معاون دیوان عالی کشور تأکید کرد؛
لزوم اختصاص 10 میلیون متر مکعب آب از سد منجیل به اراضی طارم سفلی

معاون دیوان عالی کشور گفت: سهم آب برای اراضی شیبدار طارم سفلی همچنان بلاتکلیف مانده، چرا که حداقل 10 میلیون متر مکعب آب از 700 میلیون متر مکعب آب ذخیره سد منجیل بایستی به این حوزه اختصاص پیدا کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، حجتالاسلام اسماعیل صادقی نیارکی عصر امروز در جمع مردم دهستان نیارک گفت: بخش طارم سفلی بزرگترین بخش استان قزوین محسوب میشود که بزرگتر از یکسوم شهرستان قزوین بوده و همین وسعت بالا مشکلاتی را برای ارائه خدمات در منطقه ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: طارم سفلی با دارا بودن 25 هزار جمعیت ثابت و 35 هزار جمعیت غیرثابت 10 هزار هکتار باغات زیر کشت زیتون دارد که با تولید سالانه 50 هزار تن از این محصول در رتبه دوم کشور قرار دارد، اما متأسفانه این بخش با چنین استعدادی همچنان در استان مغفول مانده است.
معاون دیوان عالی کشور با بیان اینکه سطح زیر کشت زیتون در طارم قزوین با زنجان به هیچ عنوان قابل قیاس نیست، گفت: در طارم علیای استان زنجان با همین شرایط 2 برابر باغات این منطقه محصول زیتون برداشت میشود، در حالی که هر دو بخش طارم علیا و طارم سفلی پیش از این یک بخش محسوب میشد، اما امروز طارم سفلی در استان قزوین با مشکل توسعهنیافتگی روبهرو است.
حجتالاسلام نیارکی افزود: سهم آب برای اراضی شیبدار طارم سفلی همچنان بلاتکلیف مانده، چرا که حداقل 10 میلیون متر مکعب آب از 700 میلیون متر مکعب آب ذخیره سد منجیل بایستی به این حوزه اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: سد بورمانک نیز با پیگیری نمایندگان استان در مجلس نیز اگر محقق شود، 21 میلیون متر مکعب آب آن به بخش کشاورزی اضافه خواهد کرد که امیدواریم این مسئله به همت دولت محقق شود.
معاون دیوان عالی کشور طول راههای ارتباطی بخش طارم سفلی را 810 کیلومتر بیان کرد و گفت: 68 درصد از راههای روستایی طارم سفلی خاکی است در حالی که هیچ منطقه از کشور را پیدا نخواهید کرد که چنین درصد بالایی از راهها خاکی باشد. اگر به تقویت جادههای ارتباطی بخش کمک نکنیم، نبایستی انتظار داشته باشیم که کشاورزی و اقتصاد این منطقه توسعه پیدا کند.
حجتالاسلام نیارکی اضافه کرد: متاسفانه حتی دستگاه یک بیل مکانیکی در بخش طارم سفلی نیست تا در برخی اوقات از جمله بارندگی و بارش برف به کمک مردم منطقه بیاید.
وی ادامه داد: راه فرعی لوشان به سیردان باید به جاده اصلی تبدیل شود و در قانون نیز دیده شده که برای ارتباط بین 2 شهر بایستی جاده اصلی ایجاد شود و در ضمن اعتبارات این محدوده میبایست افزایش پیدا کند.
معاون دیوان عالی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مردم نیارک مستحق تشنگی نیستند، گفت: از هر 48 ساعت در فصل زمستان نیم ساعت آب جیرهبندی میشود، یعنی برای هر فرد ساکن روستا 40 لیتر آب کم داریم و در بیشتر مواقع نیز آب مورد نیاز روستاییان خارج از روستا تأمین میشود.
حجتالاسلام نیارکی افزود: امروز با حفر چاه های غیرمجاز بیشمار شاهد خشک شدن بسیاری از چاههای آب منطقه هستیم و این موضوع در مرز بحران قرار دارد و از شرکت سهامی آب منطقهای استان قزوین درخواست داریم تا به این موضوع ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: انتقال آب از سد شاهرود به بخش طارم سفلی بایستی در اولویت اقدامات استان باشد و امیدواریم هر چه سریعتر شاهد انجام این کار نیز باشیم.