سیزدهمین جشنواره موسیقی جوان؛
پایان کار کلاسیک نوازان در جشنواره ملی موسیقی جوان+گفتگوهایی از داوران این بخش
روز بیست و پنجم و پایانی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به نوازندگان سازهای پیانو، ویولنسل و کنترباس اختصاص داشت.
به گزارش ایلنا، روز بیست و پنجم و پایانی سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در تالار رودکی به نوازندگان سازهای پیانو، ویولنسل و کنترباس اختصاص داشت.
تالار رودکی در این روز از نوازندگان ردههای سنی الف، ب و ج میزبانی کرد و نفرات راه یافته به مرحله نهایی مقابل هیأت داوران قرار گرفتند. در این روز ربکا آشوقیان، لیلا رمضان، فریماه قوامصدری و رافائل میناسکانیان اعضای هیأت داوران بخش پیانو و محسن تویسرکانی، داوود جعفریامید، صنم قراچهداغی، کریم قربانی و نادر مرتضیپوراعضای هیأت داوران بخش ویولنسل و کنترباس را تشکیل دادند.
بر اساس این گزارش، جشنواره در بخش نخست کار خود را با نوازندگان پیانو ردههای سنی الف و ب آغاز کرد و در ابتدا کوروش بتفریب از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شد و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او، ساغر حاجیمحمدجوادی، شاهین معدنیپور، امیرماهد میراشرفی، ساسان ساداتاخوی و مهرشاد زیدی از این رده سنی به روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند.
پس از استراحتی کوتاه، نوبت به رده سنی ب رسید. امیربهادر نصیریفر، نیما شناوری، مهیا محرومی، پویا خدایی، مبین چنگیزیان و مهران مظلوممقدم نفراتی بودند که به نوبت مقابل هیأت داوران قرار گرفتند و به پیانونوازی پرداختند.
بخش دوم روز پایانی جشنواره، به نوازندگان پیانو رده سنی ج اختصاص داشت و در ابتدا ارشیا قربانی از این رده سنی به روی حاضر شد و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او، پوریا رمضانیان، افشین نصرتی و حسین خزلی به نوبت به روی صحنه حاضر شدند و قطعات خود را اجرا کردند.
بخش سوم و پایانی روز بیست و پنجم جشنواره، به نوازندگان ویولنسل و کنترباس اختصاص داشت و در ابتدا در بخش ویولنسل، هستی علیزاده از رده سنی الف به روی صحنه حاضر شد و قطعات خود را اجرا کرد. پس از او، آوا محرابی، روژین خائف، کیمیا کوچکی کورکاء، آروین معینینژاد، آیدا رجبی، گندم نگارش و پریا مولایی از این رده سنی به نوبت به روی صحنه حاضر شدند و به اجرای قطعات خود پرداختند.
پس از استراحتی کوتاه، نوبت به ردههای سنی ب و ج رسید. پارسا هادی، رومینا بردبار، عبدالحسین زارعی، شاهین گیوهچیان، عرفان فیجان و نیلوفر تبیانی از رده سنی ب و همچنین امین شناسا، سامرند فقیه زاده، مسعود فیروزی نژاد، هادی میسمی، سینا آذرآباد و نیما صدیقبرازنده از رده سنی ج به نوبت مقابل هیأت داوران قرار گرفتند و قطعات خود را اجرا کردند.
در بخش ساز کنترباس نیز گشسببانو بحرینی از رده سنی ب تنها شرکت کننده این بخش بود. هستی حامدسپاسی و نیلوفر میرزانبیخانی نیز غایبان روز پایانی جشنواره موسیقی جوان بودند.
کم توجهی به دینامیک قطعات توسط نوازندگان
نادر مرتضیپورعضو هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش سازهای ویولنسل و کنترباس در مورد اجراهای امروز گفت: اجراها با توجه به نوازندگانی که اکثر آنها از شهرستانها در این جشنواره حضور داشتند، بسیار خوب و غیرقابل پیش بینی بود و این موضوع نشان میدهد که چه استعدادها و نوازندگان خوبی در شهرستانها وجود دارند. تمام ردههای سنی در نوع اجراها از کیفیت بالایی برخوردار بودند. ضمن اینکه در ساز کنترباس نیز تنها یک شرکتکننده وجود داشت که با توجه با اینکه امسال برای نخستین بار است که این ساز به جدول جشنواره موسیقی جوان اضافه شده، بسیار جالب توجه بود و اجرای بسیار زیبایی نیز داشتند.
وی همچنین در مورد نقاط ضعف و قوت نوازندگان نیز بیان کرد: به نظر من کم توجهی به دینامیک قطعات و همچنین سبک موسیقی ای که اجرا میکردند، نقاط ضعف نوازندگان بود، اما در مابقی موارد از جمله کوک بودن سازها و همچنین کیفیت اجراها و تکنیک بالای نوازندگی، خوب و قابل قبول بود.
نادر مرتضیپور در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان با توجه به اینکه سیزدهمین دورهای است که برگزار میشود، امسال بیشترین شرکتکننده را داشته است و به لحاظ اینکه نوازندگانی از شهرستانها و استانهای مختلف در این جشنواره شرکت کردند، به نظر من میشود پیشبینی کرد که سالهای آینده نیز نوازندگان و جوانان با استعداد بیشتری در این جشنواره حضور داشته باشند. امیدوارم که این جشنواره در سالهای آینده نیز تداوم داشته باشد.
حضور پررنگ نوازندگان شهرستانها در جشنواره موسیقی جوان
داوود جعفریامید، عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش سازهای ویولنسل و کنترباس نیز در مورد اجراهای روز سوم گفت: اجراها به نسبت سالهای گذشته بسیار خوب بود و نوازندگان پیشرفت چشمگیری داشتند و خوشبختانه نوازندگان نیز بسیار خوب قطعاتشان را اجرا کردند و عدهای از آنها نیز از شهرستانها در این جشنواره شرکت کردند و بنده از این موضوع تعجب کردم که در شهرستانها چه نوازندگان با استعدادی وجود دارد و چقدر به موسیقی و نواختن ساز علاقه دارند.
وی ادامه داد: بنده از نوازندگان تمام ردههای سنی رضایت دارم، اما رده سنی ج به نسبت سایر نوازندگان و با وجود اینکه قطعاتشان نیز مشکل بود، اما به خوبی توانستند از عهده کار بربیایند و در کل اجراهای بهتری داشتند.
داوود جعفریامید در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان یک رویداد بسیار مهم و بزرگ است و برگزاری این جشنواره باعث شده تا جوانان فعالیت های بیشتری را در این زمینه داشته باشند و با شرکت در این جشنواره خودشان را محک بزنند و بنده از این موضوع بسیار خوشحال هستم و امیدوارم که برگزاری این جشنواره در سالهای آینده نیز تداوم داشته باشد و اجراهای بهتری را شاهد باشیم.
جشنواره موسیقی جوان موقعیت بسیار خوبی برای نوازندگان جوان است
صنم قراچهداغی دیگر عضو هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش سازهای ویولنسل و کنترباس نیز در مورد اجراهای روز پایانی جشنواره گفت: اجراهای بسیار خوبی را شاهد بودیم و در تمام ردههای سنی به نسبت سالهای گذشته تعداد نوازندگان افزایش پیدا کرده بود و همچنین کیفیت اجراها نیز بهتر شده بود. قطعات بسیار دشواری نیز اجرا کردند و جشنواره موسیقی جوان نیز موقعیت خوبی را برایشان فراهم کرده که این قطعات به روی صحنه اجرا کنند به دلیل اینکه تعدادی از نوازندگان برای نخستین بار بود که به روی صحنه حاضر شدند و مقابل جمعیت و اعضای هیأت داوران به اجرا پرداختند. تمام ردههای سنی بسیار خوب اجرا کردند، اما رده سنی ج به دلیل اینکه قطعاتشان دشوارتر بود، طبیعتا اجرای این قطعات نیز سختتر بود، اما هر سه گروه سنی تمام سعی خودشان را کردند که اجرای خوبی داشته باشند.
وی ادامه داد: نکتهای که بسیار برای من جای خوشحالی داشت این بود که تعداد زیادی از نوازندگان از شهرهای مختلف کشور حضور داشتند و این موضوع باعث خوشحالی است که به جایی رسیدهاند که در این جشنواره به روی صحنه رفتند و امیدوارم که حضور نوازندگان شهرهای مختلف کشور در این جشنواره در سالهای آینده نیز تداوم داشته باشد.
این نوازنده در مورد نقاط ضعف و قوت نوازندگان نیز بیان کرد: برای اینکه یک قطعه بسیار خوب اجرا شود، یک بخشی از آن مربوط به تکنیک و تمیز اجرا کردن، ریتم و... است و بخشی دیگر نیز شناختی است که باید از آن قطعه داشته باشند که این قطعات برای چه دورانی بوده و بر آن اساس اجرا کنند.
