استاندار قزوین:
تجربههای مدیریتی یک گنجینه ارزشمند است
برگزاری مجمع استانداران در استانها یک کار خطیر، ارزشمند و در عین حال سختی است که براساس سنت الهی و طبق آموزه های دینی باید حرمت بزرگان را نگه داشته و قدر زحمات آنها را بدانیم و اگر در مسندی قرار گرفتیم، بدانیم که این مسئولیت ومسند جدید، محصول زحمات گذشتگان است.
استاندار قزوین گفت: تمرکزگرایی شدید و افراطی یک مانع و آفت اساسی در مسیر توسعه کشور است.
وی افزود: حدیثی از پیامبر اکرم(ص) باید قدر بزرگان را دانسته و حرمت آنها را حفظ کنیم و برگزاری مجمع استانداران ادواری در استان ها با هدف انتقال تجربه های مدیریتی به عنوان یک گنجینه ارزشمند به نسل آینده صورت می گیرد و درحا حاضرباتوجه به دوران سختی که در آن قرار داریم، ضرورت و اهمیت آن دوچندان می شود.
استاندار با اشاره به موضوع توسعه منطقه ای و لزوم توجه به آن در سیاست گذاری و برنامهریزیها اظهارداشت: متاسفانه امروز درادبیات برنامهریزی توسعه در کشور از موضوع توسعه منطقه ای خالی و بیگانه است که موضوع فوق العاده مهمی است چون اگر اجزای کشور به صورت هماهنگ و متوازن توسعه پیدا نکنند امکان توسعه کشور در سطح کلان وجود ندارد.
وی از توسعه منطقه ای به عنوان زیربنا و لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی یاد کرد و در ادامه افزود: نباید توسعه کشور را به سبک و شیوه کاریکاتوری رقم بخورد بلکه حفظ هویت ملی باید نگاه های دقیق منطقه ای داشته باشیم.
روزبه ادامه داد: متاسفانه در توسعه منطقه ای یکی از مسائلی که از آن غفلت شده توجه ویژه به سفرهای استانی مقام معظم رهبری به استانها و استفاده بیانات ایشان پیرامون آن استان است تا به عنوان یک سند بالادستی در برنامه ها مورد استفاده قرار بگیرد که در مورد قزوین بناداریم از این بیانات و رهنمودها در تدوین سند برنامه ششم توسعه بهره برداری کنیم.
وی افزود: هویت اقتصاد مقاومتی در نگاه به ظرفیت و توان مناطق است و اگر قرار است از اقتصاد نفتی فاصله گرفته و به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم باید به ظرفیت همه مناطق به عنوان یک چاه نفت نگاه کنیم.
استاندار از تمرکزگرایی شدید و افراطی به عنوان یک مانع و آفت اساسی در مسیر توسعه یاد کرد و در ادامه افزود: همه امکانات و منابع در وزارتخانه ها و تهران متمرکز است و یکی از کارهای اساسی که باید انجام بدهیم این است که از ظرفیت و توان همه مناطق به خوبی استفاده شود و سعی و تلاش کنیم با توجه به واقعیت موجود و ۷۵ میلیون جمعیت و حوزه جغرافیایی کشور سیاست گذاری و تصمیم گیری شود.
وی از توجه به سند آمایش استان به عنوان ادبیات و گفتمان جدید مدیریتی یاد کرد و دراین خصوص یادآور شد: تلاش می کنیم که سند آمایش را در قالب آموزش به سطوح مختلف مدیران و کارشناسان در استان جاری کرده و آن را به یک متن آموزشی و رساله جامع در امر توسعه تبدیل کنیم.
وی در ادامه از تغییر و تجدید نظردر شکل و محتوای سفرهای استانی به عنوان یک ضرورت یاد کرد و در ادامه افزود: باید در این خصوص که طبق روال مسئولان در پس از انقلاب اسلامی در هر سفری رئیس جمهور باید پروژه ها زیادی را افتتاح و یاکلنگ زنی کند تجدید نظر کرده در هر استانی براساس شاخص ها و مدل توسعه و سند آمایش استان ها نسبت به اجرای یک پروژه ماندگاری و تاریخی در هر منطقه و استان در این سفرها اقدام کرد..
استاندار افزود: از آنجایی که در آستانه نقد برنامه پنجم و تدوین برنامه ششم هستیم از طرق یک کمیته برنامه ریزی مصاحبه تفصیلی توسط کارشناسان از استانداران ادواری استان انجام خواهد شد تا از نقطه نظرات و پیشنهادات آنها در تدوین برنامه ششم توسعه استان استفاده که یکی از ارزشمندترین منابع برای تدوین سند فرمایشات و نقطه نظرات استانداران پیشین است.