نامههای اکبر رادی کتاب شد
کتاب نامههای اکبر رادی به کوشش حمیده بانو عنقا همراه با نامههایی خطاب به محمدعلی جمالزاده، رضا براهنی، هوشنگ گلشیری و بهرام بیضایی منتشر شد.
به گزارش ایلنا؛ کتاب نامههای اکبر رادی به کوشش حمیده بانو عنقا توسط نشر نشانه منتشر شد.
کتاب نامه های اکبر رادی شامل 73 نامه به 43 نفر از نویسندگان، نمایشنامهنویسان، مترجمان، شاعران، هنرمندان و برخی از روزنامهنگاران و مسئولان فرهنگی و یکی از نامه ها خطاب به مخاطب "در پیشگاه عدل" است.
در این کتاب، نامههای اکبر رادی به هنرمندان و نویسندگانی همچون محمدعلی جمالزاده، رضا براهنی، هوشنگ گلشیری، بهرام بیضایی، حسین زنده رودی، جعفر والی، بهزاد قادری، یعقوب آژند، محسن یلفانی، احسان یارشاطر، محمود کیانوش، خسرو حکیم رابط، عباس معروفی، ابراهیم رهبر، جان گیلفورد، یدالله آقاعباسی، فرامرز طالبی، فرخنده حاجیزاده، علی دهباشی، جلال خسروشاهی، مهدی اخوان لنگرودی، مجید دانش آراسته، فریندخت زاهدی، نغمه ثمینی، بیژن اسدیپور، علیضا پنجهای، فرج سرکوهی، عبدالحسین آلرسول، نصرالله قادری، محمدتقی صالحپور، کمال حاجسیدجوادی، مجید فلاحزاده، محمدتقی پوراحمد جکتاجی، علیرضا پارسی، رحیم چراغی، هادی میرزانژاد موحد، سیدمحمد فصیحی، حجتالاسلام عابدینژاد، خانم آقاییپور، ابراهیم پاشا و نیز نامهای خطاب به پیشگاه عدل نوشته شده است.
نامههای این کتاب براساس سال نگارش فهرستنویسی و آمادهسازی شدهاست و تاریخ نخستین نامه رادی در این کتاب 22 بهمن 1343 خطاب به حسین زندهرودی (نقاش) و تاریخ نگارش آخرین نامه این نمایشنامهنویس دی ماه 1386 خطاب به بهرام بیضایی است.
در بخشی از نامهی اکبر رادی به محمدعلی جمالزاده آمده است: «درفضایی که توی آن نفس میکشم وظیفه من دستکم به عنوان یک شاهد بسیار سنگینتر از تعهداتی است که شما چهل سال پیش داشتهاید یا اصلا نداشتهاید. پس از من نخواهید که زاویهای به قرینه خط نگاه شما در برابر زندگی انتخاب کنم. از من نخواهید که با کلمات و اصطلاحات و ظرف بیان شما نمایشنامه بنویسم. و از من نخواهید که ره چنان بروم که رهروان رفتهاند، در این حدود چهارصدساله بیشتر از ده نسل است که راهمان، راه رهروان بود که به این جا رسیدهایم. آیا این کفایت نمی کند؟ غرضم بیحرمتی به ارزشها نیست. من به هر آنچه در گذشته، شایسته احترام بوده است و امروز هم ارجمند است، به دیده احترام نگریستهام ...»
کتاب نامههای اکبر رادی با شمارگان 300 نسخه در 256 صفحه رقعی با طراحی جلد حسن گل به قیمت 20000 تومان در دسترس علاقمندان قرارگرفته است.