خبرگزاری کار ایران

سند راهبردی پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تدوین می‌شود

سند راهبردی پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تدوین می‌شود
کد خبر : ۹۳۰۱۴۹

سند راهبردی پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در چارچوب مقررات تدوین می‌شود و جهت‌گیری‌ها، معیارها و روش‌های پیش‌بینی، پیش‌گیری، کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی و بازسازی وزارتخانه و نحوه مشارکت مردم هماهنگ با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه‌های توسعه کشور را مشخص می‌کند.

به‌گزارش ایلنا، جلسه کمیته پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور اعضای این کمیته با هدف معرفی و هم‌اندیشی در زمینه تهیه سند راهبردی پدافند غیرعامل این وزارتخانه برگزار شد.

محمدحسن طالبیان (معاون میراث‌فرهنگی و دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) در این نشست، پدافند غیرعامل را نوعی دفاع غیر نظامی دانست که بدون نیاز به جنگ‌افزار، می‌توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات، تأسیسات حیاتی، حساس نظامی، غیر نظامی و تلفات انسانی جلوگیری کرد یا میزان خسارات و تلفات را کاهش داد.

او به فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده از سوی کمیته مدیریت بحران موزه‌ها، محوطه‌ها و یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اشاره کرد و درباره مصوبات نشست با مسئولان سازمان پدافند غیرعامل مبنی بر تهیه سند راهبردی پدافند غیرعامل وزارتخانه گفت: این سند در چارچوب مقررات تدوین می‌شود و جهت‌گیری‌ها، معیارها و روش‌های پیش‌بینی، پیش‌گیری، کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی و بازسازی وزارتخانه و نحوه مشارکت مردم هماهنگ با سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه‌های توسعه کشور را مشخص می‌کند.

طالبیان مهمترین اقدامات برای تهیه سند راهبردی را برنامه‌ریزی برای اتخاذ تدابیر و کاهش مخاطرات سایبری، ثبت اطلاعات استحکام‌بخشی کالبدی، زیست‌محیطی وبیوتروریسم و سطح‌بندی و اولویت‌بندی اماکن و محوطه‌ها را در سه بخش حساس، حیاتی و مهم دانست و افزود: چارچوب تهیه این سند با توجه به مطالعات انجام شده و نمونه‌های دریافتی از سازمان پدافند غیرعامل در اختیار اعضا و حوزه‌های مرتبط قرار خواهد گرفت.

معاون میراث‌فرهنگی تصریح کرد: برای تدوین دستورالعمل ها و ضوابط تهیه طرح و معیارهای فنی که باید توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تأیید شود، برنامه‌ریزی و واحدهای استانی نیز باید به‌منظور هدایت، حمایت و نظارت تشکیل شود.

او افزود: خوشبختانه با توجه به تشکیل ستادهای استانی کمیته بحران، ساختارها تعریف شده‌اند اما باید در قالب سند هم این ساختار بازتعریف شود.

دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ارسال گزارش شش‌ماهه به دبیرخانه دائم سازمان پدافند غیرعامل با موضوع عملکرد پدافندغیرعامل و با اعلام فهرست و میزان منابع مالی شامل پیش بینی، مصوب، تخصیص و عملکرد مرتبط با طرح پدافند غیرعامل به‌همراه مستندات، بودجه‌بندی سالیانه، دستورالعمل‌ها، ابلاغ هزینه، فهرست ریز هزینه‌کرد اعتبارات طرح‌های پدافند غیر عامل به تفکیک هر پروژه، قراردادهای منعقده با اشخاص حقیقی و حقوقی مرتبط با طرح‌های پدافند غیرعامل، مصوبات اجرالی پروژه‌ها با موضوع پدافند غیرعامل، دستورالعمل‌ها، اقدامات انجام شده در خصوص تدوین استاندارها، آیین‌نامه‌ها، جدول و فهرست آموزش و پژوهش‌های تخصصی مرتبط ضروری است.

سردار امیر رحمت‌اللهی (فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) در خصوص سطح‌بندی و اولویت‌بندی اماکن و محوطه‌ها به سه بخش حساس، حیاتی و مهم، گفت: مکان‌های حیاتی و مهم بر اساس تعریف شورای امنیت در وزارتخانه مشخص شده است که در این زمینه اگر استانداردهای سازمان پدافند غیرعامل متغیر باشد، باید در دسته‌بندی اماکن تجدید نظر کنیم.

او در ادامه به‌ برگزاری کارگاه آموزشی در کاخ سعدآباد با موضوع مدیریت بحران و دو کارگاه با سازمان آتش‌نشانی و دانشگاه مالک اشتر در نیاوران به‌شکل تئوریک و عملی اشاره کرد و اقدامات انجام شده را همسو با پدافند غیرعامل دانست.

درطراحی سند راهبردی باید نگاهمان وسیعتر باشد

محمد خیاطیان (معاون توسعه و مدیریت) نیز در این نشست با تأکید بر اهمیت پدافند غیرعامل و اینکه این موضوع از گذشته‌های دور در دستگاه‌های دولتی مطرح بوده و موضوع فرابخشی و فرا معاونتی است، افزود: سه حوزه معاونت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حتی حوزه توسعه مدیریت هم با توجه به ارتباط فعالیت آن‌ها در حوزه پرسنلی باید سهم خود را در این زمینه داشته باشند.

او در ادامه با بیان اینکه در طراحی سند راهبردی باید نگاهمان وسیعتر باشد، افزود: فعالیت و اقدامات خوبی در بحث مدیریت بحران و حتی مدیریت ایمنی و بهداشت رقم خورده که می‌تواند در بحث تهیه سند راهبردی مؤثر باشد.

خیاطیان با اشاره به اینکه ما مسئول همه انسانهایی هستیم که به ما مراجعه می‌کنند، موضوع پدافند غیرعامل را به‌مثابه تک و پاتک دانست و تصریح کرد: باید با توجه به کنش‌ها و واکنش‌ها، استانداردها به‌نحو مطلوب در قالب پدافند غیرعامل با نگاه فرابخشی طراحی و تهیه شود، تا بتوانیم در بدترین شرایط عکس‌العمل های خوبی داشته باشیم.

او پرداختن به شقوق مختلف پدافند غیرعامل را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم در جلسات کمیته، حوزه‌های فناوری ارتباطات و روابط‌عمومی هم به‌منظور بررسی همه جانبه، حضور داشته باشند تا بتوانیم به‌عنوان وزارتخانه‌ای پیشرو در همه زمینه‌های پدافند غیرعامل عمل کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز