خبرگزاری کار ایران

رقابت‌ قدرت‌های‌آسیایی واقعی‌تر شده؛

صدر: استعدادهای ناب، تکیه‌گاه همیشگی فوتبال‌ایران / جنگ تحمیلی، دلیل‌اصلی‌ افول‌!

صدر: استعدادهای ناب، تکیه‌گاه همیشگی فوتبال‌ایران / جنگ تحمیلی، دلیل‌اصلی‌ افول‌!
کد خبر : ۲۳۹۷۱۷

پس از آخرین قهرمانی ایران در جام ملت‌ها، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شروع و حدود یک دهه ورزش و به ویژه فوتبال ایران وارد رکود می‌شود.

نویسنده، پژوهشگر حوزه فوتبال وقوع جنگ ۸ ساله بین ایران و عراق را دلیل‌اصلی افول فوتبال ایران در آسیا دانست.

حمیدرضا صدر در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایلنا گفت: ۳ دوره قهرمانی پی در پی از ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۶ ایران را تبدیل به قدرت بلامنازع آسیا کرد. آن سال‌ها هنوز قدرت‌های‌کنونی فوتبال در قاره‌پهناور به منصه‌ظهور نرسیده بودند. این موفقیت‌های تیم‌ملی، بهترین خاطرات من از جام ملت‌های آسیاست.

وی ادامه داد: سال ۱۹۶۸ من دانش‌آموز دبستان بودم. آن سال ایران نخستین میزبانی‌اش را در جام‌ملت‌ها تجربه می‌کرد. بازی فینال را هم از نزدیک در امجدیه(شهید شیرودی فعلی) از نزدیک دیدم. ۴ سال بعد هم ایران در تایلند از عنوان قهرمانی‌اش دفاع کرد و آن دوران هم من در مقطع دبیرستان تحصیل می‌کردم و در جام بعدی که باز هم در تهران برگزار شد دانشجو بودم و این بار هم از نزدیک شاهد بودم چگونه در قاره‌کهن قدرت‌نمایی کرد. باید بگویم نوجوانی و جوانی‌ام به نحوی با قهرمانی تیم‌ملی در آسیا گره خورده است.

صدر درباره مقایسه فوتبال‌آسیا در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی و وضعیت‌فعلی این ورزش در قاره‌زرد، اظهار کرد: به نظرم حالا رقابت‌ قدرت‌های‌آسیایی واقعی‌تر شده، البته پیروزی‌های مکرر تیم‌ملی در آن دوران شیرینی‌خاصی برای ما داشت، اما حالا رقابت‌ها فشرده‌تر شده‌اند و قدرت‌های‌ خاور دور هم مدت‌هاست سربرآورده‌اند. به عبارت دیگر باید گفت، فوتبال در آسیا رشد مطلوبی داشته، اما این فوتبال‌ایران بود که نتوانست روند رو به رشد خود را حفظ کند.

نویسنده کتاب «پسری روی سکوها» با اشاره به افول قدرت‌نمایی ایران در قاره‌آسیا پس از قهرمانی‌های سه‌گانه در جام ملت‌های آسیا اضافه کرد: پس از آخرین قهرمانی‌ایران در جام‌ملت‌ها، جنگ‌تحمیلی عراق علیه ایران شروع شد و حدود یک‌دهه ورزش و به ویژه فوتبال‌ایران وارد رکود شد. متاسفانه حالا خیلی با این موضوع ساده برخورد می‌شود و به این موضوع توجه نمی‌شود که با وقوع‌جنگ، فوتبال رو به رشد ایران در حاشیه قرار گرفت.

تیم ایران پس از حضور در جام‌‌جهانی ۷۸ در جام‌ملت‌های ۸۰ هم با وجود حضور بازیکنان‌بزرگ به فینال نرفت، دلیل این ناکامی چیست؟ صدر در پاسخ به این پرسش توضیح داد: درست همزمان با آغاز آن رقابت‌ها جنگ آغاز شد و شوک عجیبی به ملی‌پوشان ایران وارد شد. در کوران آن مسابقات خبر حمله نظامی عراق به ایران باعثافت روحیه ملی‌پوشان می‌شود. می‌توانید درباره این موضوع با بازیکنان آن دوره تیم‌ملی هم صحبت کنید. تیم‌ملی ایران آن سال با هواپیما به کویت می‌رود، اما ملی‌پوشان مجبور می‌شوند از راه‌های زمینی بازگردند و وقتی به ایران می‌رسند هم حملات‌هوایی عراقی‌ها آغاز می‌شود و آژیر وضعیت‌قرمز در شهرهای‌ایران طنین‌انداز می‌شود. آنها به سختی به ایران بازمی‌گردند. در این شرایط نمی‌توانیم از عملکرد تیم‌ملی در جام‌ملت‌های ۸۰ انتقاد کنیم. این منصفانه نیست.

وی درباره قدرت‌نمایی شرقی‌ها در فوتبال آسیا گفت: تکلیف کره و ژاپن مشخص است. آنها جام‌جهانی برگزار کرده‌اند و این اتفاق برای دیگر کشورهای قاره زرد نیفتاده است. فوتبال‌ شرق‌آسیا مطابق برنامه‌ریزی پیش می‌رود، اما فوتبال غرب‌آسیا، این نظم را ندارد، البته ما همیشه با تکیه بر استعدادهای ناب و منابع‌انسانی بی‌شماری که داریم با آنها رقابت می‌کنیم.

صدر درباره مدعیان غرب‌آسیا اظهار کرد: معتقدم ایران تنها تیم این منطقه است که می‌تواند با قدرت‌های‌شرقی به رقابت بپردازد. ایران تنها تیمی بود که از غرب‌آسیا به جام‌جهانی رفت و به نظر می‌رسد در جام ملت‌ها هم از بقیه غربی‌ها مدعی‌تر باشد. عربستان دیگر اقتدار گذشته را ندارد و گمان نمی‌کنم تیم‌هایی مثل قطر و امارات هم بتوانند در هیات یک مدعی وارد جام ملت‌های آسیا شوند. در مجموع باید گفت ژاپن، کره و استرالیا مدعیان اصلی جام هستند و ایران هم می‌تواند با تکیه بر نیروهای انسانی‌اش با آن‌ها رقابت کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز