خبرگزاری کار ایران

در کرسی ترویجی افق آغاز ایلامی در ایران مطرح شد:

زیگورات سیلک؛ افق آغاز ایلامی در ایران

زیگورات سیلک؛ افق آغاز ایلامی در ایران
کد خبر : ۷۶۰۳۲۷

بهترین نمونه برای اختصاص نام آغاز ایلامی برای فلات ایران ،زیگورات سیلک است که مطالعات و تحقیقات ملک شهمیرزادی آن را به اثبات رسانده است.

به گزارش ایلنا، کرسی ترویجی «افق آغاز ایلامی در ایران» با حضور مرتضی حصاری (باستان شناس و دانشیار گروه باستان شناسی دانشگاه هنر اصفهان) به عنوان سخنران، عباس مقدم و علیرضا سرداری استادیارهای پژوهشکده باستان شناسی به عنوان ناقدین برگزار شد.

حصاری بحث‌های زمانی، گاهنگاری، مطابقت‌ها و تشابهات فرهنگی بین جنوب غرب ایران و بین النهرین را مورد بررسی قرار داد و گفت: یک قطب آغاز ایلامی که می‌توانیم درمرکز فلات  ایران داشته باشیم در دشت ورامین است.

این باستان شناس افزود: امتداد این قطب به ساوجبلاغ (محوطه ازبکی )و دشت ورامین (تپه سفالین ،شغالین، زواره ور و تقی آباد ) می‌رسد.

وی در ادامه یافته‌های این مراکز را به عنوان کانون معرفی کردو افزود: در مطالعه تطبیقی، بایدجنوب غربی ایران به محوریت شوش با بین النهرین مورد مطالعه قرار گیرد تا مشابهت‌های فرهنگی آنها ارزیابی شود.

او تصریح کرد: لزوم معرفی این فرهنگ به عنوان دوره  آغاز تاریخی ایران تشکیل یک گروه  تحقیقاتی، پژوهشی و آموزشی به عنوان دوره آغاز تاریخی است.

در ادامه نشست مواردی از سوی ناقدین مطرح و نتایج در قالب جمع بندی ارائه شد.

در مورد نام بردن از آغاز ایلامی برای فلات ایران، بهترین نمونه زیگورات سیلک عنوان شد که باستان شناسان و معماران ایرانی و آلمانی همچون صادق ملک شهمیرزادی با بررسی و تاریخ گذاری دقیق آن را زیگورات دانسته‌اند.

این در حالی است که تاریخ نگاری که از طریق کربن ۱۴ به این بنا منتسب شده و آن را متعلق به قرون ۶و۸ پیش از میلاد می‌داند مربوط به زیگورات سیلک نبوده و متعلق به ریخته‌هایی است که توسط سر کارگر فنی این محوطه( فینی )جمع آوری شده است.

در پایان بهروز عمرانی (رییس پژوهشگاه میراث فرهنکی) پیشنهاد داد در مورد آغاز ایلامی با همکاری پژوهشکده باستان شناسی و پژوهشگاه این کرسی‌ها بصورت جزئی تر مثلا در بخش مهر ، آثار مهر، گل نوشته‌ها، معماری و ... برگزار و به ارائه الگویی منجر شود تا در نهایت بخش آغاز تاریخ ایلام مشخص شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز