وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
باید از طریق لباس سبک ایرانی و اسلامی را صیانت و حفاظت کنیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر بر لزوم صیانت و حفاظت از سبک ایرانی و اسلامی از طریق لباس تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در بازدید از دبیرخانه نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر گفت: جشنواره مد و لباس فجر بهنوعی برآمده از فعالیت کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور است و با تکیه بر تصویری که از فعالیتهای این کارگروه وجود دارد، میتوان مسیر جشنواره را نیز بهخوبی رصد کرد.
او افزود: ساختار این کارگروه به شکلی است که بنا دارد از ظرفیتهای مجموعههای مختلف ترکیبسازی کند و جشنواره نیز محصول همین همافزایی و ترکیب بوده و میتواند رهآورد این اتفاق در خورتوجه باشد.
صالحی با اشاره به اینکه اتحادیهها، مؤسسات و نخبگان هنری و علمی در کنار دیگر عناصر مهم و اصلی میتوانند به ایجاد فضای مطلوب در کارگروه کمک کنند اذعان داشت: این موضوع از اینجهت دارای اهمیت و جایگاه است که ما بارها و سالها حتی در ارتباط با بیان واژه مد هم درگیر بودهایم اما بهمرور و به مدد تلاشهای بخشهای مختلف، این واژه وارد فرهنگ تخصصی ما شد؛ درنتیجه ما این واژه را پذیرفتیم و معتقدیم پوشاک در کنار بسیاری دیگر از شئون زندگی دارای اصولی است و باید با تکیه بر این اصول در مسیر درست حرکت کند.
او تصریح کرد: ما باید از طریق لباس سبک ایرانی و اسلامی را صیانت و حفاظت کنیم. لباس یکی از مظاهر روشن و نمادهای هویت هر کشور است. همچنین موضوع اقتصاد فرهنگ و هنری در این حوزه باید در این عرصه مورد توجه قرار گیرد و به تولید ملی و قطع وابستگیها کمک کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود با تأکید براینکه اگر ما میبینیم سالها است که رهبری در نامگذاری سالها به مسئله اقتصاد توجه داشتهاند و این امر حاکی از آن است که باید به جنبههای اقتصادی عرصههای فرهنگی و هنری هم توجه کرد اذعان داشت: جشنوارههای فجر تاکنون مسیر مهمی را طی کردهاند و باید هر دوره نشان دهند که روندی رو به رشد طی شده و اتفاقات جدیدی در بخشهای مختلف پدید آمده است. در این میان جشنوارهها باید تأثیر خود بر اقتصاد کشور را نشان دهند و لازم است با تقویت نقاط قوت، حلقههای مفقوده پر شوند.
صالحی در ادامه گفت: در یک معنای عام، باید از طریق لباس پاسدار حجاب و عفاف باشیم و مفاهیم قانونی و دینی را دنبال کنیم. همچنین لباس میتواند ارتباطات بینالمللی را گسترش دهد، دیپیلماسی فرهنگی و هنری را رقم زند و تنوع اقلیمی و تاریخی موجب میشود که خط دیپلماسی فرهنگی را بر مبنای لباس تقویت کنیم. ما از چند زاویه نیاز داریم تا هنر اقوام را پاسداری کرده و ارتقا بخشیم و در این بین وحدت ایران تابع این است که اقوام ایرانی با یکدیگر به یک نقطه اتصال رسند.
او افزود: زبان رسمی ایران فارسی است اما نمادهای بسیاری میتواند وحدت ملی را محقق کند. صیانت از جغرافیای ایران فقط به تلاش ارتش وابسته نیست بلکه ایرانیان و اقوام باید احساس تعلق کنند و بدانند فرهنگ و آداب رسوم آنها مورداحترام است. در این میان باید به مسئله پژوهش در این عرصه توجه کرد و حوزههایی از صنعت باید بدانند که رشدشان در گرو حوزه علمی و پژوهشی است. دانشگاهها و پژوهشکدههای ما باید از زوایای مختلف با موضوع مد و لباس درگیر شوند و اگر این اتفاق نیفتد، صنعت نمیتواند راه خود را بهدرستی ادامه دهد.