صنم قراچه داغی در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان یک جشنواره فوقالعاده است و واقعا به تمام مسئولان و برگزارکنندگان این جشنواره خسته نباشید میگویم به دلیل اینکه یک موقعیت بسیار استثنایی را برای نوازندگان جوان ایجاد میکنند که آنها بتوانند بر روی صحنه اجرا کنند به دلیل اینکه بسیاری از نوازندگان امکان این که بر روی صحنه اجرا کنند را ندارند و در نتیجه این جشنواره موقعیت بسیار خوبی است و باعث ایجاد انگیزه در بین جوانان علاقمند به نوازندگی میشود که بتوانند کار کنند.
اجرای قابل قبول نوازندگان با وجود فرصت کم
لیلا رمضان عضو هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش ساز پیانو در مورد اجراهای روز گذشته گفت: کیفیت اجراها بسیار خوب و قابل قبول بود و از اجراهای امروز بسیار راضی هستم و بچهها با وجود فرصت کمی که برای تمرین داشتند، اما به خوبی قطعات را آماده کرده بودند. به نظر من نوازندگان رده های سنی الف و ب نسبت به رده سنی ج آمادگی بیشتری برای اجرا داشتند.
وی در مورد نقاط ضعف و قوت نوازندگان نیز بیان کرد: نوازندگان ردههای سنی الف و ب در هنگام نواختن یکی از قطعات مشکل سبک شناسی داشتند و نیاز است که بیشتر تمرین داشته باشند. همچنین به دلیل اینکه زمان کافی برای تمرین قطعات نداشتند، قضاوت را در مورد آنها سخت میکند.
لیلا رمضان در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: جشنواره موسیقی جوان اتفاق بسیار مهم و مثبتی است و بنده بسیار خوشحالم و افتخار میکنم که به عضوی از هیأت داوران در این جشنواره حضور داشتم. امیدوارم که این جشنواره در سالهای آینده نیز تداوم داشته باشد به دلیل اینکه برگزاری این جشنواره باعث میشود که نوازندگان جوان خودشان را محک کنند و به پیشرفتشان نیز کمک شایانی میکند و برای آنها انگیزه ایجاد میکند که اجرای صحنهایی داشته باشند.
جشنواره موسیقی جوان از جایگاه خاصی برخوردار است
ربکا آشوقیان دیگر عضو هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش ساز پیانو در مورد اجراهای روز پایانی جشنواره گفت: در ابتدا خیلی خوشحالم که به عنوان عضوی از هیأت داوران در این جشنواره حضور داشتم. سطح اجراها را بسیار خوب ارزیابی میکنم و فکر میکنم آمادگی هنرجوها و شرکتکنندگان به درجات بالایی رسیده بود و بسیار متعهدانه و هنرمندانه اجرا کردند. بنده سالهای گذشته به عنوان داور در این جشنواره حضور نداشتم اما به عنوان شنونده و معلم تعدادی از نوازندگان در جریان مستقیم جشنواره قرار داشتم و در تمام دورههایی که این جشنواره برگزار شده است، نوازندگانی بودند که از لحاظ غریضی شایستگیهایی را از خودشان نشان دادند و آموزش بسیار خوبی هم دیدند و متعهد و هدفمند در این جشنواره شرکت میکنند و خیلی خوشحال میشویم که هر سال تعداد این افراد بیشتر شود. به نظر من امسال هم به صورت معتدل آمادگی ها در سطح خوبی بوده است.
وی ادامه داد: هر سه رده سنی بسیار خوب ساز نواختند اما به نسبت افراد شرکتکننده، نوازندگان رده سنی ب حالت فعال تری نسبت به بقیه ردههای سنی داشتند و بیشتر شاید سنین دانشجویان اولین مرحله آموزش عالی در سطح کارشناسی را داشتیم. گروه سنی ج نیز با اینکه نوازندگان کمتری به مرحله نهایی راه پیدا کرده بودند، اما به همان نسبت نیز آمادگی نزدیک به هم داشتند. گروه الف نیز شاید در بدو ورود به دنیای حرفهای موسیقی هستند اما باز هم فکر میکنم که اجراهای رضایت بخشی داشتند.
