حافظ جاوید به چاپ سوم رسید
کتاب حافظ جاوید که توسط هاشم جاوید به رشته تحریر درآمده، در 611 صفحه از سوی نشر فرزان روز به چاپ سوم رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شعر تنها روایت تجربهی شاعرانهای نیست که برای شاعر روی میدهد و آنگاه آن را در قالبی برای دیگران به ارمغان میآورد. در واقع شعر این هست و این همه نیست. شعر برآمدگی است که در آن افق فرهنگی یک ملت و حافظه جمعی آنها در آن به منصه ظهور میرسد. چنانکه گویی شعر محملی است برای تجلی ادبی تاریخ و وحدت ملی یک قوم. در این معنا شعر تنها بهانهای برای التذاذ ادبی نیست بلکه در وجهی دیگر در مقام منبعی برای اندیشهی تاریخی و فلسفی در باب مبانی هویتی بازمیگردد. این وضع در مورد شاعران بزرگ به نحو ضرورت روی میدهد. شاعران بزرگ چون خود در مقام لمحهای از حقیقت بر پهنه گیتی ظاهر میشوند، کلام آنها بازتاب مبانی نادیدنی تاریخ و هستی است.
برای ما شعر دارای وضعی است که بدون تامل در آن احتمالا بخش مهمی از معارف و مواد فکری اسلامی ایرانی در پس حجاب خواهد ماند. این وضع سبب شده تا شعر حافظ به سند اندیشگانی مهمی در مورد ستون فقرات اندیشه اسلام ایرانی بدل شود. کتاب "حافظ جاوید" میکوشد تا با سیر در هزارتوی رمزناک شعر حافظ تا حد امکان بر غرابتهای رازآمیز آن غلبه کرده و ابواب معرفت عمیق لمیده در پس شعر را بر روی خواننده بگشاید.
کتاب متشکل از سه بخش است: در بخش اول با عنوان "حافظ و قرآن" به بررسی اتصالات حافظ و قرآن و تاویلات شعری حافظ از متن مقدس پرداخته شده و نویسنده کوشیده تا نشان دهد که چگونه معرفت قرآنی در کلام حافظ طنینی ادبی و عرفانی یافته است. در بخش دوم که "حافظ و نظامی" نام دارد، نویسنده کوشیده تا کلام عاشقانه و داستانی نظامی را در پرتو شعر خواجه شیراز به دیده آورد. در بخش نهایی هم که طولانیتر از دو بخش پیشین است نویسنده ذیل عنوان "نکتهها" به شرح و تفسیر برخی مفاهیم مهم و کلیدی در شعر حافظ پرداخته که روشن شدن آنها میتواند نقشی مهم در بازگشایی غموض منطوی در شعر حافظ باشد.
کتاب حافظ جاوید که توسط هاشم جاوید به رشته تحریر درآمده، در 611 صفحه از سوی نشر فرزان روز به چاپ سوم رسید.