عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در قزوین:
قزوین میتواند به پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور تبدیل شود
قزوین قابلیت تبدیل شدن بر پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور را دارد تا با بسیج عمومی و مشارکت آحاد مردم بستر یک محیط اقتصادی امن، مستقل و الهام بخش فراهم شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در قزوین گفت: مردم؛ رکن اصلی اقتصاد مقاومتی هستند و قزوین میتواند به پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور تبدیل شود.
به گزارش ایلنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری، علی آقا محمدی در جلسه شورای اداری استان قزوین با موضوع تبیین اقتصاد مقاومتی در سخنانی اظهار داشت: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی بیانگر آن است که ایران اسلامی از استعدادهای سرشار معنوی و مادی، ذخائر و منابع فراوان، زیرساختهای گسترده و نیروی انسانی متعهد و متخصص برخوردار میباشد که باید اقتصاد ملی خود را در مقابل تغییرات، مخاطرات و تهدیدات داخلی و بیرونی مقاوم سازی کند تا بتواند اهداف تعریف شده در سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور را محقق نماید.
وی افزود: الگوی اقتصاد مقاومتی صرفاً محدود به ایران نیست این نوع از اقتصاد درون نگر، مردم بنیاد، دانش بنیان و عدالت محور میباشد که هدف آن مقاوم سازی پایههای اقتصادی کشور محسوب میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «اقتصاد مقاومتی ریاضتی نیست بلکه توسعه محور است» خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی در پی رفاه و مشارکت بیشتر مردم در تولید ملی است و در این شیوه از اقتصاد، دولت صرفاً نقش هدایت گر و دستگیر را ایفا میکند و نقش اصلی و محوری با خود مردم است.
وی افزود: باید با کشورهای دنیا مذاکره کرده و از فرصتها استفاده کنیم و روش نرمش قهرمانانه را در پیش بگیریم و حتی ممکن است چند سال آینده در سایه مذاکرات، با آمریکا هم روابط عادی داشته باشیم. اما این به مفهوم ریشه کنی دشمنی استکبار جهانی با ایران اسلامی نیست.
دکتر آقامحمدی با اشاره به سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور خاطر نشان کرد: براساس سند چشم انداز نرخ رشد اقتصادی باید ۸ درصد باشد تا ایران بتواند به مقام اول منطقه در بین کشورهای آسیای جنوبی غربی تبدیل شود.
وی افزود: در حالیکه برخی از اقتصاددانان معتقدند ظرفیتهای ساختاری اقتصاد ایران بیش از ۵ درصد قابلیت رشد را ندارد و با اقتصاد دولتی نمیتوان اهداف ترسیم شده در سند چشم انداز ۲۰ ساله را محقق کرد.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری افزود: ظرفیت اقتصاد ایران نرخ رشد بیش از ۶/۴ درصد را ندارد و اگر با این نرخ رشد خواسته باشیم حرکت کنیم ۶۰ درصد از اهداف سند چشم انداز توسعه در افق ۱۴۰۴ محقق نخواهد شد.
وی افزود: نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۲ به ۷/۵ درصد رسیده است که اگر خواسته باشیم اهداف سند چشم انداز را در زمان و موعد مقرر تحقق ببخشیم باید نرخ رشد اقتصادی کشور را در طول این مدت به ۵/۱۲ درصد برسانیم.
وی افزود: البته این به مفهوم منفی بودن شاخصهای سند توسعه در تمامی ابعاد نیست بلکه به عنوان مثال ایران اسلامی در شاخص توسعه انسانی شامل بهداشت، آموزش و تولید ناخالص مقام اول منطقه را داراست و در مقیاس جهانی رتبه دوم را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به قابلیتها و توانمندیهای اقتصادی استان قزوین اظهار داشت: استان قزوین براساس سند چشم انداز توسعه کشور از بقیه استانها عقبتر است و سهم قزوین در تولید ناخالص ملی در طی این مدت کاهنده بوده است یعنی وضعیت اقتصادی مردم در سالهای گذشته بدتر شده و مردم فقیرتر شدهاند.
وی افزود: دشت قزوین قابلیت آن را دارد که نقش بزرگی در تأمین درآمد ملی داشته باشد در حالیکه تحقق این هدف با اعتبارات دولتی میسر نخواهد شد.
مدیر گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: قزوین قابلیت تبدیل شدن بر پایلوت اقتصاد مقاومتی در کشور را دارد تا با بسیج عمومی و مشارکت آحاد مردم بستر یک محیط اقتصادی امن، مستقل و الهام بخش فراهم شود.