در نشست پرسش و پاسخ فیلم دارکوب مطرح شد؛
نسبت به شهر و مشکلات شهر مسئول هستیم
نشست پرسش و پاسخ فیلم «دارکوب» با حضور بهروز شعیبی؛ کارگردان فیلم و عوامل آن شامگاه جمعه 20 بهمن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بهروز شعیبی (کارگردان فیلم دارکوب) درباره سوژه این فیلم گفت: تمام قصهها و موضوعها بارها ساخته شدهاند و نگران این نیستم که ایده اصلی تکراری باشد. در سالهای اخیر شاهد فیلمهای خوبی هستیم که با پرداختهای متفاوت موفق عمل کردهاند. ما این کار را با پرداخت خودمان کار کردیم.
شعیبی در پاسخ به این انتقاد که این فیلم نوعی پسرفت برای شماست؛ گفت: من هیچ ادعایی ندارم که هر فیلمی قرار است پیشرفت باشد من تلاش خودم را میکنم که تجربه کنم و همین که به من نمیگویید این فیلم شبیه فیلمهای قبلیام است، برای من اهمیت دارد.
شعیبی گفت: واقعیت این است که قاعدتا در ناخودآگاهم بسیار امیدوارم به حل معضلات اجتماعی پیرامونم هستم. هنوز امیدوارم به تلاش مسئولان برای رفع مشکلات اعتیاد، نگاه انسانی به هم داشتن و بسیاری امیدهای دیگر که نمیدانم به عمر ما قد دهد یا خیر. آنچه مهم است این است که ما نسبت به شهرمان و اتفاقاتی که زیرپوست این شهر در جریان است، مسئول هستیم. مسئله اعتیاد بسیار موضوع مهمی است که رسانهها به دلیل اینکه به سیاهنمایی متهم نشوند، به آنها نمیپردازند.
بهروز شعیبی با اشاره به تجربه همکاری با تیم بازیگران این فیلم گفت: ما با تیممان پس از چند کار به تعامل خوبی رسیدیم اما از تجربه «دارکوب» یک اتفاق جذاب در حوزه بازیگری برای من افتاد. همه بازیگرانی که در فیلم حضور داشتند با باور کامل نقش شخصیتهایشان را پذیرفتند و آنها را بازی کردند.
بهزاد عبدی؛ آهنگساز فیلم نیز گفت: معمولا کارهایی که من انجام میدهم همراه با ارکستر است و تجربه جدیدی بود. من در این کار فضاهایی که در ذهنم میشنیدم؛ ساختم. از اولین لحظهای که قصه کامل نشده بود، آقای شعیبی با من صحبت کردند و به دنبال سوژههای جدید بودند.
محمود رضوی؛ تهیهکننده فیلم نیز گفت: سعی کردیم یک فیلم استاندارد، اجتماعی و امیدبخش بسازیم ما همه سعیمان را کردیم و تیمی حرفهای را دور هم جمع کردیم که گیشه موفقی نیز داشته باشیم.
رضوی در پاسخ به سئوالی درباره نقش شهرداری در ساخته شدن این فیلم توضیح داد: شهرداری در این فیلم نقشی نداشته است و ما براساس نیاز فیلمنامه، لوکیشنهایی را انتخاب کردیم.
سارا بهرامی درباره همکاری در این فیلم و نقش متفاوتاش و اینکه آیا این نقش مکمل است یا اول، توضیح داد: همکاری من با شعیبی در این کار یکی از بزرگترین شانسهای من و لطف خدا بود. چیزی که برای من اهمیت دارد، این است که همه تلاشم را برای نقشی که دیگر اجرا نمیکنم انجام دادم. اجازه بدهید داوریها را ببینیم که چه اتفاقی میافتد و مهم این است که بیشتر به کیفیت بازی توجه کنیم.
علیرضا برازنده فیلمبردار فیلم نیز در پاسخ به سئوالی درباره فیلمبرداری دوربین روی دست و لرزشهای ابتدای فیلم گفت: طی جلساتی که با آقای شعیبی داشتیم ایشان به دلیل نوع پرداختی که برای فیلم درنظر گرفته بودند؛ میخواست دوربین سیالی داشته باشیم. ما کل فیلم را با دوربین روی دست گرفتیم و سکانسهای ملتهب را با لرزههای بیشتری فیلمبرداری کردیم. برای تک تک سکانسها حرکات مختلف را درنظر گرفته بودیم.
امین حیایی در بخشی از این نشست؛ گفت: ما فیلمها و داستانهای عاشقانه کم داریم. در حال حاضر امید در فیلمهایمان کم دیده میشود و نیت آقای شعیبی این بود که امیدی را در دل مادرانی به وجود آورد که اعتیاد دارند و از بچههایشان دور هستند.
مهناز افشار نیز درباره بازی در این فیلم توضیح داد: این فیلم دغدغه شخصی من بود؛ به دلیل فعالیتهای اجتماعی که در این سالها داشتم به خصوص در حوزه بچهها. من میخواستم نماینده اقلیتی باشم که نماینده بخشش و شرافت هستند و نیلوفر نمونهای از این افراد است. ما نباید معتادان را طرد کنیم بلکه باید آنها را درک کنیم. پایان «دارکوب» به نوعی یک شروع است.