این نوازنده همچنین در مورد نقاط ضعف و قوت نوازندگان نیز بیان کرد: از نقاط ضعف نوازندگان میتوانم به نداشتن تجربه اجرا اشاره کنم و همچنین شاید داشتن هدفهای والاتر در زمینه های هنری بیشتر آنها را بیشتر دعوت کند تا به صورت غریزی مهر بیشتری نسبت به صوت نشان دهند. همچنین در آموزش بسیار زیاد پیگیر مطالب باشند تا آن صوت برایشان صوت دست یافتنیتر باشد. به هر حال اگر دنبال هدفهای بالاتر و رسیدن به شخصیت نوازندگی، هر روز بیشتر بر روی شنیدار خودشان باید بیشتر کار کنند.
ربکا آشوقیان در پایان در مورد برگزاری جشنواره جشنواره موسیقی جوان گفت: بنده همیشه جریان موسیقی ملی دولتی را بسیار ارزشمند ارزیابی میکنم. به دلیل اینکه هنوز هم با وجود برگزاری جشنوارههای مختلف حتی در بخشهای خصوصی که خیلی تخصصی و در سطح بالایی برگزار میشوند، میدانم که جشنواره موسیقی جوان از جایگاه خاصی برخوردار است و خوشحالم که هنوز گرایش نوازندگان خصوصا نوازندگان بخش دانشگاهی و حتی غیر دانشگاهی به این جشنواره است و از سیاستگذاران و مسئولین برگزاری این جشنواره و در رأس آن دکتر هومان اسعدی دبیر جشنواره تشکر میکنم که با دقت نظر و حساسیت بسیار زیاد نسبت به مسائل این جشنواره عمل میکنند و حتما امروز نتیجه و بازتاب مثبت خودش را هم شاهد هستیم.
زمان و تجربه اندوزی در زمان فاکتور بسیار مهمی است
فریماه قوام صدری عضو دیگر هیأت داوران بخش موسیقی کلاسیک در بخش ساز پیانو در مورد اجراهای روز گذشته گفت: در ابتدا به تمام مسئولان و برگزارکنندگان جشنواره موسیقی جوان و همچنین مدیریت محترم انجمن موسیقی ایران خسته نباشید میگویم. من به شخصه به عنوان عضو کوچک هیأت داوران و همچنین تمامی اعضای هیأت داوران از اجرای نوازندگان راضی بودیم و تلاش و کوشش بسیاری داشتند و از این موضوع بسیار خوشحال هستیم. به نظر ما هر دفاعی که توانستند از خودشان بر روی صحنه انجام دادند و این موضوع نیز بسیار قابل تحسین است و باید اذعان کرد که با این سن بر روی استیج رفتن، کار آسانی نیست اما بخش عمدهای از آموزش موسیقی، اجرا بر روی صحنه است. به اساتید و معلمان این نوازندگان نیز بابت آموزش و تربیت چنین نوازندگانی تبریک میگویم. ضمن اینکه بنده از تمامی رده های سنی رضایت کامل داشتم و نمیتوانم بگویم که کدام رده سنی اجراهای بهتری داشت.
وی ادامه داد: این نوازندگان با تمام زحمت و کوششی که داشتند، زمان و تجربه اندوزی در زمان فاکتور بسیار مهمی است و نقش بسیار مهمی خواهد داشت. به نظر من نکته مهمی که جوانان نوازنده باید به آن فکر کنند این است که زمانی که چنین جشنوارههای رقابتی برگزار میشود، همه افراد تمام تلاش خودشان را میکنند تا در این جشنوارهها به مقام دست یابند و درست است که در نهایت منتخبینی وجود خواهد داشت اما این موضوع بدین گونه نیست که اگر در این جشنواره رتبهای بدست نیاوردند، به این دلیل است که داوران از آنها رضایت نداشتند بلکه در آن گروه نوازندگانی وجود داشتند که مقداری از آنها جلوتر و بهتر بودند. بنابراین هیچ وقت باخت و بازندگی وجود ندارد و شما یا منتخب میشوید و یا آموزش میبینید برای اینکه منتخب شوید.
فریماه قوام صدری در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان گفت: برگزاری جشنواره موسیقی جوان یک اتفاق بسیار بزرگ است و این جشنواره برگزار میشود تا ما بتوانیم در مراتب بالاتری سطح نوازندگان را مورد سنجش و ارتقا قرار دهیم و حتما هر پدیده ای مانند موسیقی، از حساسیتهای وسیعی برخوردار است و همیشه جای گفتگو برای ارتقاء آن مرتبه است اما باور دارم که جوانان ما این انگیزه را دارند که بکوشند و بیشتر از این موفق باشند.
آئین اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، امروز سه شنبه پنجم شهریورماه از ساعت 18 با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسئولان فرهنگی و هنری، اعضای هیأت داوران سیزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، هنرمندان و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار خواهد شد.