خبرگزاری کار ایران

چهار نمایشگاه در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد؛

از کیمیای خاک تا چهره‌های ماندگار

از کیمیای خاک تا چهره‌های ماندگار
کد خبر : ۶۷۳۶۶۶

خانه هنرمندان ایران عصر روز جمعه ۶ مهر به طور همزمان میزبان چهار نمایشگاه «عنصر پنجم»٬ «قاب تجلی»٬ «نمایشگاه برگزیده پوسترهای تصویرگری» و «کیمیای خاک» شد. این نمایشگاه‌ها تا ۱۷ مهرماه ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایلنا٬ نمایشگاه گروهی کانسپت انیمیشن با عنوان «عنصر پنجم» با همکاری خانه‌ هنرمندان ایران و انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران (آسیفا) در گالری بهار افتتاح شد. این نمایشگاه دربرگیرنده‌ ۱۱۰ طراحی فضا و طراحی شخصیت ۲۰ تن از طراحان حرفه‌ای انیمیشن ایران است.

همچنین دراین نمایشگاه بخشی از پیش‌تولید فیلم انیمیشن «سوزنبان» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی مهدی خرمیان که برنده جایزه بهترین انیمیشن جشنواره فیلم‌های ایرانی «سانفرانسیسکو» آمریکا شد نیز به نمایش گذاشته شده است.

دراین نمایشگاه آثار٬ حسین اجاقی، پویا تیموریان، آرتمیس حبیبی آزاد، محمدرضا خانزاد، محمد خیراندیش، راشین خیریه، حسین رجب غلامحسینی، مهناز سلیمان نژاد، حمید سهرابی، مهدی شیری، حسین صافی، آریا صفارزادگان، هادی طبسی، نوروز عباسی، علی کیانی امین، محمود مختاری، مهرداد ملک احمدی، محسن ملکوتی، مهدی موحد و مرتضی نائیجی در معرض دید مخاطبان قرار گرفته است.

پوسترهای تصویرگری به مناسبت پانزدهمین سالگرد تاسیس انجمن تصویرگران ایران

همچنین نمایشگاه برگزیده پوسترهای تصویرگری به مناسبت پانزدهمین سالگرد تاسیس انجمن تصویرگران ایران در گالری‌های پاییز و میرمیران خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

پوستر از رویدادهایی که منجر به تأسیس انجمن تصویرگران شد و پوسترهایی که انجمن برای نمایشگاه‌ها و مناسبت‌های مختلف منتشر کرد، بخش مهمی از تاریخ جریان تصویرگری معاصر به شمار می‌رود. انجمن تصویرگران در ۱۳۸۲ تأسیس شد اما بنیاد انجمن بر پایه‌هایی استوار است که می‌توان ریشه‌های آن را در ۶۰ سال اخیر دید؛ از زمان حضور تصویرگران صاحب‌نام ایرانی در تولید کتاب‌های تألیفی تا امروز.

«کیمیای خاک»

نمایشگاه سفالگران سمنان با عنوان «کیمیای خاک» از سوی انجمن سفالگران در گالری زمستان آغاز به کار کرد. برای نخستین بار است که آثار سفالگران سمنانی به‌صورت مستقل در قالب نمایشگاهی در تهران برپا می‌شود. در این نمایشگاه ۶۰ اثر با تکنیک زیر لعابی، نقش برجسته٬ لعاب ماکرو کریستان و لعاب احیاء از ۱۶ هنرمند به نمایش گذاشته شد.

فرزانه کلانتری٬ مرضیه دربانیان٬ غلامرضا پهلوان٬ فریبا زیارتی٬ فرشته مهر پویان٬ مهدی شوقیان وصال٬ پیمانه روشن زاده٬ اختر خیاط٬ سمیه ابراهیمی٬ مهدی پازوکی٬ عزرا عمران نیک٬ فتح الله زیارتی٬ احسان آرمان٬ حبیب دانایی فرد و میترا ذاکرین هنرمندانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش درآمد.

سفالگری در استان سمنان به‌علت مرغوبیت خاک و اقلیم کویری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از سمنان به‌عنوان یکی از قطب‌های سفالگری ایران یاد می‌شود. اوج هنر سفالگری در استان سمنان براساس یافته‌های باستان‌شناسانه به تپه‌حصار دامغان بر می‌گردد که پیشینه‌ای ۶۰۰۰ ساله دارد.

«قاب تجلی»

دومین نمایشگاه آثار چهره‌های ماندگار ایران با عنوان «قاب تجلی» که توسط ماهنامه چهره‌های ماندگار و خانه هنرمندان ایران برگزار شد، با آثاری از محمود فرشچیان، محمد احصایی، غلامحسین امیرخانی، نصرالله افجه‌ای، جلیل رسولی، یدالله کابلی، کیخسرو خروش، محمدحسین حلیمی، محمد سلحشور، عباس اخوین، علی‌اکبر صادقی، حبیب‌الله آیت‌اللهی، عبدالصمد حاج صمدی، امیر احمد فلسفی، علی شیرازی، اسرافیل شیرچی، جواد بختیاری و عین الله صادق زاده برگزار شد.

به گفته محمود اسعدی دبیر این نمایشگاه٬ هدف از برگزاری این نمایشگاه تداوم حرکت و جریان اصیل و اساسی انتخاب چهره ماندگار در کشور است. در دو دهه اخیر فرصتی فراهم شد تا بهترین شخصیت‌های صاحب سبک در هنرهای تجسمی به عنوان چهره ماندگار معرفی شوند و برپایی این نمایشگاه فرصت مغتنمی است تا آثار این هنرمندان برجسته به نمایش عموم گذاشته شود تا فرصت آشنایی همه اقشار جامعه به ویژه جوانان با آثار آنها فراهم شود.

ضرورت تداوم همایش چهره‌های ماندگار

عصر روز جمعه ششم مهرماه آیین افتتاح دومین نمایشگاه آثار چهره‌های ماندگار ایران با عنوان «قاب تجلی» با حضور جمعی از هنرمندان برجسته کشور درهنرمندان ایران افتتاح شد. این نمایشگاه به همت ماهنامه چهره‌های ماندگار و خانه هنرمندان ایران برپا شده است.

مجید رجبی معمار در آیین افتتاح نمایشگاه چهره‌های ماندگار گفت: محمود اسعدی را از دوران دفاع مقدس به خاطر دارم. او یکی از جوانان باغیرت این سرزمین است که مبدع و برگزار کننده نخستین رویدادهای هنری دفاع مقدس است. او سهم بسزایی در گردآوری اشعار جنگ و خاطرات رزمندگان دارد.

وی افزود: یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین خدمات او به جامعه هنری پیشنهاد شناسایی و تجلیل از چهره‌های ماندگار کشور در عرصه‌های مختلف  بود و خوشبختانه این پیشنهاد پذیرفته شد و دوره‌های متعددی هم برگزار شد. اما متاسفانه سال‌هاست که این رویداد مهم دیگر برگزار نمی شود. درخواست من از مدیران فرهنگی کشور و رئیس صدا و سیما این است که شرایطی فراهم کنند که دوباره این رویداد فرهنگی برگزار شود.

اسعدی دبیر این نمایشگاه گفت: توجه و ارج نهادن به بزرگان کشور وظیفه خطیر و اجتماعی همه ما چه مردم و دولت است. در دوره اخیرهنرمندان سهم بسزایی در تلطیف فضا دارند. خوشحالم که در چند دهه اخیر با بیشتر بزرگان فرهنگ و هنر ایران حشر و نشر داشته‌ام.

وی ادامه داد: سال ۱۳۶۴ وقتی برای چندمین دفعه به جبهه رفتم؛ می‌خواستند من را از جبهه برگردانند می‌گفتند در جبهه برای شما کاری نیست. اما من گفتم که برای خودمان در جبهه کار درست می‌کنیم و همان زمان بود که نخستین جشنواره هنر دفاع مقدس را در ۱۴ بخش راه اندازی کردیم.

او افزود:هدف از برگزاری همایش بزرگ چهره‌های ماندگار و پس از آن نمایشگاه  چهره‌های ماندگار تجلیل از مفاخر علمی٬ فرهنگی و هنری کشور است. برگزاری این نمایشگاه به تداوم حرکت و جریان اصیل و اساسی انتخاب چهره ماندگار در کشور کمک می‌کند.

اسعدی ادامه داد: در دو دهه اخیر فرصتی فراهم شد تا بهترین شخصیت‌های صاحب سبک در هنرهای تجسمی به عنوان چهره ماندگار معرفی شوند و برپایی این نمایشگاه فرصت مغتنمی است تا آثار این هنرمندان برجسته به نمایش عموم گذاشته شود تا فرصت آشنایی همه اقشار جامعه به ویژه جوانان با آثار آنها فراهم شود.

وی با اشاره به ضرورت راه یابی آثارهنرمندان به منازل مردم گفت: خودم می‌دانم که خرید آثار بزرگان هنرهای تجسمی در توان همه اقشار جامعه نیست اما باید تمهیدی اندیشید که این آثار به خانه مردم راه پیدا کنند. این که آثار هنرمندان فقط به مجموعه‌های شخصی راه پیدا کنند اصلا جذابیت ندارد چون بخشی از این مجموعه‌ها تنها با هدف افزایش سرمایه گردآوری می‌شوند و این آثار کمتر دیده می‌شوند.

اسعدی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به مراسم همایش چهره‌های ماندگار که در آن مراسم از استاد جلیل شهناز تجلیل شد گفت: در این مراسم افتخار این را داشتم که استاد جلیل شهناز سازشان را به دست گرفتند که آخرین اجرای خود را پیش از درگذشت شان انجام دادند.

مبدع همایش چهره‌های ماندگار در ادامه با اشاره به ضرورت نام گذاری سالن‌های مهم کشور به نام چهره‌های ماندگار گفت: مثلا بزرگ‌ترین سالن صدا و سیما با نام ساختمان شیشه‌ای شناخته می شود ای کاش نام یکی از بزرگان فرهنگ و هنر این سرزمین بر روی این سالن نقش می‌بست.

پس از آن غلامحسین امیرخانی گفت: زمانی که بنا شد همایش چهره‌های ماندگار برگزار شود از من برای برگزاری این رویداد نظر خواستند من پیشنهاد دادم که برای انتخاب چهره‌های ماندگار کشور یک تیم حرفه‌ای راه اندازی شود و چنین هم شد. چون نام این رویداد آن قدر بزرگ است که نزدیک شدن به آن شهامت می‌خواهد و باید کسانی در این انتخاب‌ها نقش داشته باشند که صلاحیت این کار را داشته باشند.

او افزود: زمانی که عنوان  چهره‌های ماندگار را می‌شنویم نخستین چیزی که به ذهن مان می‌رسد فرهیختگی است. چهره‌های ماندگار سرآمدان رشته‌ای هستند که در آن فعالیت می‌کنند و از آن‌ها می‌توان به عنوان الگو تاثیر پذیرفت.

جواد بختیاری هم در ادامه گفت: تجلیل و ارج نهادن از چهره‌های ماندگار وظیفه خطیری است که بر دوش ماست. ما در جامعه مان همواره نگاه‌مان به سمت تجلیل است اما هرگز به سراغ تحلیل هنر و هنرمند نمی‌رویم. ما بیشتر دوست داریم نقش ستایشگران را بر عهده بگیریم تا تحلیل کنندگان را، مثلا اگر یک خارجی از ما بپرسد کمال الملک کیست نمی‌توانیم به درستی او را معرفی کنیم و او را قانع کنیم که چرا او یکی از هنرمندان تاثیرگذار هنرهای تجسمی ما است.

او دربخش پایانی سخنانش ابراز امیدواری کرد در همایش چهره‌های ماندگار بخشی نیز برای تحلیل آثار هنر و هنرمندان بوجود آید.

در بخش پایانی این مراسم سهیل محمودی در سخنانی گفت: متاسفانه امروز افسار جهان به دست دلقک‌ها و دیوانگان افتاده است. همه ما می‌دانیم که خدا جهان را به سمت نور و کمال خلق کرده است نه قهقرا؛ از این رو بلاخره روزی فرا خواهد رسید که مشکل ویرانگر بالا رفتن قیمت ارز و دلاربه پایان خواهد رسید و جهان به آرامش خواهد رسید.

او افزود: شاید در دوره‌های محمود غزنوی٬ سپبهد زاهدی‌ها و تیمورتاش‌ها توانستند به زور قدرت بر مردم حکومت کنند اما امروز فردوسی٬ نصرت رحمانی٬ شاملو و نیما مانده‌اند و این قدرت هنر است که هیچ وقت استبداد و ظلم نمی‌تواند جلوی راه آن را بگیرد.

محمودی در بخش پایانی سخنانش به پشت پرده‌هایی اشاره کرد  و گفت: برای انتخاب برخی چهره‌های ماندگار همچون منوچهر آتشی٬ حسین دهلوی٬ جلیل شهناز سنگ اندازی می‌کردند و می‌خواستند مانع تراشی کنند.

در این نمایشگاه آثاری از محمود فرشچیان، محمد احصایی، غلامحسین امیرخانی، نصرالله افجه‌ای، جلیل رسولی، یدالله کابلی، کیخسرو خروش، محمدحسین حلیمی، محمد سلحشور، عباس اخوین، علی‌اکبر صادقی، حبیب‌الله آیت‌اللهی، عبدالصمد حاج صمدی٬ امیر احمد فلسفی٬ علی شیرازی٬ا سرافیل شیرچی٬ جواد بختیاری و عین الله صادق زاده در گالری استاد ممیز خانه هنرمندان ایران در معرض دید مخاطبان گذاشته شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز