مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت ارشاد:
شورای عالی فضای مجازی مصادیق صوت و تصویر فراگیر را ارائه کند
حامد سهرابی با اشاره به ابهامات مطرح شده در مورد صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی گفت: امیدواریم با توجه به فرمان مقام معظم رهبری در مورخ 17/12/1390 مبنی بر آنکه کلیه دستگاههای کشور موظف به همکاری همهجانبه با مرکز ملی فضای مجازی هستند، شورای عالی فضای مجازی هرچه زودتر تعریف و مصادیق روشن برای صوت و تصویر فراگیر ارایه نماید. بدیهی است تا نبود تعریف مزبور عملاً مصداقیابی صوت و تصویر فراگیر از لحاظ اجرا دارای خلاء و ابهام اجرایی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حامد سهرابی (مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در خصوص ابهامات و سوالات مطرح شده در خصوص صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی گفت: انحصار مدیریت و نظارت امور صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی توسط سازمان صدا و سیما با ابلاغ صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مورد توافق همه نهادها و مسئولان است و مخالفتی با این مسئله وجود ندارد.
وی ادامه داد: نقطه مبهم، نامشخص بودن چیستی صوت و تصویر فراگیر است که متاسفانه از زمان ابلاغ مراتب توسط مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) تاکنون وفاقی میان دستگاههای دولتی، مجلس شورای اسلامی، صداوسیما و مرکز ملی فضای مجازی برای ارایه یک تعریف مشخص حاصل نشده است.
سهرابی خاطرنشان کرد: در همین راستا روز گذشته نیز حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی (رئیس قوه قضائیه) درخصوص فعالیت در حوزه صوت و تصویر بخشنامهای صادر کرد، براساس این بخشنامه هرگونه فعالیت در زمینه «صوت و تصویر فراگیر» صرفاً در صورت اخذ مجوز از صداوسیما مجاز دانسته شده است.
مدیرکل دفتر حقوقی و مالکیت فکری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: حسب نص صریح صدر و بند (2) حکم مورخ 14/6/94 مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) به اعضای محترم شورای عالی فضای مجازی وظیفه «سیاستگذاری و تصمیمگیریهای لازم» و «ایجاد هماهنگی میان وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مختلف ذیربط در ابعاد اقتصادی و حقوقی مرتبط با فضای مجازی» به ترتیب به «شورای عالی فضای مجازی» و «مرکز ملی فضای مجازی» محول شده است.
سهرابی یادآور شد: مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) هم خطاب به ریاست محترم جمهوری و ریاست شورای عالی فضای مجازی در ابلاغیه مورخ 22/6/1394، ابتدا مجدداً بر «مسئولیت هماهنگی و نظارت مرکز ملی فضای مجازی» نسبت به «نقش و سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صداوسیما، دستگاههای فرهنگی و نیز نهادهای مردمی و بخش خصوصی» در موضوع «خدمات و محتوا» تصریح و بر راهبرد «انحصار سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی نسبت به صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» در انجام مسئولیت فوق تاکید فرمودهاند.
وی افزود: بنابراین نکات مرکز ملی فضای مجازی در اجرای وظایف خود تعریف و تبیین مصداق صوت و تصویر فراگیر و تعیین حدود مسئولیت و اختیارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی را در فضای مجازی دستور کار خود قرار داده است.
سهرابی در پایان گفت: امیدواریم باتوجه به فرمان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در مورخ 17/12/1390 مبنی بر آنکه کلیه دستگاههای کشور موظف به همکاری همهجانبه با مرکز ملی فضای مجازی هستند، شورای عالی فضای مجازی هرچه زودتر تعریف و مصادیق روشن برای صوت و تصویر فراگیر ارایه نماید. بدیهی است تا نبود تعریف مزبور عملاً مصداقیابی صوت و تصویر فراگیر از لحاظ اجرا دارای خلاء و ابهام اجرایی خواهد بود.