خبرگزاری کار ایران

سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران:

توریست‌های بین‌المللی از آثار فرهنگی و تاریخی ایران اطلاعات کمی دارند

توریست‌های بین‌المللی از آثار فرهنگی و تاریخی ایران اطلاعات کمی دارند
کد خبر : ۷۹۴۳۸۵

معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از اجرای هم‌زمان ۴هزار پروژه مرمتی در اقصی‌نقاط کشور خبر داد.

به‌ گزارش ایلنا، محمدحسن طالبیان (معاون میراث‌فرهنگی کشور) در کارگاه آموزشی راهنمایان گردشگری که در کاروانسرای شاه‌عباسی بیستون در استان کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: مفتخر و خرسندیم که از چهار پروژه مرمتی که در کشور در حال انجام است تعداد ۳هزار پروژه توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود.

او در ادامه از احداث یک موزه در هر هفته در کشور خبر داد و افزود: بیش از نیمی از این موزه‌ها توسط بخش خصوصی راه ‌اندازی می‌شود.

طالبیان در ادامه با بیان این‌که میراث گران‌بهای کشور نیاز به معرفی درست و صحیح دارد، تصریح کرد: جلب مشارکت اجتماعی و شناخت مخاطبان در معرفی آثار بسیار اهمیت دارد.

او در ادامه راهنمایان گردشگری را بهترین محافظان آثار تاریخی دانست و خاطرنشان کرد: سامان‌دهی گردشگران در مجموعه‌ها و ایجاد یک تعادل منطقی بین حفاظت و معرفی آثار باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون میراث‌فرهنگی کشور بیستون را مرکز کوریدور ساسانی و هخامنشی دانست و تأکید کرد: این مسیر تاریخی ارزشمند مورد توجه سازمان میراث فرهنگی است.

معرفی آثار تاریخی ایران، برنامه اتحادیه اروپا

سوتان سوتکوفسکی (سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران)  نیز در این جلسه اظهار داشت: این کارگاه‌های آموزشی با موضوعات متعدد حوزه گردشگری با هدف ارتقای کیفیت راهنمایان گردشگران سایت‌های جهانی با حضور اساتید مجرب در حوزه میراث‌فرهنگی و گردشگری به مدت پنج روز با هزینه اتحادیه اروپا برگزار می‌شود.

او در ادامه ایران را از نظر فرهنگی  و آثار تاریخی و مناظر زیبای طبیعی بسیار غنی و ارزشمند دانست و گفت: متاسفانه توریست‌های بین المللی از آثار فرهنگی و تاریخی ایران اطلاعات کمی دارند و یکی از برنامه‌های اتحادیه اروپا معرفی و محافظت از آثار تاریخی جاده ابریشم و ایران است که به عنوان میراث جهانی به این آثار نگریسته می‌شود.

سوتکوفسکی همچنین راهنمایان گردشگری را اولین سفیرانی دانست که با ارتقای کیفیت راهنمایان گردشگری می‌توانند به احترام متقابل و گفت و گو بین کشورها تبدیل شوند.

او محافظت از آثار تاریخی و فرهنگی را در چارچوب توسعه پایدار مناطق محلی، ملی و منطقه‌ای دانست و گفت: آثار فرهنگی و تاریخی منشأ ثروت برای جوامع هستند و این ثروت لزوما به معنای اشتغال‌زایی نیست بلکه یک نیروی قوی هویتی، انسجامی و اجتماعی هر محله است.

سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران اظهار داشت: یونسکو در کنار ایران است و با ترویج تعامل معنی دار و ترویج مخاطبان به دنبال ارتقای کیفیت اصول جهانگردی، تورها و آموزش مهارت‌های گردشگری و رفتارهای راهنمایان گردشگری است.

او در پایان بر نقش آفرینی توسعه پایدار سازمان یونسکو با استفاده از ظرفیت و پتانسیل جوامع محلی از نظر آموزش راهنمایان گردشگری تاکید کرد.

معرفی آثار ثبت جهانی ایران به گردشگران دنیا

فرهاد عزیزی (مدیرکل دفاتر امور پایگاه‌های جهانی)  نیز در این مراسم گفت: در این کارگاه آموزشی توانمندسازی تخصصی راهنمایان گردشگری برای معرفی آثار برجسته کشور به گردشگران جهانی مدنظر است که برای جذب گردشگران می‌توانند نقش اساسی داشته باشند.

او در ادامه افزود: تاکنون در کشور ۲۴ اثر جهانی ثبت‌شده که از مزایای متنوع بودن و پراکندگی این آثار در سراسر کشور است که ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر در پیش روی کشور قرار داده است.

عزیزی در ادامه بیان داشت: این کارگاه آموزشی در سایت جهانی بیستون به مدت پنج روز با استفاده از اساتید جهانی برگزار می‌شود، که یکی از اهداف آن ایجاد رونق اقتصادی و توسعه پایدار با استفاده از جذب گردشگران جهانی است.

امید قادری (مدیرکل میراث‌فرهنگی کرمانشاه) نیز یکی از نقایص گردشگری استان را آموزش ندیدن راهنمایان گردشگری و آشنا نبودن آنان با آثار تاریخی، فرهنگی و هنری استان دانست و گفت: اگر بخواهیم در همایش جهانی گردشگری ۲۰۲۰ موفق باشیم باید در راستای آموزش راهنمایان گردشگری زیاد کار کنیم.

برنامه‌ریزی برای افزایش ضریب اقامت گردشگران

مهرداد سالاری (معاون عمرانی استانداری کرمانشاه) نیز گفت: باید در کنار اماکن تاریخی به فکر راه‌اندازی اماکن تفریحی‌رفاهی مانند راه‌اندازی بازار صنایع‌دستی، کافی‌شاپ‌ها و گروه‌های موسیقی و غیره باشیم تا گردشگران وقتی به دیار ما می‌آیند لذت ببرند و جذب شوند.

او در ادامه یکی از مشکلات حوزه گردشگری استان را تلفیق نبودن حوزه صنایع‌دستی، برنامه‌های فرهنگی با گردشگری دانست و گفت: باید این سه حوزه در کنار هر ابنیه تاریخی و مکان معروف استان باید همزمان حضور داشته باشد تا وقتی گردشگر از این اماکن بازدید می‌کند با صنایع دستی نیز آشنا شود خریداری کنند و فرهنگ جامعه نیز به آنها منتقل شود.

سالاری در بخش دیگری از سخنان خود بر مشارکت مردم و نهادهای مردم نهاد برای جذب و حفظ آثار تاریخی تاکید کرد و اظهار داشت: منابع اقتصادی دولتی برای فراهم کردن زیرساخت‌ها و حفاظت از تمام آثار تاریخی محدود است و باید با سیاست گذاری‌های درست از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.

او بیان داشت: فاصله شهرهای کرمانشاه از ورودی شهر کنگاور تا خسروی هر کدام ۳۰ کیلومتر است هر کدام به اندازه سفر یک کاروان است که نشان از سابقه طولانی این استان در طول تاریخ بشریت است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه به هم‌نوازی موسیقی تنبور این دیار، رقص کردی و آیین‌های عزا و عروسی کرمانشاه را نشان از فرهنگ اجتماعی قوی این دیار برشمرد و بیان داشت: کرمانشاه پر از فرهنگ غنی اجتماعی است که می توان از این فرهنگ غنی در راستای حفظ آثار تاریخی استفاده کنیم.

او در ادامه آموزش صحیح و درست راهنمایان گردشگر را برای جذب گردشگر و معرفی استان به کشور و جهان بسیار با اهمیت دانست و ابراز امیداوری کرد از این کارگاه‌های آموزشی برای پرورش راهنماییان و چگونه رفتار برای جذب گردشگر را استان استفاده بهره خوبی برای میزبانی همایش جهانی گردشگری جهانی ۲۰۲۰ ببریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز