خبرگزاری کار ایران

تامین 36 درصد محصولات حوزه ساختمان و سازه توسط فولاد مبارکه

تامین 36 درصد محصولات حوزه ساختمان و سازه توسط فولاد مبارکه
کد خبر : ۱۵۷۵۳۷۹

مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه در نشست تخصصی «راهکارهای توسعه صنعت سازه‌های فولادی» گفت: فولاد مبارکه ۸۰ درصد بازار محصولات گرم و بخش بزرگی از بازار سازه‌های فولادی را تأمین می‌کند. همچنین ۳۶ درصد محصولات این شرکت مربوط به فولادهای حوزه ساختمان و سازه است و سالانه ۲.۵ میلیون تن محصولات در این حوزه به بازار عرضه می‌کند. علاوه بر این فولاد مبارکه توانمندی تولید انواع گریدهای پراستحکام ساختمانی و سایر محصولات موردنیاز این حوزه را به‌صورت کامل داراست.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، مجید فخاری، در این نشست تخصصی که در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران برگزار شد، به بررسی ارتباط مصرف فولاد و توسعه‌یافتگی پرداخت و اظهار داشت: مصرف فولاد مستقیماً با فعالیت‌های اقتصادی مرتبط است و رشد صنعت، توسعه شهری و سرمایه‌گذاری، مصرف فولاد را افزایش می‌دهد. این رابطه خطی نیست و عوامل متعددی مانند تغییرات تکنولوژی، اقتصاد چرخشی و محصولات جایگزین، مصرف فولاد را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه کشورهای با درآمد سرانه کم، مصرف فولاد بیشتری دارند و با افزایش توسعه‌یافتگی، مصرف فولاد به تثبیت می‌رسد و سپس کاهش می‌یابد، بیان کرد: بخش‌های ساختمان و زیرساخت با سهم ۶۰ درصدی بیشترین مصرف فولاد را به خود اختصاص داده‌اند و سایر بخش‌ها شامل خودرو، حمل‌ونقل، لوازم‌خانگی، ماشین‌آلات صنعتی و مصنوعات فلزی، در رده‌های بعدی قرار دارند.

مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه اضافه کرد: در سطح جهانی، سالانه ۱.۹ میلیارد تن فولاد تولید می‌شود، اما تنها ۷۶ درصد ظرفیت‌های تولیدی فعال است. مصرف جهانی فولاد نیز حدود ۱.۸ میلیارد تن است. کشورهای درحال‌توسعه با توجه به اینکه در حوزه زیرساخت فعال هستند، سرانه مصرف زیادی دارند؛ اما با رشد توسعه‌یافتگی مصرف تثبیت می‌شود. در کشورهای توسعه‌یافته که بخش خدمات و تکنولوژی به‌جای زیرساخت بخش بزرگی از اقتصاد آن‌ها را شکل داده، سرانه مصرف، روند کاهشی دارد. حدود ۲۵ درصد از فولاد مصرفی در دنیا از طریق تجارت بین کشورها تأمین می‌شود.

فخاری تأکید کرد: ایران در پنج سال گذشته، رشد قابل‌توجهی در تولید فولاد داشته است. ۴۴ میلیون تن ظرفیت فعلی تولید کشور است که ۳۲ میلیون تن از این ظرفیت به بهره‌برداری رسیده است. فولاد مبارکه با تولید ۱۰.۳ میلیون تن محصولات فولادی و فولاد خام، رتبه ۴۶ جهان و رتبه اول کشور و خاورمیانه را داراست. این در حالی است که با توجه به مازاد تولید نسبت به مصرف، در سال گذشته ۱۱.۵ میلیون تن از محصولات فولادی میانی و نهایی کشور صادر شده است.

وی گفت: مصرف محصولات فولادی در ایران در ۱۰ سال گذشته تغییر چندانی نداشته و بین حدود ۹ تا ۹.۵ میلیون تن در نوسان بوده است؛ اما سهم واردات از حدود ۴۵ درصد به حدود ۱۵ درصد کاهش یافته است. نیمی از مصرف محصولات فولادی محصولات گرم است که حدود ۸۰ درصد آن در حوزه فولادهای ساختمانی مصرف می‌شود.

افزایش ظرفیت تولید در فولاد مبارکه تا ۱۸ میلیون تن در دستور کار

فخاری اظهار داشت: فولاد مبارکه با هدف تأمین نیازهای مختلف مصرف‌کنندگان تا سال ۱۴۱۰، برنامه افزایش ظرفیت تولید خود تا ۱۸ میلیون تن را در دستور کار دارد. این شرکت، ۸۰ درصد بازار محصولات گرم و بخش بزرگی از بازار سازه‌های فولادی را تأمین می‌کند. همچنین ۳۶ درصد محصولات این شرکت مربوط به فولادهای حوزه ساختمان و سازه است و سالانه ۲.۵ میلیون تن محصول در این حوزه به بازار عرضه می‌کند. علاوه بر این، فولاد مبارکه توانمندی تولید انواع گریدهای پراستحکام ساختمانی و سایر محصولات موردنیاز این حوزه را به‌صورت کامل داراست و با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود تا افق ۱۴۱۰ کماکان نیمی از محصولات فولادی را به خود اختصاص دهد، برنامه‌ریزی لازم جهت پاسخ‌گویی به نیازهای آینده این حوزه نیز در فولاد مبارکه صورت گرفته و در نقشه راه توسعه محصولات جدید پیش‌بینی شده است.

مدیر برنامه‌ریزی فروش و حمل محصولات فولاد مبارکه تصریح کرد: این شرکت بر کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری تمرکز دارد و تولید محصولات فولادی با استحکام بالا را برای کاهش مصرف کربن و حرکت در مسیر توسعه پایدار به صنعت سازه‌های فولادی کشور پیشنهاد می‌کند و آمادگی تأمین آن را هم در صورت وجود تقاضا داراست. به‌طور مشخص طبق بررسی‌های کارشناسی صورت‌گرفته، استفاده st۵۲ به‌جای st۳۷ در انواع سازه‌های فولادی می‌تواند تا حدود ۲۰ درصد صرفه اقتصادی و کاهش وزن سازه را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز