خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری فیلم آتابای مطرح شد:

دنبال سیاه‌نمایی نبودیم

دنبال سیاه‌نمایی نبودیم
کد خبر : ۸۶۹۳۳۳

نشست خبری فیلم «آتابای» با حضور نیکی کریمی (تهیه‌کننده و کارگردان)، هادی حجازی‌فر (نویسنده و بازیگر)، جواد عزتی، امید حسینی، لیلی نظری (بازیگران) و برخی دیگر از عوامل این فیلم در سالن رسانه‌های پردیس ملت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در نشست خبری فیلم «آتابای» که در پردیس ملت برگزار شد، شاهین امین (منتقد) درباره این فیلم گفت: در این چند روز اگر به فضای مجازی دقت کرده باشید، این جمله خیلی تکرار شده که این فیلم بهترین فیلم نیکی کریمی در مقام کارگردان است اما من درباره آن باید بگویم که این اثر یکی از بهترین فیلم‌های جشنواره است. با اینکه با فیلم آرومی طرف هستیم، هیچ اتفاق اضافه‌ای را در فیلم نمی‌بینیم. همچنین در کنار روایت لایه لایه، فرم تصویری فیلم به قدری کمک می‌کند که ما همه چیز را در قاب‌بندی‌ها متوجه می‌شویم.

هادی حجازی‌فر درباره اتفاقی که در این فیلم برایش رخ داده، گفت: همیشه فکر می‌کردم در فیلم‌های اکشن برایم اتفاقی رخ می‌دهد اما متاسفانه در این فیلم اتفاقی رخ داد که من دو روز در بیمارستان بستری شدم اما خوشبختانه اکنون اوضاع خوب است.

وی همچنین در ادامه بیان کرد: وقتی در فیلم ممنوعه کار می‌کردیم، شرط کار کردن این بود که سکانس‌های خودم را بنویسم. در آنجا خانم کریمی کار من را دید و من هم خود را زیرپوستی پرزنت کردم و این همکاری شکل گرفت. یکسال درباره فیلم با هم حرف زدیم و در نهایت پروسه نوشتن را با یکدیگر پیش بردیم. فیلم بارها بازنویسی شد و به جایی رسیدیم که خانم کریمی از اثر رضایت داشتند. البته در زمان فیلمبرداری جزئیاتی را خانم کریمی تغییر دادند.

نیکی کریمی درباره این فیلم بیان کرد: آقای حجازی‌فر قدری تواضع می‌کنند. ما در زمان کار کردن باهم تفاهم داشتیم و بسیار با یکدیگر حرف زدیم و دعوا کردیم. این فیلم از جنس آثاری بود که باید لحظه لحظه رخ می‌داد. چراکه من به شخصه به دکوپاژ و استوری‌برد اعتقاد ندارم و به روح کار معتقدم. از ابتدا آقای علیزاده را برای موسیقی کار در نظر داشتیم و از همکاری با ایشان خوشحالم.

نیکی کریمی درباره قید نشدن اسم علی اشرف درویشان که فیلمنامه اثر از یکی از قصه‌های آن اقتباس شده توضیح داد: متاسفانه این موضوع درست بوده و ضعف‌های در تیتراژ هست که ما آن را درست می‌کنیم.

حجازی‌فر در ادامه اظهار داشت: آقای دریادل که در این کار حضور دارند، مرا وارد تئاتر کرده‌اند. یک واقعیت‌هایی وجود دارد که شاید ما دوست نداشته باشیم آنها را قبول کنیم اما این واقعیت‌ها هست. ما از شخصیت‌های واقعی استفاده کردیم و در نهایت در این فیلم یک شعر را بیان کردیم و مباحثی همچون خودکشی در مکان‌هایی همچون آذربایجان هست. ما دنبال سیاه‌نمایی نبودیم و به شخصه می‌توانم مواردی که در فیلم نشان داده شده را در واقعیت نشان دهم.

نیکی کریمی در ادامه این نشست گفت: در فیلم برای ما مهم نبود که آن زن شوهر دارد، مهم این بود که او را مجبور کرده بودند که در ۱۵ سالگی ازدواج کند. این اتفاقی است که در مباحث مهم جهانی مطرح شده و مانعی برای درس‌خواندن خانم‌هاست. در این داستان مردانه ما خانم‌هایی هم داریم که قوی هستند و خواسته خود را پی می‌گیرند.

کریمی همچنین در پاسخ به اینکه آیا بازیگردانی کار برعهده هادی حجازی‌فر بوده است، بیان کرد:  چیزی به عنوان بازیگردانی وجود نداشت، مهم این بود که در بخش‌هایی از فیلم نابازیگران بازی کنند و بازیگران شناخته شده بازی نکنند، تا کار هماهنگ شود. آقای حجازی فر زحمت بسیاری برای این کار کشیدند و حتی تمرین زیادی را برای یاد دادن زبان ترکی به بازیگران انجام داد. به نوعی روح فیلم باید اتفاق بیفتد و ما برای این موضوع تلاش کردیم. این فیلم، فیلم زندگی است.

هادی حجازی‌فر در بخشی از این نشست درباره همکاری با جواد عزتی و شروع همکاری خود در سینما بیان کرد: در ابتدا به من به گونه‌ای نگاه می‌کردند که انگار از پایگاه آمده‌ام و هر چه می‌گفتم من دانشگاه هنرهای زیبا تحصیل کردم و کتاب و نمایشنامه نوشتم، کسی قبول نمی‌کرد و از این بابت خانم کریمی به من اعتماد کرد که از این بابت ممنونم. جواد عزتی در این کار اتفاق بی‌نظیری را رقم زد. در کار در شهرستان با همه مردم خوب برخورد می‌کرد و بسیار تلاش کرد که از این بابت از او بسیار ممنونم.

نیکی کریمی همچنین درباره همکاری با هادی حجازی‌فر بیان کرد: بعد از دیدن ایستاده در غبار از دوستان پرسیدم این شخصیت کیست و بعد با حجازی‌فر آشنا شدم و با هم در چند پروژه کار کردیم و در نهایت به او گفتم که بازی تو مانند یک هوای تازه برای سینماست. حجازی فر بازی روانی دارد و هنوز با ژست‌های سینماگران آشنا نشده است.

وی همچنین درباره وضعیت اکران این فیلم توضیح داد: شکر خدا فیلم در جشنواره ارتباط خوبی با مردم برقرار کرده و امیدوارم در اکران نیز اتفاق خوبی برایش رخ دهد.

جواد عزتی درباره ملاک برای بازی در نقش‌های مختلف بیان کرد: ملاک برای من تاثیرگذاری آنهاست. اکنون هر فیلمی را انتخاب کردم در جشنواره پذیرفته شده و خودم بر خلاف بسیاری از این بابت خوشحالم. درباره دریافت سیمرغ نیز نظرم همان همیشگی است.

کریمی همچنین در انتقاد به کارگردانی فیلم‌هایی که تاکنون ساخته اظهار داشت: سینما سلیقه بوده و من به نظر شما احترام می‌گذارم.

وی در انتقاد به زبان ترکی فیلم گفت: ما در حوزه ادبیات و قوم‌های خود کم کار کردیم و کم فیلم ساختیم و این یکی از ویژگی‌های اصلی و مثبت این فیلم به شمار می‌آید.

هادی حجازی‌فر نیز در ادامه درباره این موضوع گفت: طبق قانون اساسی ادبیات ترک در دانشگاه‌های ترک باید تدریس شود. به دلیل افکار جدایی‌طلبانه است که افکاری فاشیستی به شمار می‌آید. به نوعی باید به وجود ادبیات ترک افتخار کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز