در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
امیر جعفری ما را تا مرز نابودی برد/ آخرین وضعیت پخش برنامه ناصر ملکمطیعی از تلویزیون/همه چهرهها برای حضور در برنامه پول دریافت میکنند
تهیهکننده برنامه منوشما با بیان اینکه هنوز علت اصلی عدم پخش برنامه ناصر ملک مطیعی را نمیداند، درباره آخرین وضعیت پخش این برنامه از تلویزیون گفت: نوار این برنامه تحویل شبکه شده و حال مدیران باید درباره پخش این برنامه تصمیمگیری کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، برنامه «منوشما» یکی از معدود برنامههای پرمخاطب تلویزیون بوده که توانسته در شبکهای غیر از پنج شبکه مرسوم، هر هفته مخاطبان زیادی را به تماشای تلویزیون ایران مشغول کند. این برنامه هر جمعه ساعت یک بعد از ظهر از چند چهره سینما، تلویزیون و موسیقی میزبانی میکند و بهواسطه همین میهمانها در طی پخش خود کم حاشیه نداشته است. از برنامه پخش نشده ناصر ملکمطیعی تا برنامهای که امیر جعفری در آن حرفهایی زد که تابهحال در تلویزیون شنیده نشده بود. با هادی قندی(تهیهکننده برنامه) درباره همه حواشی که برای تولید «منوشما» با آنها درگیر بوده، گفتگو کردیم که در ادامه آمده است.
بعد از پخش نشدن برنامه مرحوم ملکمطیعی در فصل گذشته، قرار بود دلیل این موضوع را در اطلاعیهای توضیح دهید؛ ولی هیچگاه این اطلاعیه منتشر نشد. دلیل عدم پخش برنامه چه بود؟ آیا در حال حاضر رایزنی برای پخش آن وجود دارد؟
واقا نمیدانم درباره این موضوع چه بگویم ولی واقعیت این است که هنوز خودم هم دلیل پخش نشدن آن برنامه را نمیدانم. همه هماهنگیهای اولیه این برنامه انجام شد و قرار بود ابتدا آن را ضبط کنیم و سپس پخش شود. ولی همزمان برنامه دیگری بعد از ما با جناب ملکمطیعی ضبط کردند و حتی به ما قول دادند که بعد از ما پخش کنند که بهناگاه متوجه شدیم که آنها میخواهند برنامه را زودتر از ما پخش کنند. بههمین دلیل حاشیه و داستان بهوجود آمد و از پخش این برنامه جلوگیری شد. وگرنه همه دیدیم که وقتی جناب ملکمطیعی فوت کردند؛ تلویزیون در بخشهای مختلف خبری این موضوع را اعلام کرد که نشان میدهد بحثی از ممنوعیت ایشان در میان نبوده است.
بازهم نمیتوانم قطعی درباره این موضوع چیزی بگویم ولی فکر میکنم که رفتار غیرحرفهای این دوستان که میخواستند این برنامه زودتر از ما پخش کنند؛ ایجاد حساسیت کرد چراکه ما قبلا ضبط کرده و باهم قرار گذاشته بودیم و بر این اساس بهراحتی برنامه پخش میشد ولی متاسفانه این رفتار مانع از این اتفاق شد.
درباره اینکه آیا قرار است این برنامه پخش شود یا خیر؛ باید بگویم که در حقیقت بنده اصلا درباره این موضوع تصمیمگیرنده نیستم و بههمین دلیل صحبتی هم برای آن انجام ندادم. تصمیمگیری درباره این مسئله برعهده مدیران سازمان و شبکه بوده و هرچه آنها صلاح بدانند اتفاق میافتد. واقعیت این است که ما برنامهای را تولید کردیم و نوار آن را تحویل شبکه دادیم. حال دیگر آنها باید تصمیم بگیرند که براساس سیاستهای شبکه آیا میخواهند این برنامه را پخش کنند یا خیر.
در فصل گذشته، تا زمان آمدن امیر جعفری به «من و شما»، بهصورت زنده روی آنتن میرفتید، آیا دلیل اینکه برنامه از هفته بعد از این موضوع بهصورت ضبطی روی آنتن رفت، صحبتهای امیر جعفری بود و بر همین اساس در فصل تازه که برنامه زنده است مقداری از چالشهایی که فصل گذشته داشتید، کم کردید؟
واقعیت این است که امیر جعفری رفیق قدیمی و ده دوازده ساله من است، ولی در آن برنامه ما را تا مرز نابودی برد. البته باید بگویم که من بهعنوان تهیهکننده متوجه فشار بیرونی نشدم ولی خب سوال بود که چرا امیر این حرفها را روی آنتن زد. شاید خود امیر جعفری هم حال که از برنامه گذشته قبول داشته باشد که نباید یکسری از حرفها را میزد. البته سیاست برنامه ما این است که همهچیز را بگوییم ولی بحثهایی هم هست که بهشخصه خود ما هم به آن اعتقاد نداریم و مجبوریم که در قسمتهایی پای این موضوع بایستیم.
بحث تلویزیون یک طرف ماجراست ولی بحث اعتقادات شخصی تیم هم در میان بوده و برهمین اساس گاهی اوقات آرش ظلیپور در مقابل میهمان میایستد و حرف خود را میزند. ما آمدیم تا چالشمان دو طرفه باشد. میهمان حرف بزند و ما هم حرف خودمان را میزنیم. در حال حاضر تصمیم گرفتیم که نظرات مخاطبان را درباره میهمان برنامه اعلام کنیم. بهعنوان مثال یک میهمان میگوید که گربه دوست دارد؛ ممکن است جماعتی از مردم ایران هم از گربه بدشان بیاید. مردم پیام بدهند و ما بعد از برنامه آن را با صراحت اعلام میکنیم.
در نهایت باید بگویم که بعد از برنامه امیر جعفری بنده خودم به شبکه پیشنهاد دادم که در این شرایط که فشار روی شما و ما بیشتر شده بیاییم و چند قسمت را بهصورت تولیدی روی آنتن ببریم ولی بههرحال نظر مردم روی زنده بودن این برنامه بود که روی مدیران ما تاثیر گذاشت و آنها تصمیم گرفتند که مجددا برنامه زنده روی آنتن برود.
حرفها و سوالهایی در من و شما مطرح میشود که قبل از آن یا گفته نشده و یا در کمتر برنامهای مطرح شده، آیا فقط دست شما در بیان این موضوعات باز گذاشته شده یا اینکه بقیه هم این آزادی را دارند و از آن استفاده نمیکنند؟ بهطور کلی نظارت روی این برنامه به چه صورتی است؟ آیا سوالهایی که قرار است از میهمان برنامه پرسیده شود باید با ناظرانی چک شود؟
باید بگویم که رئیس سازمان صداوسیما و معاونت امور استانها تمام تلاش خود را کردهاند و در حال حاضر فضای تلویزیون ما باز است اما تا همین حدی که آن را میبینید. گاهی اوقات بهدلیل حمایت مدیران در برنامهای مثل من و شما اتفاقهایی ایجاد میشود که البته این حمایت تنها بهدلیل حضور بنده نبوده و بهخاطر تلویزیون، شبکه یا بهطور کلی برنامه بوده است. ولی این تمام ماجرا نیست. اصولا در جاهایی هم از سوی ما تهیهکنندهها، مجریها و یا هرکس دیگری خودسانسوریهایی صورت میگیرد. مثلا میگوییم که این کار را نکنیم تا فلان برنامه را از ما نگیرند.
ما در این برنامه سعی کردیم یکسری از حرفها را بزنیم اما هیچوقت پا را از خط قرمزها فراتر نگذاشتهایم چراکه همه میدانیم که چهارچوبهایمان تا کجاست و تا جایی پیش میرویم که مخاطب و تلویزیون هر دو از ما رضایت داشته باشند.
