با حضور نماینده یونسکو در ایران انجام شد؛
آغاز مطالعه استحکامبخشی دیوار غربی و جدارههای محوطه آسیابهای شوشتر/ تهیه طرح توسط یونسکو/ حضور کارشناس یونسکو ارتباطی به سیل ندارد
کارشناس یونسکو برای بررسی وضعیت میراث جهانی سازههای آبی شوشتر به خوزستان آمد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، درپی سیلابهای اخیر در استان خوزستان، کارشناس یونسکو برای بررسی وضعیت میراث جهانی به این استان سفر کرد و به بررسی وضعیت پایداری سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر پرداخت.
محمدحسین ارسطوزاده (مدیر پایگاه میراث جهانی سازههای آبی ـ تاریخی شوشتر) دراین خصوص گفت: کارشناس اعزامشده از سوی یونسکو به صورت ویژه به منظور بررسی و مطالعه استحکامبخشی دیوار غربی و جدارههای محوطه آسیابها به شوشتر سفر کرده و هم اکنون در حال بررسی و مطالعات میدانی است.
او ادامه داد: مشکل استحکام بخشی دیوار غربی آسیابهای شوشتر موضوع جدیدی نیست و از قبل با یونسکو مطرح شده بود و هماهنگیهای حضور کارشناس یونسکو از قبل در نظر گرفته شده بود. درواقع میتوان گفت، این مشکلات به سیلات ارتباطی ندارد البته بعد از وقوع سیل، این مهم مجدد مورد بررسی قرار گرفت.
ارسطوزاده خاطرنشان کرد: قرار است مطالعات این مهم توسط یونسکو انجام و طرحی برای آن ارائه شود. دراین میان هنوز بودجهای به این میراث جهانی توسط یونسکو اختصاص نیافته و درحال انجام مطالعات میدانی هستیم. تهیه طرح آن حدود دو ماه زمان میبرد.
محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی کشور) نیز در بررسیهای خود ضمن تأیید و اشاره به اقدامات پیشگیرانه، کنترل و مدیریت مجموعه میراث جهانی که موجب جلوگیری از تخریب آثار شده است، بر لزوم ادامه روند استحکامبخشی و مرمت آنها تأکید داشت و اعلام کرد: یکی از مناطقی که در سیلابهای اخیر بسیار مورد توجه بوده، میراث جهانی شوشتر است و باید هرچه زودتر نسبت به پاکسازی و لایروبی آوردههای سیلابی اقدام شود و پس از فروکش کردن سطح رودخانه، بررسیهای دقیق روی این میراث جهانی صورت پذیرد تا اقدامات ویژه در راستای بهبود شرایط آن انجام پذیرد.
در همین راستا، برنامهریزیهای لازم از پایش مستمر آثار، تکمیل تجهیزات ویژه، تأمین اعتبار و تهیه گزارشهای مربوط صورت گرفته و به مراجع ذیربط اعلام شده است.
ارسطوزاده درخصوص وضعیت سایر میراث جهانی خوزستان گفت: کارشناس یونسکو، طی روزهای آینده بازدیدهایی از شهر جهانی شوش و چغازنبیل و ایذه خواهد داشت. در این میان شرایط میراث جهانی خوزستان مناسب است و امکان بازدید همه بناها و جاذبههای تاریخی به غیر از آنهایی که ستاد بحران منع کردهاست، فراهم است.