چارهاندیشی برای آینده با ایجاد صندوق حمایت از صنعت گردشگری
معاون گردشگری گفت: در تلاش هستیم با راهکارهایی مثل ایجاد صندوق حمایت از صنعت گردشگری برای تکرار چنین رخدادهایی در آینده چارهاندیشی کنیم.
به گزارش ایلنا، به مناسبت روز جهانی گردشگری، وبینار تخصصی بینالمللی بررسی چالشهای فرهنگی اجتماعی گردشگری در دوران بحران کرونا و ارائه راهکارها با حضور ولی تیموری معاون گردشگری، ایمانی خوشخو رئیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایعفرهنگی، پروفسور جعفری عضو هیئت علمی دانشگاه، باقری رئیس بخش مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه تهران، محرر مدیر برنامهریزی فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز عضو هیئت علمی بخش مدیریت گردشگری و هتلداری دانشگاه شیراز، رستگار عضو هیئت علمی دانشکده پیش از ظهر سهشنبه ۸ مهر ماه برگزار شد.
تیموری با تبریک روز جهانی گردشگری به فعالان و دغدغهمندان صنعت گردشگری ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر با کنترل و مدیریت این بیماری حوزه گردشگری به روزهای پرنشاط و رونق خود برگردد.
او با اشاره به موضوع این نشست با عنوان "بررسی چالشهای فرهنگی اجتماعی گردشگری در دوران بحران کرونا" گفت: «پیش از این درباره ابعاد اقتصادی، عدم تحقق درآمدها و خسارتهای وارد شده به صنعت گردشگری به دلیل شیوع کرونا صحبت شده بود، اما به ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن بسیار کم پرداخته شده است.»
تیموری تصریح کرد: بحران کرونا در ابتدا به عنوان یک بحران سلامت، درمان و بهداشتی آغاز شد و خیلی زود به ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تسری پیدا کرد.
او ابعاد فرهنگی این بیماری را از دو منظر قابل بررسی عنوان کرد و گفت: این بیماری از یک سوء فعالیت و معیشت ذینفعان و فعالان حوزه گردشگری را تحتالشعاع قرار داد و از نظر روانی نیز آنها را دچار مشکل کرد و از سوی دیگر به این دلیل که گردشگری به عنوان ابزاری برای نشاط جامعه محسوب میشود ابعاد روانی و اجتماعی مردم و گردشگران را تحت تاثیر گذاشت.
او افزود: با توجه به اینکه این بحران استمرار دارد و دورنمایی برای مدیریت قطعی آن در سطح جهان وجود ندارد ذینفعان را نیز دچار فرسایش روحی و روانی کرده است.
معاون گردشگری به شرایط بد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: ایران با تحریمهای فعلی وضعیت متمایزی با سایر کشورها دارد، از این حیث که دولت قادر به حمایتهای گسترده از فعالان این بخش نیست و باید اولویتهای دولتمردان را در این شرایط خاص مد نظر قرار دهیم.
تیموری به عدم حمایتهای قانونی و سازوکارها در این زمینه اشاره کرد و افزود: در این بحران که با آن مواجه شدیم متوجه این موضوع شدیم که سازوکار محکمی وجود ندارد و بخش عمدهای از این فعالان از حداقل بیمه اجتماعی هم برخوردار نیستند. در تلاش هستیم با راهکارهایی مثل ایجاد صندوق حمایت از صنعت گردشگری با کمک فعلان گردشگری و دولت برای تکرار چنین رخدادهایی در آینده چارهاندیشی کنیم.
او در پایان گفت: برای همه همکاران در این پنل آرزوی سلامتی دارم. قطعا تنوع نگاه و راهکارهایی که ارائه خواهند داد ما را در نحوه مدیریت بهتر و برونرفت از این بحران یاری خواهد داد.