دلایل انفجار باتری خودرو چیست؟
باتری خودرو برق مورد نیاز انرژی درونی خودرو را تامین می کند؛ خراب شدن این قطعه در حرکت و استارت زنی ماشین اختلال جدی وارد می کند و ماشین دیگر قادر به حرکت نیست.
به گزارش ایلنا، در بیشتر مواقع به دلیل عدم رسیدگی به خودرو ریسک ایرادات وارده به باتری نیز افزایش می یابد. برای رسیدگی بیشتر به باتری و در نتیجه افزایش طول عمر آن می توان باتری را به منظور رفع سولفاته شدن سرباتری، بررسی سیستم شارژ باتری سرویس کلی کرد. در این صورت مثلا عمر مفید باتری دنا که حدود 2سال است را میتوان تا 3سال افزایش داد.
حال دلایلی برای بروز انفجار در باتری وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم:
- اتصال کوتاه در قطب های باتری:
مکانیک ها اتصال کوتاه را از اصلی ترین عوامل انفجار باتری خودرو میدانند که این موضوع در اغلب موارد توسط تعمیرکار ناوارد ایجاد می شود. شرکت با 12 سال سابقه فروش و نصب باتری های خودرویی و دارای و صبا باتری این اطمینان را به شما می دهد که با اعزام کارشناسان مجرب برای نصب باتری هیچ گونه مشکلی در این زمینه برای باتری خودرو شما به وجود نیاید.
- گاز هیدروژن:
گاز هیدروژونی که در طول چرخه شارژ شدن باتری در محفظه جمع میشود میتواند یکی دیگر از عوامل بروز انفجار باشد. باتری های12 ولتی سرب-اسیدی دارای6 محفظه 2ولتی (سلول) هستند، این سلول ها حاوی شبکه ای از صفحات سرب غوطه ور در اسید سولفوریک است. از واکنش اسید با صفحات سربی و آب، برق تولید می شود. این فرآیند موجب تولید گاز هیدروژن می شود. این گاز به شدت قابل اشتعال است به طوری که انرژی مورد نیاز موتور موشک را تاًمین می کند. در نتیجه با کوچکترین جرقه ای بستر انفجار فراهم می شود.
- شارژ بیش از اندازه و سیستم معیوب:
اگر سیستم شارژ خودرو یا همان دینام خودرو مشکل داشته باشد ممکن است باتری بیش از حد شارژ شود. در نتیجه این اتفاق تولید گاز هیدروژن هم افزایش می یابد; پس نتیجه، باعث افزایش ریسک انفجار می شود. از سوی دیگر وقتی باتری بیش از حد شارژ شود شبکه توری در صفحه داخلی باتری و جدا کننده ها با سرعت بیشتری خراب می شود و ممکن است منجر به اتصال کوتاه شود. که البته استاندارد بودن باتری موجب به صفر رسیدن این ریسک می شود. باتری اوربیتال دارای باتری هایی با استاندارد بالا از شرکت سپاهان باتری می باشد.
لازم به ذکر است دینام ها باید بین 13.5 تا 15 ولت به باتری برق رسانی داشته باشند.
- عدم رعایت اصول سرویس و نگه داری باتری ماشین:
برای کلیه باتری ها بخصوص باتری های غیر سیلد باید سرویسو اصول نگه داری در بازه های زمانی مناسب رعایت شود. برای این کار لازم است سطح آب باتری دائما کنترل شود تا لایه های سربی، درون آب اسید باشد تا منجر به سولفاته شدن باتری ماشین نگردد. در صورت بروز این مشکلمی توانید با باتری سوزوکی به شماره 77956532 برای کارشناسی و یا تعویض باتری تماس بگیرید.
- عدم کیفیت و مرغوبیت باتری تولید شده:
همیشه یکی از موارد حائز اهمیت برای خرید هر کالایی، مرغوبیت آن اکالا ست. البته مرغوبیت بیشتر ، همیشه هزینه بیشتری را هم در پی خواهد داشت که البته به دلیل اهمیت بالایی که باتری در راندمان خودرو دارد، این هزینه به صرفه است. برای مثال شما می توانید باتری سمند را با قیمت های 000/715 – 000/887 – 000/930 و 000/970 تومان از شرکت امداد باتری تهیه فرمایید. این باتری ها تولید دو شرکت داخای صبا باتری و سپاهان باتری می باشد.
این باتری ها در گرما ی بالای تولید شده توسط خودرو کارایی بسیار بالایی دارند در واقع به نوعی ساخته شده است که در دمای بالا ریزش صفحان آن بسیار کاهش پیدا کرده است.
اخیرا شرکت سپاهان باتری تولید باتری efb سپاهان را در خط تولید خود به عنوان با کیفیت ترین باتری خودرویی در دستور کار قرار دارد.
از دیگر باتری های تولید شده توسط شرکت سپاهان باتری می توان به باتری پریمیوم این شرکت اشاره نمود.