مدیر عامل فارابی:
ضرورت پیوند فضای مجازی و کسب و کارهای سینمایی
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: حمایت از کسب و کارهای مجازی در حوزه صنعت سینما ضروری است و شیوهنامه آن در دست تدوین است.
به گزارش ایلنا، علیرضا تابش با اشاره به ضرورت پیوند فضای مجازی و کسب و کارهای سینمایی گفت: در یک دهه اخیر به دلیل بالا رفتن سرعت رشد اینترنت و پدید آمدن "سرویسهای برخط" و جدیتر شدن بحث فرامکانی و فرازمانی دادهها، شاهد حضور بیش از پیش خدمات آنلاین در فضای مجازی هستیم که کشور ما هم از این قاعده مستثناء نیست.
وی غفلت دست اندرکاران سینما از خدمات اینترنتی را باعث عقب افتادگی صنعت سینما برشمرد و اضافه کرد: از جایی که قلمرو فعالیتهای تخصصی حوزه سینما در پایگاههای اینترنتی فارسی زبان بسیار کم رنگ است، یا توسعه و گسترش یافتگی در آنها به ندرت اتفاق میافتد به مرور زمان، فقدان اطلاعات روشمند، اثربخشی آنها را از بین خواهد برد.
تابش با اشاره به عدم شناخت و هدفگذاری صحیح در عرصه سینما به منظور بهرهمندی در فضای مجازی، تاکید کرد: این عدم شناخت به مرور زمان باعث شده است تا منابع موجود رو به افول گذاشته و دسترسی مخاطبان و فعالان حوزه سینما به داراییهای ارزشمند این صنعت سختتر و یا با دشواریهایی رو به رو شود.
تابش با اشاره به تدوین طرح جامع سینما گفت: بنیاد سینمای فارابی در دوره جدید فعالیتهای خود و با تاکید بر "گسترش نهضت تولید محتوا در کشور" بر آن شده است تا به منظور تحقق این راهبرد در سینمای کشور از ظرفیتهای موجود ملی در راستای حمایت از خدمات و تولیدات محتوایی بومی در فضای مجازی، مأموریت جدیدی را آغاز کند که نقش اصلی بنیاد در این عرصه «توانمندسازی و تسهیلگری کسبوکارهای نوپا و حمایت از متخصصان این حوزه و صاحبان ایدههای خلاقانه» میباشد.
مدیرعامل بنیاد سینمایى فارابى تصریح کرد: تلاش این مجموعه، تسهیل روند ایجاد، فراهم آوردن شرایط رشد و توسعهی فعالیتهای مرتبط با صنعت سینما در زیست بوم مجازی است.
وى شفافیت در صنعت سینما و استانداردسازى فعالیتها را با اهمیت دانست و ادامه داد: مجموعه این عوامل سبب خواهد شد تا شفافیت در محیط کسب و کارهای سینمایی، بازاری امن و پر رونق را پدیدار سازد و اشخاص حقیقی و حقوقی در چارچوب استانداردها به سرمایه گذاراى در تولید فیلم و زیرساختهای سینمایی و تسهیل در معرفى و فروش داخلی و خارجى محصولات سینمایی تشویق و ترغیب شوند.
تابش با اشاره به تدوین راهبردهاى طرح حمایت از کسب و کارهاى مجازى در سینما گفت: راهبردهای اساسی در این مسیر، مشتمل بر بینشها و نگرشها، به چهار حوزه کلانِ "بین الملل"، "آموزش و پژوهش" ، "رسانه و تبلیغات" و "تجارت الکترونیک" تقسیم میشوند.
وى با اشاره به راهبرد أخذ سهم بیشتر از بازارهاى جهانى گفت: هدف اصلی در این حوزه تقویت و گسترش آثار سینمای ایران برای کشورهای منطقه و جهان خواهد بود.
تابش با ضرورى دانستن تقویت حوزه آموزش و پژوهش در سینما گفت: اهداف اصلی در این حوزه، توسعه و تعمیق پژوهشهای کاربردی و بین رشتهای در حوزه سینما و فضای مجازی و همچنین افزایش سهم محتوای تخصصی در حوزه سینما و ترویج آموزههای کاربردی در فرمتهای دیجیتال به منظور تربیت نیروی انسانی متخصص در عرصه فعالیتهای هنری و سینمایی است.
وى حوزه رسانه و تبلیغات را در صنعت سینما بسیار با اهمیت دانست و افزود : اهداف اصلی در این حوزه، اطلاع رسانی فراگیر در خصوص فعالیتهای سینمایی با استفاده از ابزارهای نوین و ارتقاء سواد رسانهای میباشد.
تابش سینماى امروز را فاقد برنامه ریزى بازار دانست و گفت: اهداف اصلى حوزه تجارت الکترونیک ، رویکردهای بازارگردی، بازارگردانی، بازارسنجی و بازارشناسی در عرصه سینما ایران و جهان است.
تابش در پایان با اشاره به ضرورت پیوند دائمى سینما با فناورى و دانش روز گفت: نسبت سینما و فضای مجازی و ظرفیتهای موجود در این عرصه، مقولهای است که باید توجه ویژهای به آن داشت و در شرایط حاضر پیشرفت آن در گرو همدلی و مشارکت نهادهاى متولى و فعالان عرصه سینما میباشد.