با صراحت کامل میگویم که برنامه من و شما نکات آموزنده فوقالعادهای هم دارد ولی نمیدانم که چرا کسی این موارد را نمیبیند. بهعنوان مثال در هر برنامه ما ۱۰ آیتم تازه وجود دارد که در رابطه با مناسبتهای مختلفی همچون محرم، اربعین و ... ساخته میشود و در طول هفته ۶ اکیپ درگیر آماده کردن آنها هستند.
درباره نظارت روی این برنامه نیز باید بگویم که شاید ریز همه سوالها با ناظران چک نشود ولی من و شما اتاق فکری دارد که چهارشنبهها با حضور مدیران شبکه برگزار شده و در آنجا کلیت سوالها مطرح میشود. ولی ممکن است در لحظه سوالهایی به ذهن مجری برسد و بپرسد که مسئلهای ندارد. واقعیت این است که ناظران هم قبل از آنتن و هم در حین پخش حواسشان جمع بوده تا مسئلهای پیش نیاید.
قبل از اینکه فصل جدید من و شما آغاز شود؛ گفته شد که آرش ظلیپور دیگر این برنامه را اجرا نمیکند و گزینههایی از سوی شما برای اجرا فصل تازه برنامه مطرح شد. اما در نهایت آرش ظلیپور مجری برنامه باقی ماند و همین موضوع سبب شد تا عدهای این اتفاق را ایجاد حاشیه و جو رسانهای بخوانند که خود تهیهکننده برای در صدر اخبار بودن بهراه انداخته است.
شاید بتوان گفت که بهطور کلی ما در تلویزیون شش، هفت مجری درجه یک داریم. بههمین دلیل برای بهتر دیده شدن فصل تازه «منوشما» مجبور بودیم که مجری جدید و تراز اولی را رو کنیم. یعنی باید بگویم که در حقیقت این کار اصلا برای ایجاد تبلیغات و جو رسانهای نبوده و ما تنها میخواستیم که با انتخاب مجری تازه در راستای بهتر دیده شدن برنامه تلاش کنیم.
بر همین اساس برای اجرای فصل تازه برنامه پیشنهادهای اولیه خودم را به فرزاد حسنی، رضا رشیدپور و چند گزینه دیگر داده و با هرکدام بهطور جداگانه مذاکراتی را انجام دادم ولی بنا بهدلایل مختلف هیچکدام نتوانستند برای اجرای برنامه با ما همکاری کنند.
بههمین دلیل و بنا بهشرایط آرش ضلیپور را مجددا تست کردیم که من بهشخصه در این روزها حس میکنم که بهترین انتخاب ممکن بود. چراکه در حال حاضر، هم در اجرا پخته شده و در قاب تلویزیون جا افتاده و هم در شرایط کنونی جز مجریهای درجه یک تلویزیون ماست.
در جایی گفته بودید که بههیچ وجه دنبال حاشیه نبوده و فقط میخواهید گفتگو صادقانه بدون سانسور داشته باشید اما در برنامههایی همچون برنامه رضا پرستش ما شاهد گفتگویی بودیم که حتی به جوابیه در برنامه دیگری در تلویزیون رسید. همینطور در قسمتهای مختلفی از برنامه شاهد صحبتهای زیادی درباره محمدرضا گلزار هستیم که بهنوعی ایجاد حاشیه میکند.
درباره برنامه رضا پرستش باید بگویم که حداقل ما از آن برنامه راضی هستیم و آن حرفی که باید میزدیم را در آن برنامه مطرح کردیم. ولی بههرحال ایشان دنبال این بودند تا بهنحوی از فضا دور شوند و به موضوعات جواب ندهند و طفره بروند. بههمین دلیل به برنامه دیگری که حتی نمیخواهم اسم آن را ببرم رفته و به اصطلاح جوابیهای را به ما داد. واقعیت این است که دنبال حاشیه نیستیم. دنبال حرف واقعیتیم. در بحث رضا پرستش نیز چیزی جز واقعیت را مطرح نکردیم. چراکه زمانی که بهعنوان مثال من ادعا میکنم برنامهسازم باید توانایی اثبات آن را هم داشته باشیم. اگر ایشان ادعا شبیه کسی بودن را دارد باید علاوه بر چیزی که خدا به او داده، حداقل اطلاعاتی را راجع به او کسب کند که دیدیم اینطور نبود. بههمین دلیل از برنامه رضا پرستش راضی هستم و میگویم که برنامه خوبی بود.
درباره صحبت از رضا گلزار نیز باید بگویم که ایشان بازیگر خوبی بوده و چهره بسیار خوبی هم دارد. در حقیقت نقد ما بیشتر به بحث خوانندگی رضا گلزار معطوف بوده و سعی کردیم که این موضوع را مطرح کنیم.
هدف پرسیدن سوالهایی مبنی بر اینکه از نظر شما کدام بازیگر، بازیگر خوبی نیست؛ ایجاد صراحت کلام بوده و اتفاقا دیگر نسبت به اوایل برنامه کسی به این موضوع گاردی نداشته و حتی در حال حاضر در پایان هر برنامه از میهمان خود درباره رضایت از برنامه میپرسیم و خدا را شکر تا به حال همگی رضایت داشتهاند.
با توجه به سیاست صراحت کلام که از آن صحبت کردیم، حاضرید بگویید که از نظر شما کدام مجری یا مجریهای تلویزیون مجریهای بدی هستند؟
من به این سوال بهصورت عکس پاسخ میدهم. یعنی از نظر من مجریهای خوب تلویزیون محمدرضا شهیدیفر، عادل فردوسیپور، فرزاد حسنی، رضا رشیدپور، احسان کرمی، احسان علیخانی، منصور ضابطیان و آرش ظلیپور هستند و خارج از این دایره مجریهای غیرخوب ما را شامل میشوند.
بحث مالی برنامه من و شما به چه صورت است و اینکه آیا چهرهها برای حضور در برنامه وجهی را دریافت میکنند؟ یکسری از مجریان و برنامهسازان ادعا میکنند که سلبریتیها برای حضور در برنامه آنها وجهی دریافت نمیکنند.
قطعا همه چهرهها برای حضور در برنامه پول دریافت میکنند، البته بستگی دارد که شما چه لِوِل آدمی را دعوت کنید. قطعا آن آدم برای اینکه یک روز از وقتش را به شما بدهد، هزینه یک روز کارش را دریافت میکند. چراکه در حقیقت در آن روز برای شما کار کرده است.
البته برنامههای دیگری هم هستند که تقریبا میخواهند شبیه ما باشند ولی میهمانهای لِوِل پایین میآورند و به آنها پول نمیدهند و یا اینکه به بهانه تولد بازی و داستانهای این تیپی میهمانهایی را میآورند و به آنها چیزی نمیدهند.
درباره هزینههای من و شما نیز باید بگویم که برنامه ما بهدلیل پرخرج بودن، مجبور است که از طریق اسپانسر شرایط خود را مهیا کند. بهصورتی که از طریق اسپانسر قراردادها بسته میشود و پول برنامه پرداخت میشود.
منوشما تا کی به کار خود ادامه میدهد، آیا قصد ندارید که آن را به شبکه دیگری منتقل کنید؟
تا زمانی که مردم متقاضی این برنامه باشند، ما به کار خود ادامه میدهیم. اما قرارداد ما فعلا تا پایان سال است. البته اگر حمایت از سوی مدیران شبکه شما و همچنین اقبال مردم ادامه داشته باشد؛ قطعا برنامه در این شبکه به کار خود ادامه میدهد.
گفتگو: حامد قریب