در پیام معصومه ابتکار به جایزه پروین اعتصامی مطرح شد؛
پروین تلاش میکرد وجدانها را بیدار سازد
پروین اعتصامی مسایل و مشکلات زمانهاش را با مصادیق روشن روزمره مشخص میکرد، اما مخاطبش را در ناکجا آباد نا امیدی و بیانگیزگی رها نمیساخت. او تلاش میکرد وجدانها را بیدار سازد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پیام معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به هشتمین جشنواره ادبی پروین در اختتامیه این جایزه قرائت شد.
معصومه ابتکار، در این پیام با پرداختن به ابعاد مختلف زندگی و شخصیت پروین اعتصامی، مقام این بزرگ بانوی ادبیات معاصر را ستود.
متن کامل پیام معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به شرح زیر است:
«ستاره پروین در آسمان ادبیات پارسی همچنان میدرخشد. پروین اعتصامی از بانوان صاحبنام در سپهر ادبیات ایران زمین، دختری با هوش خدادادی از خانوادهای فرهنگی بود که دوران کودکیاش در یکی از طوفانیترین مقاطع تاریخ معاصر ایران سپری شد.
نقش پدر در تربیت پروین بارز بود؛ پدری که همه تلاشش را برای سرآمدی دخترش در علم و هنر و حتی آشنایی با زبانهای گوناگون به کار برد. ذوق و استعداد و همت پروین در کنار تلاش چنین پدری از او انسانی فرهیخته، مسلط به فرهنگ و هنر دوران خویش و آشنا به وضعیت سیاسی و اجتماعی کشورش ساخت. نبوغ خاصش در دوران نوجوانی و درک اجتماعی بالایش در جوانی پدیدار شد؛ چنانچه در مراسم فارغالتحصیلیاش طی سخنانی نسبت به بیسوادی و بیخبری زنان ایرانی هشدار داد و جامعه را به دوری از ضعف و ملالت برای گذر از پرتگاهها فراخواند.
شعر پروین روان و زیبا بود و تسلطش بر زبان فارسی سبب میشد مفاهیم سنگین اخلاقی و فلسفی و سیاسی را به راحتی به عوام منتقل نماید. به طوری که توانست درکنار ستارههای زمانش که از مردان بودند مانند ملکالشعرای بهار به خوبی بدرخشد. او با سادهترین روشها و سیاق ادبی پیچیدهترین مباحث معاصر سیاسی و اجتماعی را مطرح کرد و روی سخنش با عموم مردم بود. ویژگی مهم اشعار پروین که او را از سایر شعرا متمایز میکرد توجه به گفتگو و تبادل نظر بین صاحبان تفکر متفاوت بود؛ مانند گفت و گو میان نخ و سوزن، گوهر و سنگ، سیر و پیاز، موسی و شبان، مست و محتسب، مادر موسی و خدا، شمع و پروانه و گرگ و سگ.
بسیاری از این گفتگوها دارای مضامین بلند اخلاقی و معرفتی و دربرگیرنده فرهنگ درک متقابل، شنیدن، تساهل، همدردی و همگرایی است. مفاهیمی که امروز نیاز مبرم جامعه ما به شمار میرود. در عین حال اشعار پروین امیدبخش و دارای استحکام و قوام معنوی با پشتوانهای قوی از اعتقاد بود. او مسایل و مشکلات زمانهاش را با مصادیق روشن روزمره مشخص میکرد، اما مخاطبش را در ناکجا آباد نا امیدی و بیانگیزگی رها نمیساخت. پروین تلاش میکرد وجدانها را بیدار سازد، مسئولیت را شاخصه انسان بودن معرفی کند و جامعه را از جهل و نادانی برهاند؛ که گفت:
از غبار فکر باطل پاک باید داشت دل
تا بداند دیو کاین آینه جای گَرد نیست
مرد پندارند پروین را چو برخی ز اهل فضل
این معما گفته نیکوتر که پروین مرد نیست
برای همه دستاندرکاران جایزه ادبی پروین اعتصامی آرزوی موفقیت دارم و از اینکه نتوانستم به رغم علاقهام به دلیل تداخل کاری در این جمع با ارزش حضور یابم، متاسفم.