتیجه نهایی، مجدد در صحن علنی شورا برای تصویب نهایی مطرح شود.

شورای اسلامی شهر قزوین پس از رأی دادن به دوفوریتی بودن لایحه تدوین برنامه پنج ساله دوم شهرداری قزوین، در بررسی ابعاد و ویژگی‌های مختلف این لایحه، آنرا دوباره به کمیسیون برنامه و بودجه شورا ارجاع داد تا در یک هفته بررسی و رسیدن به نتیجه نهایی، مجدد در صحن علنی شورا برای تصویب نهایی مطرح شود.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، عباس ظاهری رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در ابتدای این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه پایان سال جاری، دومین برنامه پنج ساله شهرداری به اتمام می‌رسد، ضرورت دارد که تدوین برنامه دوم در دستور کار قرار بگیرد.

وی از ضرورت بهره‌مندی شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت از برنامه پنج ساله توسعه صحبت کرد و گفت: عقل حکم می‌کند که مسیر طی شده را کامل‌تر کنیم چراکه قزوین جزو معدود شهرهایی محسوب می‌شود که از چنین برنامه‌ای بهره‌مند است.

ظاهری در ادامه بیان کرد: برنامه اول پنج ساله نیز در قبل از تصویب در کمیسیون‌ها به مدت یک ماه بررسی و پس از بررسی نهایی به صحن شورا برای تصویب فرستاده شد.

وی با تأکید بر اینکه شورا و شهرداری قزوین باید تلاش کنند تا برنامه واقعی و کامل تهیه شود، ادامه داد: اگر قرار باشد که کار به دست مجری سپرده شود، شهرداری ناظر مستقیم کار و شورا نظارت عالیه را برعهده خواهند داشت.

در ادامه جلسه، اعضای شورای شهر ابهامات، سؤالات و پیشنهادات خود را در رابطه با این لایحه مطرح کردند.

مریم نخستین ضرورت انتخاب مشاور برای انجام این برنامه را از مسئولان شهرداری مورد سؤال قرار داد و گفت: شهرداری با تکیه بر توانمندی خود، مسئول اجرای برنامه پنج ساله اول بود و حال که یک پژوهشکده مسئول اجرای این برنامه می‌شود باید دید در این زمینه چه میزان توانمندی دارد!؟

وی رقم پیشنهادی مشاور در اجرای این طرح را که ۴۰۰ میلیون تومان اعلام کرده لازم به بررسی و ارزیابی بیشتر دانست و گفت: با رقمی کمتر از این مقدار دیگر کلان شهر‌ها طرح توسعه تهیه کرده‌اند.

احد چگینی با تأکید بر اینکه برنامه توسعه پنج ساله باید در راستای سند توسعه استان و برنامه چشم انداز ۲۰ ساله کشورمان باشد، ادامه داد: می‌توان از ظرفیت مرکز مطالعات مجلس شورای اسلامی و شورای عالی استان‌ها بهره برد.

وی با تأکید بر اینکه شورای شهر مرجع تصمیم گیر به شمار می‌آید، ادامه داد: تصویب این برنامه بر عهدهٔ شورای شهر است و می‌تواند به عنوان مشاور در این حوزه به فعالیت بپردازد.

حکمت ا… داودی شناخت درست قزوین توسط مشاور را بسیار مهم دانست و گفت: با تکیه بر منابع و توانمندی‌ها باید برای شهر برنامه نوشته شود.

وی بررسی نقاط ضعف و قوت برنامه پنج ساله قبلی را مورد تأکید قرار داد و گفت: در این بررسی دلایل عدم تحقق برخی برنامه‌ها باید مشخص شود و در برنامه آتی مدنظر قرار بگیرد تا پروژه‌های مختلف عمرانی، خدماتی و ترافیکی درست و دقیقی را اجرایی کنیم.

محمد رضا صدیقی با تأکید بر اینکه هر سازمانی با تکیه بر برنامه ریزی می‌تواند فعالیت کند، ادامه داد: در این راه تدوین فوری برنامه کوتاه، میان و بلند مدت و اجرای درست آن بسیار مهم است.

وی استفاده درست از زمان در اجرای این پروژه را مورد تأکید قرار داد و گفت: برای تحقق این برنامه لازم است که از ظرفیت گروه‌ها و تشکل‌ها و شهرداری‌هایی استفاده کرد که در این زمینه کار عملیاتی انجام داده‌اند.

حسین غیاثوند ضمن اینکه برای تدوین این طرح استفاده از توان کار‌شناسان و متخصصان بومی استان را ضروری می‌دانست، ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌های بومی می‌توان رقم کلی و تمام شده طرح را کاهش داد.

وی موضوعات و مسائل مختلف مطرح شده در این طرح را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر قرار باشد برنامه پنج ساله توسعه برای شهر قزوین تدوین شود به طور حتم موضوعات و بخش‌های مختلف و مفصلی را دربر می‌گیرد که شاید برای هر حوزه به یک مشاور نیاز باشد.

علی صاقی نیارکی لازمهٔ جامع و کامل بودن طرح توسعه را در توجه همه جانبه، کلی و جزئی آن به شهر قزوین دانست و گفت: یکی از مهم‌ترین مسائَل در این بخش ظرفیت سازی است، به طوری که ما باید از پتانسیل‌های علمی استان و نزدیکی آن به پایتخت بهره ببریم.

وی با بیان اینکه تردیدی نیست که قزوین باید از طرح توسعه‌ای بهره‌مند شود، ادامه داد: شهرداری می‌تواند در تشریح دقیق این طرح برای شورا اقدام کند تا موضوعات با شفافیت بیشتری بررسی شده و به رأی گذاشته شوند.

علی فرخزاد بر تبیین دقیق اهداف و برنامه‌های شهرداری در اجرای این طرح توسعه تأکید کرد و گفت: در قدم اول بررسی، نمی‌توان نظر قطعی در اجرای این طرح توسعه اعلام کرد و لازم است رویکرد مهندسی و کار‌شناسی ضمن تدوین طرح لحاظ شود.

کاظم مجابی ضمن اینکه توانمندی و تخصص مشاور را لازمهٔ انجام درست و دقیق برنامه توسعه می‌دانست، ادامه داد: در کنار تخصص، شناخت مشاور از بدنه شهرداری و شهر قزوین نیز مهم است تا عملکرد بهتری داشته باشد.

وی بر استفاده از تجارب درست برنامه‌های دوره‌های قبل تأکید کرد و بر این اساس، تدوین شرح خدمات برای چگونگی کار در این بخش را از ضروریات دانست.

شهلا عطایی استفاده از توان کارگروه قزوین + ۲۰ را در تدوین این طرح توسعه پیشنهاد داد و حسین صلح جو بر اعلام قیمت تمام شده برنامه پنج ساله توسعه قبلی قزوین از سوی شهرداری تأکید کرد.

در این جلسه مسعود نصرتی شهردار قزوین و تیم همراه توضیحاتی در رابطه با ابعاد و ویژگی‌های مختلف طرح توسعه پنج ساله قزوین ارائه دادند و جوابگوی سؤالات و دغدغه‌های اعضای شورای شهر شدند.

در پایان جلسه نیز رئیس شورای اسلامی شهر قزوین با رأی گیری و اعلام نظر اکثریت اعضاء، لایحه دوفوریتی را به کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر ارجاع داد تا پس از بررسی و رسیدن به نتیجه کامل در طول یک هفته، نتیجه را برای تصویب نهایی به صحن علنی شورای شهر اعلام کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز