خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث و گردشگری استان لرستان خبر داد:

دوبرابر شدن واحدهای بومگردی تا پایان دولت

دوبرابر شدن واحدهای بومگردی تا پایان دولت
کد خبر : ۹۷۴۳۷۳

امین قاسمی با اشاره به آنکه توسعه گردشگری روستایی – عشایری در دستور کاراین استان قرار دارد، از دوبرابر شدن واحدهای بومگردی تا پایان دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، درحالی هفته گردشگری به مناسبت روز جهانی گردشگری در کشور آغاز شده که همچنان بسیاری از استان‌ها و شهرهای کشور در شرایط قرمز به لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارند. با این وجود سعی برآن است تا از طریق اجرای مراسم به صورت آنلاین این هفته ارج نهاده شود.

امین قاسمی (مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان) با اشاره به آنکه این استان در لیست قرمز به لحاظ شیوع ویروس کرونا قرار دارد درخصوص اجرای برنامه‌های هفته‌ گردشگری گفت: به دلیل شیوع کرونا و اوج گرفتن آن، نمی‌توانیم درصدد برگزاری همایش و مراسم‌هایی از این دست برآییم اما برنامه‌هایی ازجمله افتتاحیه چند پروژه را در دست داریم که قرار است با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تا پایان ماه انجام شود. 

او همچنین از شروع کار مجدد قطار گردشگری لرستان طی چند ماه گذشته خبر داد و گفت: این قطار هر ماه یک یا دو سفر به استان لرستان انجام می‌دهد و قرار است به مناسبت هفته گردشگری این قطار با حضور وزیر و گردشگرانی که به لرستان سفر می‌کنند، همراه باشد. در این میان از کتاب ریل تور گردشگری نیز رونمایی خواهد شد. 

گردشگری روستایی

قاسمی درخصوص شعار سازمان جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۰ که توسعه روستایی است و برنامه‌هایی که استان لرستان به عنوان یکی از استان‌هایی که در حوزه طبیعتگردی و گردشگری روستایی مطرح است، گفت: توسعه بومگردی‌ها و گردشگری روستایی – عشایری و گردشگری کشاورزی را در برنامه داریم. به زودی نخستین پروژه گردشگری روستایی در لرستان گشایش خواهد یافت. با توجه به آنکه تعدادی از خانه‌های روستایی را با سبک و سیاق لری ایجاد کرده‌ایم قصد داریم، توسعه گردشگری عشایری –روستایی را داشته باشیم و گردشگران با عشایر در طول کوچ همراه شوند و در ایل راه آنها را همراهی کنند و با فرهنگ و زندگی عشایر آشنا شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان تصریح کرد: درحال حاضر تعداد واحدهای بومگردی استان ۱۲ واحد است که ۶مجموعه قبلا به بهره‌برداری رسیده و ۶مجموعه دیگر نیز آماده افتتاح است. به دنبال آن هستیم که تعداد واحدهای بومگردی لرستان تا پایان دولت دوازدهم به ۲۵ مورد برسد. 

گردشگری آنلاین

او در ادامه به گسترش گردشگری الکترونیک در شرایط شیوع ویروس کرونا و به نوعی آنلاین شدن گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: برخی از جاذبه‌های تاریخی مانند قلعه فلک‌الافلاک، موزه صنایع دستی که در خانه آخوندابوی است و سنگ‌نوشته خرم آباد که به دوره سلجوقی بازمی‌گردد را به  وسیله تصویربرداری سه بعدی در قالب تصاویری از زوایای مختلف در اختیار علاقه‌مندان قرار داده‌ایم. اما با توجه به شرایط موجود، امکان ایجاد بازدید آنلاین جاذبه‌های استان وجود ندارد چراکه علاوه بر امکانات و هزینه، نیازمند نیروی کارشناس است و این مهم نیازمند محیا شدن زیرساخت‌هاست. 

کاوش و باستان‌شناسی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان لرستان درخصوص انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در استان تا پایان سال جاری گفت: کاوش‌های نجات بخشی در کوی کیوان ازنا و تپه‌های تاریخی رمضان و آهنگران که در مسیر آزادراه قرار دارند، تا پایان سال انجام خواهد شد. 

او در ادامه به وضعیت قلعه فلک‌الافلاک اشاره کرد و گفت: بعد از زلزله مرمت  اضطراری را انجام دادیم که موفقیت آمیز بود. قبل از آن نیز قراردادی با دانشگاه شریف منعقد کرده بودیم که مطالعات یکپارچه‌سازی بستر و سازه را انجام دهند. آسیب‌شناسی‌ها صورت گرفت، ایرادات مشخص شد و اکنون برنامه‌ها درخصوص روش استحکام‌بخشی در دست اقدام است. جلساتی برگزار شده و روش‌های پیشنهادی ارائه شده، اگر طرح پیشنهادی به تایید شورای تخصصی میراث فرهنگی برسد، با توجه به تامین بودجه کار اجرایی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز