خبرگزاری کار ایران

رییس جامعه تور گردانان ایران:

دولت تصمیم کلی برای تمام صنایع و گردشگری در شرایط کرونا گرفت/ مسئولان بودند که مردم را به سفرهای انفرادی تشویق کردند/ رونق گردشگری خارجی تا ۲۰۲۲ غیرممکن است

دولت تصمیم کلی برای تمام صنایع و گردشگری در شرایط کرونا گرفت/ مسئولان بودند که مردم را به سفرهای انفرادی تشویق کردند/ رونق گردشگری خارجی تا ۲۰۲۲ غیرممکن است
کد خبر : ۹۷۳۸۳۸

ابراهیم پورفرج در آستانه روز جهانی گردشگری با اشاره به آنکه تا ۲۰۲۲ حوزه گردشگری ورودی ایران رونق نخواهد یافت، یادآور شد: دولت تصمیمی کلی برای تمام صنایع حتا گردشگری در شرایط کرونا گرفته بود که درست نبود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا گردشگری را به عنوان یکی از پیشران‌های اقتصاد و درآمدزایی می‌شناسند. در این میان توسعه گردشگری و رونق آن در بخش‌های داخلی و بین‌الملل می‌تواند علاوه بر اشتغالزایی، به رونق اقتصادی و توسعه پایدار بحث جوامع محلی نیز کمک کند. درحالیکه با شیوع ویروس کرونا شاهد کاهش سفرهای عرصه بین‌الملل هستیم، و بر اساس آمارهای اعلام شده در سال ۲۰۲۰ با ریزش ۶۵ درصدی سفرها در عرصه بین‌الملل روبه‌رو بودیم، ناچار به روی آوردن به گردشگری داخلی هستیم. حال که کشور با بسته شدن مرزها تعداد گردشگران خارجی‌اش به مرز صفر نزدیک شده، نه تنها تورگردانان بلکه سایر بخش‌ها و زنجیره‌های فعال در عرصه گردشگری هم تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

ابراهیم پورفرج (رییس جامعه تور گردانان ایران) با اشاره به آنکه اتفاقات اخیر در کشور از یکسو و شیوع ویروس کرونا از دیگر سو سبب شد تا گردشگری در ایران بیش از سایر بخش‌ها آسیب ببیند، گفت: بیش از یک سال است که فعالان گردشگری تعطیل هستند و این مهم فقط به دلیل شیوع کرونا نبود چراکه قبل از آن نیز شاهد اتفاقاتی بودیم که سبب شده بود تعداد گردشگران ورودی کاهش یابد. در حالی که دولت باید به فعالان حوزه گردشگری بیش از سایر بخش‌ها کمک می‌کرد اما به قول معروف ‌تَر و خشک را باهم در نظر گرفت؛ چراکه تیم کارشناسی برای شناسایی صنایع آسیب دیده و شناسایی بخش‌های اقتصادی که بیشترین آسیب را دیده‌اند، نداشت و گردشگری را در کنار سایر بخش‌ها در نظر گرفت و یک نسخه را برای تمام بخش‌ها پیچید. تسهیلات و وام ۱۲ درصدی در نظر گرفت و به قولی دارویی مسکن برای همه بخش‌ها ارائه داد.

او با اشاره به آنکه تمام دنیا به فعالان بخش گردشگری کمک می‌کنند تا به تعطیلی کشیده نشوند، اذعان داشت: با بیکار شدن پرسنل فعال در عرصه  گردشگری قطعاً فشار بیشتری به دولت وارد می‌شود چراکه این افراد برای دریافت بیمه بیکاری به دولت مراجعه می‌کنند این امر فشار را به دولت بیشتر می‌کند. این در حالی است که اگر دولت به بخش گردشگری کمک می‌کرد تا بتواند بخشی از حقوق این افراد را بدهد قطعاً همکاری بخش خصوصی و بخش دولتی می‌توانست علاوه بر حفظ پرسنل خود از فشار مالی حاصل از بیکاری پرسنل روی دولت بکاهد و موثرتر از آنچه که اکنون شاهد آن هستیم عمل کند. 

پورفرج معتقد است: درحالی‌که پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده است ۵۰ درصد مردم آن را اجرا نمی‌کنند اما بازهم قانونی برای الزام مردم برای رعایت این پروتکل‌ها وجود ندارد. در این میان عنوان می‌کنند به سفر نروید. این در حالی است که در هر تعطیلات سیل عظیمی از ماشین‌ها و سفرهای انفرادی در جاده‌ها به راه افتادند. وزارت بهداشت متوجه نیست اگر سفرها توسط تورگردانان و دفاتر خدمات مسافرتی انجام شود، پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. اینگونه به نظر می‌رسد که خودشان مردم را به انجام سفرهای انفرادی تشویق می‌کنند و کسی نیز مانع آنها نمی‌شود. دستورالعمل اجرایی نیز در این خصوص وجود ندارد. در شرایط فعلی تنها بخشی که تعطیل شده است و نمی‌تواند کار کند، فعالان صنعت گردشگری هستند.

رییس جامعه تور گردانان ایران یادآور شد: هرچند وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بسیار تلاش کرد تا بتواند کاری برای گردشگری انجام دهد، اما واقعیت آن است که زورش نرسید و نتوانست کاری کند. وزیر حتا توانست جهانگیری معاون اول رییس جمهور و همتی را برای گفتگو با بخش خصوصی گردشگری به دفترش بیاورد اما به نظر می‌رسید آنها از قبل تصمیمشان را گرفته بودند و نیامده بودند به حرف‌های ما گوش دهند. این نشست نیز بی‌فایده بود چراکه حتا یک درصد تقاضاهای ما اجرایی نشد.

رونق گردشگری ورودی نیازمند اعتمادسازی 

او درخصوص پیش‌بینی که برای رونق گردشگری داخلی و ورودی دارد نیز گفت: کرونا همه را خسته کرده است. بر اساس پروتکل‌های بهداشتی باید راه برای فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و تورهای گردشگری باز شود و مردم از طریق این شرکت‌ها به سفر بروند. اینکه اکنون پروازهای ایران و ترکیه برقرار شده است، هنوز آینده‌ای پیش روی گردشگری ورودی ما نمی‌گذارد. در این میان دو اتفاق باید بیافتد: نخست آنکه مردم دنیا و گردشگرانی که علاقه‌مند هستند به ایران سفر کنند، باید نسبت به ایمنی بیماری کرونا در ایران، اطمینان خاطر یابند و اعتمادشان درخصوص کنترل این بیماری در ایران جلب شود. 

پورفرج خاطرنشان کرد: در شرایط عادی با مباحث ایران‌هراسی و تغییر چهره ایران در ذهن جهانیان روبه روبودیم و اکنون علاوه بر آن باید درخصوص کنترل بیماری کرونا در کشور نیز اعتمادسازی کنیم. این درحالی است که هر روز اعلام می‌کنیم که بسیاری از شهرها و استان‌های کشور در شرایط قرمز و هشدار به لحاظ شیوع ویروس کرونا هستند. اعتمادی به لحاظ کنترل بیماری کرونا در ایران وجود ندارد؛ در چنین شرایطی نمی‌توان اعتماد گردشگران بین‌المللی را جلب کرد. 

او ادامه داد: دومین اتفاقی که باید بیافتد، درخصوص جلب اعتماد ما نسبت به گردشگران ورودی درخصوص عدم ابتلای آنها به کرونا و به تبع آن مصوب کردن پروتکل‌های بهداشتی برای گردشگران ورودی است. باید اعتمادها دوجانبه باشد. این کار زمان بر است. به عقیده من، تا سال ۲۰۲۲ نمی‌توان به رونق گردشگری ورودی امید داشت. این مهم درخصوص گردشگران ورودی از کشورهای همسایه و سایر کشورها تفاوت ندارد.

نمایشگاه‌های گردشگری آنلاین شدند

رییس جامعه تور گردانان ایران در ادامه به آنلاین شدن برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی گردشگری اشاره کرد و گفت: ما با آنها تفاهم کردیم و پول‌هایی که از قبل برای حضور در نمایشگاه پرداخت کرده‌بودیم یا حفظ شده‌اند یا عودت داده شدند. درحال حاضر نمایشگاه گردشگری قرار است به صورت آنلاین برگزار شود و با آنکه حضور شرکت‌های گردشگری در این نمایشگاه آنلاین برای ۳ روز در حدود ۲۴۰۰ پوند است اما این نرخ برای شرکت‌های ایرانی هزار پوند شد. فعالان گردشگری می‌توانند به صورت آنلاین در این جمع حضور یابند و بازاریابی کنند. ما باید خودمان را در ذهن گردشگران دنیا تکرار کنیم و این کار را می‌توانیم آنلاین انجام دهیم.

به گفته پورفرج، نمایشگاه گردشگری ایتالیا و فرانسه نیز آنلاین خواهد بود. فقط در انتظار جواب برگزارکنندگان نمایشگاه فیتور اسپانیا هستیم که آیا قرار است این نمایشگاه آنلاین باشد یا خیر. با سایر نمایشگاه‌های گردشگری هم که قرار است تا پایان سال برگزار شوند، در حال گفتگو هستیم تا اطلاعات لازم برای حضور را کسب کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز