مدیرکل اداره ارشاد بوشهر مطرح کرد:
ساخت تندیس ۱۵ شاعر و نویسنده مطرح بوشهری/بوشهریها کتابخوانتر شدهاند
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر با تشریح برنامههای این استان برای طرح پایتخت کتاب ایران گفت: در طول سه، ۷۸ طرح کتابی در استان بوشهر انجام شده است و ما سه سال برای انتخاب بوشهر بهعنوان پایتخت کتاب جمهوری اسلامی ایران زحمت کشیدهایم و برای آن برنامهریزی کردهایم.
به گزارش ایلنا، حمیده ماحوزی عنوان کرد: خیلی خوشحالیم که امسال شهر بوشهر به عنوان پایتخت کتاب جمهوری اسلامی ایران انتخاب شده است؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشیم، که این اتفاق یک شبه رخ نداده و ما سه سال در این ماراتن زحمت کشیدیم تا توانستیم تواناییهای خودمان را به مسئولان وزارت فرهنگ ثابت کنیم و بگوییم که میتوانیم گزینه شایستهای برای پایتخت کتابی ایران باشیم. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر وظایف فرهنگی گوناگونی دارد،اما در طول این سه سال تلاش کردیم تا فعالیتهای کتابی در اولویت برنامههای استان باشد. زمانی که علیاصغر سیدآبادی، ایده پایتخت کتاب را مطرح کرد، ما فعالیتهای خودمان را برای شناساندن ظرفیتهای استان بوشهر آغاز کردیم و خوشحالیم که امروز بوشهر به عنوان پایتخت کتاب کشور انتخاب شده است.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: ما در حال حاضر کتاب را به زندانها، بیمارستانها، مدارس، فرهنگسرا، مراکز تفریحی و تمامی مراکز عمومی وارد کردهایم و خیلی خوشحالیم که توانستهایم کتاب و کتابخوانی را با زندگی خانوادههای بوشهری گره بزنیم. شاید جالب باشد که بدانید دو بانوی بند نسوان به دلیل کتابخوانی بین سه تا شش ماه تخفیف مجازات گرفتهاند و این یعنی همه مسئولان استانی اهمیت کتاب و کتابخوانی را درک کردهاند و برای افراد کتابخوان ارزش قائل هستند.
اجرای ۷۸ طرح کتابی در مدت سه سال
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر با اشاره به روند فعالیتهای کتابی این استان در سه سال گذشته گفت: در سال نخست طرح پایتخت کتاب (سال ۹۴) ۱۸ طرح کتابی، سال دوم، ۲۴ طرح و امسال ۳۶ طرح کتابی را انجام دادهایم و این نشاندهنده روند رو به رشد ماست. البته باید این نکته را بگویم که این ایدهها تنها مختص اداره فرهنگ و ارشاد بوشهر نبوده و بخش عمدهای از این طرحها توسط مردم کتابخوان بوشهر پیشنهاد و اجرا شده است.
نصب تندیس مشاهیر بوشهری در سطح شهر
او ادامه داد: شهر بوشهر، شهری نویسنده و شاعرپرور است و ما در این راستا، ۱۵ شاعر و نویسنده مطرح بوشهری را شناسایی کردهایم و قرار است که با همکاری شهرداری بوشهر تندیس این افراد ساخته و در پارک مشاهیر نصب شود. همچنین تندیسی برای پایتخت کتاب آماده شده است که در مراسم امروز، رونمایی خواهد شد.
پروازهای بوشهر به کتابخانه تجهیز خواهد شد
ماحوزی در توضیح سایر طرحهای این استان عنوان کرد: ما برای نخستین بار شاهد برگزاری طرح «پرواز کتاب» خواهیم بود و نخستین پرواز کتابی امشب ساعت ۲۱ به مقصد تهران حرکت خواهد کرد. در این طرح برای مسافران سبدهای کتاب طراحی شده است و مسافران در طول پرواز میتوانند از کتابهای حاضر در پرواز استفاده کنند. خوشبختانه رییس فرودگاه بوشهر و مدیر شرکت قشمایر با این طرح موافقت کردهاند و قرار است از امروز، تمام پروازهایی که از بوشهر به سمت شهرهای مختلف انجام میشود، همراه با سبد کتاب باشد.
آغاز فعالیتهای پایتخت کتاب با زنگ مطالعه در مدارس
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر با اشاره به برنامههای روز پایتخت کتاب گفت: برنامههای «بوشهر پایتخت کتاب» از سری برنامههای هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از ساعت ۷ و ۳۰ دقیقه صبح امروز در دبیرستان دخترانه فرزانگان آغاز شده است. در این برنامه زنگ مطالعه توسط محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صدا درآمد. در این طرح چند گروه از مروجان کتابخوانی نیز حضور خواهند داشت. همچنین از ساعت ۹ تا ۱۰ صبح در یکی از دبستانهای بوشهر که فعالیتهای بسیار زیادی در طرحهای ترویج کتابخوانی داشته است، حضور پیدا خواهیم کرد تا مسئولان فرهنگی کشور از نزدیک با این فعالیتها آشنا شوند.
او ادامه داد: بعد از بازدید از دو مدرسه کتابخوان، همراه با مسئولان فرهنگی به چاپخانه «آریانا» خواهیم رفت. این چاپخانه همکاری بسیار خوبی در طرح پایتخت کتاب داشته است؛ چراکه تمامی محصولاتش را با پیامهای فرهنگی راهی بازار میکند. این چاپخانه در هفته گذشته محصولاتش را با تبلیغ پایتخت کتاب و هفته کتاب جمهوری اسلامی روانه بازار کرده است.
برگزاری شورای فرهنگ عمومی با حضور استاندار و معاون وزیر
ماحوزی در توضیح سایر برنامههای روز افتتاحیه پایتخت کتاب عنوان کرد: بعد از بازدید از چاپخانه «آریانا»، خواندن نماز و صرف نهار، سایر برنامهها پیگیری خواهد شد و از ساعت ۱۵ مسئولان فرهنگی به دیدار استاندار خواهند رفت و شورای فرهنگ عمومی همراه با استاندار بوشهر، محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل موسسه فرهنگی خانه کتاب و دبیر بیست و پنجمین دوره هفته کتاب و سایر مسئولان فرهنگی استان در استانداری بوشهر برگزار خواهد شد.
برگزاری طرح دیوار مهربانی با کتاب
این مسئول فرهنگی ادامه داد: از ساعت ۱۸سایر برنامههای پایتخت کتاب در کنار ساحل خلیج همیشه فارس برگزار خواهد شد. از جمله برنامههای حاشیهای این روز میتوان به «دیوار مهربانی» اشاره کرد. در این طرح افرادی که به کتابهای خود احتیاج ندارند کتابهای خود را در این مکان میگذارند تا کسانی که به آن کتابها نیاز دارند، از محصولات فرهنگی موجود استفاده کنند. همچنین برنامه سفیران فرهنگی را داریم که همه این افراد عضو هیات دوچرخهسواری هستند و همراه با دوچرخههای خود کتابها را به سطح شهر میبرند و به تبادل کتاب با مردم میپردازند. «تاکسی کتاب» پروژه دیگری است که ما در این طرح با تاکسی کتابهای سطح شهر همکاری داریم. این تاکسیها همراه با کتابخانه خود در سطح شهر فعالیت میکنند و مردم میتوانند در صورت تمایل از کتابهای موجود در این تاکسیها استفاده کنند.
احداث پنج کافه کتاب در مدت سه سال
ماحوزی با اشاره به حضور تشکلهای اجتماعی در طرح پایتخت کتاب گفت: تشکلی به نام «خانواده سبز» در استان بوشهر فعالیت میکند که پیگیر حقوق بانوان است. ما قراردادی را با این تشکل امضا کردهایم و این مجموعه در راستای این قرارداد، طرحهای متنوع کتابخوانی را برای بانوان اجرا میکنند. این تشکل هر هفته در سواحل خلیج همیشه فارس جمع میشوند و به کتابخوانی برای مردم میپردازند. همچنین ما گروه سرودی را خواهیم داشت که به مناسب هفته کتاب و پایتخت کتاب، سرودهایی را آماده کرده است که امروز برای نخستین بار اجرا خواهد شد.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در بخش پایانی صحبتهایش عنوان کرد: ما در سه سال اخیر شاهد افزایش توجه مردم بوشهر به کتاب و کتابخوانی بودهایم و در این مدت پنج کافه کتاب در سطح شهر بوشهر افتتاح شده است. یکی از این کافهها که کافه «شعر» نام دارد هر هفته برنامههای ویژهای را برای یکی از شاعران برجسته برگزار میکند و علاوه بر شعرخوانی به نقد و بررسی اشعار این شاعران میپردازد. بهشخصه به آینده خیلی امیدوارم و این قول را میدهم که بهعنوان پایتخت کتاب ایران، نماینده شایستهای برای اهالی کتاب باشیم.