خبرگزاری کار ایران

شواهد تولید آهن در تپه برج نیشابور

شواهد تولید آهن در تپه برج نیشابور
کد خبر : ۷۹۹۴۹۷

کاوش‌ها در تپه برج تایید می‌کند فعالیت‌های گسترده‌ای در دوره آهن در این محوطه انجام می‌شد که شامل مراحل تولید آهن و ساخت و ساز بناهای دوره آهن بود.

به گزارش ایلنا، عمران گاراژیان (مجری کاوش‌ها و سرپرست هیئت ایرانی – چینی در نیشابور) با اعلام این خبر که شواهد تولید آهن در تپه برج نیشابور پیدا شده است، گفت: تپه برج یکی از آثار پیش از تاریخی مهم در دشت نیشابور است که پیش تر اواسط دهه ۸۰ خورشیدی در این محوطه مهم، گمانه زنی‌هایی انجام و آثار دوره‌های نوسنگی تا آهن در لایه نگاری آن مشخص شد.

وی تصریح کرد: کاوش‌های صورت گرفته امسال در اصل تکمیل پژوهش‌های پیشین و حفاظت از اثر بود.

او درباره نتیجه کاوش‌ها در تپه برج چنین گفت: کاوش و گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم، دو فعالیتی بودند که بطور مستقل انجام شدند.

این باستان شناس با بیان اینکه کاوش‌ها عموما در حاشیه‌های شمالی اثر متمرکز بود گفت: این کاوش‌ها نشان داد آثار دوره‌های قدیمتر احتمالا اواخر نوسنگی و اوایل مس- سنگی( هزاره‌های ششم و پنجم پیش از میلاد) در شمال تپه در مقیاس گسترده وجود دارند.

به گفته او، همچنین کاوش‌ها تایید می‌کند، فعالیت‌های گسترده‌ای در دوره آهن در سطح بالایی و شمال شرق تپه انجام می‌شد.

گاراژیان اظهار داشت: این فعالیت‌ها شامل مراحل تولید آهن و ساخت و ساز بناهای دوره آهن بوده؛ فعالیت‌هایی که آثار دوره‌های قدیم‌تر را در حاشیه‌های شمالی دستکاری و مضطرب کرده‌اند.

او همچنین تاکید کرد: گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وپیشنهاد اداره کل  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  خراسان رضوی و با هدف حفاظت از تپه برج در این فصل آغاز و به انجام رسید.

 سرپرست ایرانی پروژه گمانه زنی و کاوش تپه برج تصریح کرد: مراحل اداری و قانونی تعیین عرصه طی شده و رسما بوسیله میراث فرهنگی ابلاغ شود.

گاراژیان افزود: تپه برج اثر پیش از تاریخی و کلیدی در خراسان است که امیدوارم دانشگاه نیشابور مسئولان شهرستان و استانِ خراسان همراهی و پشتیبانی کنند تا طرح پنج ساله کاوش به سرانجام برسد و یکی از مهمترین نقصان‌ها و کمبودهای فرهنگی- تاریخی منطقه برطرف شود.

وی با بیان اینکه آن نقصان نبود جدول گاهنگاری فرهنگ‌های پیش از تاریخی در خراسان است گفت: حال که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، میراث فرهنگی خراسان، دانشگاه‌های نیشابور و علوم و فناوری چین در شهر خفیی برای انجام پروژه با هم همراه شده‌اند و در راستای گامی بزرگ همراهی می‌کنند، انتظار دارم همکاران این شرایط را دریابند.

شواهد تولید آهن در تپه برج نیشابور

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز