لیلی گلستان مطرح کرد:
ما امتحان صبوری زیاد پس دادیم و میشود بازهم صبوری کنیم
اختتامیه چهارمین دوره جایزه فرشته با موضوع آژیر قرمز در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.
وی اضافه کرد: ما امتحان صبوری زیاد پس دادیم و میشود باز هم صبوری کنیم و با مشکلات کشتی بگیرم تا بالاخره بشود. جایزه کاوه گلستان دیگر نیست امیدواریم وضع بهبود پیدا کند و امکان راهاندازی چنین جوایزی بیشتر شود.
گلستان با بیان اینکه جوانان به مسابقه دادن علاقمند هستند، یادآور شد: این مسابقهها به آنها جرات میدهد داستانهایی را که نوشته و نتوانسته ارائه کنند اینجا ارائه کنند. بعد از جایزه هم باید این راه را ادامه دهند. همین که یک داستان در کتاب چاپ شود خیلی شانس بزرگی است و لذتبخش است. من بعد از ۳۸ کتاب هنوز اثر بعدی هم درمی آید خیلی خوشحال میشوم.
وی با اشاره با برگزیدگان دورههای قبلی تصریح کرد: آنها که در چهار دوره اخیر جایزه گرفتند کجا هستند، چه میکنند؟ فکر میکنم تنبلی و بیانگیزگی جوانها باعث شده کار را ادامه ندهند. امیدوارم این جوایز از جوانان ما حمایت کند که با یک قصه کار را تمام نکنند و ادامه دهند.
در ادامه برنامه از گلی امامی تقدیر شددقیقی طی سخنانی با اشاره به خدمات گلی امامی به نشر و کتاب گفت : بیتردید کار در موسسه معتبری مانند انتشارات فرانکلین که بسیاری از بزرگان فرهنگ و ادب دوران در آن مشغول به کار بودند برای گلی امامی جوان شروع بسیار خوبی بود. او به عنوان منشی و ویراستار و عضو هیأت تحریریه مجلات پیک انتشارات فرانکلین با این موسسه همکاری میکرد. در آن ایام که کتاب کودک و نوجوان رونق چندانی نداشت کتابهای ترجمه شده توسط امامی در حوزه کودک با استقبال مواجه شدند.
وی اضافه کرد: گلی امامی ترجمه برای نوجوانان را رها نکرد و کتابهای بسیاری در میان آثارش وجود دارد و سال گذشته نیز به دلیل تاثیرش بر ادبیات کودک و نوجوان نشان ویژه لاک پشت پرنده را دریافت کرد.
دقیقی در متنی که به آثار و کارنامه امامی پرداخته بود اظهار کرد: امامی در سالهای اخیر با معرفی آلن دوباتن نگاههای بسیاری را به این فیلسوف جلب کرده است و با ترجمه چهار کتاب از این نویسنده، کتابخوانهای ایرانی را با لذت خواندن فلسفه به زبان مردم امروز آشنا کرده است.
وی در بخشی از سخنانش به کتابفروشی زمینه نیز اشاره و بیان کرد: گلی و کریم امامی توانستند با همه فراز و نشیبهای روزگار "زمینه" را به یک کتابفروشی دلپذیر برای اهل فرهنگ تبدیل کنند.
امامی نیز بعد از این آیین تجلیل پشت میکروفن قرار گرفت و بیان کرد: حرفی ندارم که درباره این ۵۰ سال خدمت به عرصه نشر و کار کتاب بگویم. کتاب همیشه عامل مهمی در زندگی من بوده و خود را خادم کتاب میدانم. من چون زیاد کتاب میخوانم کتابهایی را که علاقمندم در زمینههای مختلف میخوانم.
در ادامه مراسم از برگزیدگان بخشهای مختلف تجلیل و تقدیر شد.