حجتالاسلام قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور:
احیای معماری اسلامی نیازمند همت مهندسان ایرانی است
مهندسان ساختمان میتوانند با بهرهگیری از آموزههای اسلامی و عقلی معماری اسلامی و هویت اسلامی و ایرانی در سیمای شهری را احیا کنند.
ایلنا: رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: احیای معماری اسلامی و حفظ هویت اسلامی و ایرانی در سیمای شهری نیازمند همت جمعی مهندسان است.
به گزارش ایلنا از قزوین؛ حجتالاسلام محسن قرائتی در دهمین همایش شهر و سیمای شهری و پنجمین همایش ملی توسعه شهری با عنوان منظر تاریخی و فرهنگی شهر اسلامی که در سالن اجتماعات دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با حضور مسوولان استانی و کشوری برگزار شد، افزود: مهندسان ساختمان میتوانند با بهرهگیری از آموزههای اسلامی و عقلی معماری اسلامی و هویت اسلامی و ایرانی در سیمای شهری را احیا کنند.
وی با بیان اینکه یک سوم بودجه کشور در زمینه ساختمان هزینه میشود، گفت: عمر ساختمان در کشور ما ۴۰ سال است در حالی که در سایر کشورها این عدد ۱۰سال است و ما هر ۴۰ سال یکبار یک سوم هزینههای کشور را بدون برنامهریزی هدر میدهیم.
قرائتی بیان کرد: برای توسعه شهرهای اسلامی یک همت جمعی بین مهندسان نیاز است و در این مهم وحدت حوزه و دانشگاه بیشتر به چشم میخورد.
این مقام مسوول با اظهار اینکه تاکنون برای پر رنگ کردن وحدت حوزه و دانشگاه اقدام خاصی انجام نشده است، گفت: مهندسان کشور ما باید بدانند ماهیت مسکن در کشور ما با ماهیت مسکن در سایر کشورها متفاوت است چراکه دین ما دین جامعی است.
وی افزود: موضوع ساختمان فقط ساخت و ساز نیست که مهندسان به دنبال آن باشند بلکه باید مهندسان به دنبال ایدههای نو باشند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور اظهار کرد: مهندسان ایرانی نباید تابع مهندسان سایر کشورها باشند بلکه خودشان باید با هویت اسلامی کارهای خود را دنبال کنند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه مهندسان باید ساخت و سازها را مطابق با فرهنگ و آموزههای دینی انجام دهند، گفت: مهندسان باید در ساخت و سازهای ساختمانی نیز هدفمند عمل کنند و در ساخت هر مسکن و مرکزی دستورات الهی را بهکار گیرند و از تقلید کردن معماریهای غربی دوری کنند.
قرائتی افزود: باید تولید علم در کشور توسط مهندسان با هویت ایرانی و اسلامی باشد چراکه مهندسان کشور ما دارای استعتدادهای زیادی هستند اما در برخی مواقع جسارت بیان آن را ندارند.
این مقام مسوول گفت: مهندسان ساختمان باید در مهندسی خود آرامش را برای مردم ایجاد کنند و در این زمینه الگوساز باشند نه اینکه الگوپذیر باشند.
وی گفت: چرا شهرهای اسلامی ما دارای سیمای اسلامی و فضاهای اسلامی نیستند و همچنین چرا در شهرهای اسلامی ما نماز جمعههای باشکوهی برگزار نمیشود.
این مقام مسوول گفت: ما در بسیاری از زمینهها پیشرفتهای خوبی داشتیم اما نتوانستیم از این پیشرفتها استفاده درست کنیم.
نماینده ولی فقیه در سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: با برگزاری همایش، سمینار و بهکار بردن کاشی با نقوش اسلامی نمیتوان اثر ماندگاری را در معماری اسلامی خلق کرد بلکه باید مهندسان برای احیای هویت اسلامی از ابتکارهای نو استفاده کنند.
قرائتی بیان کرد: ارتباط با سازمانهای بینالملل خوب است ولی ما باید حرفهای آنان را یاد بگیریم و بدانیم آنها چه چیزی برای گفتن دارند ولی نباید از آنها تأسی بگیریم چرا که ما با تکیه بر اصول و باورهای خودمان بهتر از آنان میتوانیم عمل کنیم.