داستان زنی که دو قاتل را میبخشد تا به آرامش برسد
کارگردان نمایش «خواب آرام»، زمینه اصلی این نمایش را «بخشش» خواند و گفت: اما داستانهای ریز و درشت دیگری هم در قصه اتفاق میافتد که همگی معضلات روز جامعه را بیان میکنند.
نادیا فرجی در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به کاراکتر محوری نمایش «خواب آرام» گفت: «آرام» دختری است که کودکیاش به دلیل رابطه شکست خورده پدر و مادرش و خیانتی که پدرش به مادرش میکند بسیار پرتنش و سرشار از درگیری است.
فرجی ادامه داد: این درگیریها تا جایی ادامه پیدا میکند که مادر آرام طی یک درگیری به طور ناخواسته پدر او را با تفنگ شکاری پدربزرگ آرام به قتل میرساند؛ و این قتل در مقابل چشمان آرام که در آن زمان کودکی هشت ساله است اتفاق میافتد.
این کارگردان و نویسنده با بیان اینکه «دیدن چنین حادثهای روی آرام تاثیر میگذارد و او را دچار اختلال روحی میکند» گفت: آرام نمیتواند مادرش را ببخشد؛ تا جایی که با گذشت بیست و چند سال از آن واقعه هنوز نتوانسته با آن کنار بیاید؛ با اینکه با مادرش زیر یک سقف زندگی میکنند اما کیلومترها از هم فاصله دارند.
فرجی خاطرنشان کرد: تا جایی که به واسطه ورود شخصیتهای دیگر و خط نمایشی که در داستان اعمال میشود، مادر آرام در یک درگیری که به دلیل یک دزدی اتفاق افتاده توسط پسر خدمتکار خانه کشته میشود.
او ادامه داد: آرام، پس از قتل مادرش است که به دلیل اتفاقاتی که در داستان رخ میدهد به درکی از مفهوم «بخشش» میرسد و میتواند پدرش، مادرش و حتی آن خدمتکار را ببخشد و رضایت بدهد.
کارگردان نمایش «خواب آرام»، زمینه اصلی این نمایش را «بخشش» خواند و گفت: اما داستانهای ریز و درشت دیگری هم در قصه اتفاق میافتد که همگی معضلات روز جامعه را بیان میکنند.
فرجی ادامه داد: مثلا در نمایش شخصیت «فرشته» را داریم که دچار بیمای قلبی است اما همسرش امیرعلی علیرغم تلاشش نمیتواند از پس هزینه جراجی همسرش بربیاید؛ اینها در کنار خطوط داستانی دیگر کنارهم قرار میگیرند و به تدریج تحولی را در آرام به وجود میآورند و باعث میشوند او به معنای واقعی کلمه به بخشش برسد.
او خاطرنشان کرد: آرام در ابتدای نمایش دچار حملههای عصبی است اما در انتها میبیینم خبری از این حملهها نییست؛ در واقع این بخشش حال آرام را خوب میکند و باعث میشود او به آرامش برسد.
فرجی با بیان اینکه «استقبال خیلی خوبی از این نمایش شده است که بیشتر از انتظار ما بود.» گفت: فکر میکنم یک بخشی از این استقبال گرم به دلیل حضور بازیگران شناخته شده و بازیهای یکدست و روان بود. بازیگرانی که طرفداران خود را دارند و شناخته شده هستند. تماشاگران خانه نمایش خاص هستند و میتوان گفت آن برد سالنهای خصوصی را برای جذب مخاطب ندارند اما بخش اعظم تماشاگران «خواب آرام» از همکاران و خانواده تئاتر بودند.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: بخشی دیگر هم به این دلیل بود که «خواب آرام» اولین متن نوشتاری و کار کرگردانی من بود؛ من در تمام سالهای کار حرفهایام در تئاتر بازیگر بودهام و شاید برخی از دوستان میخواستند بینید نادیا فرجی در اولین آزمون و خطایش در کارگردانی چه تجربهای داشته است. البته بعد از مدتی از شروع اجرا، این دلایل کمرنگتر شد و شاید به دلیل ساختار دراماتیک قصه و جذابیتش بود که گوش به گوش تبلیغ آن رسید و تماشاگران اجرا هم بیشتر شد.
فرجی همچنین با اشاره به اثر نمایشی بعدی خود گفت: کار بعدیام نمایشی به نام «مردها را باید کشت» به نویسندگی خودم است که مانند «خواب آرام» در سبک رئال خواهد بود.
زهره صفوی، نادیا فرجی، فاطمه نیشابوری، الهه پورجمشید، رضا رمضانی، ترانه کوهستانی، علی تقوازاده و سید مصطفی قدیری بازیگران نمایش «خواب آرام» هستند که به نویسندگی و کارگردانی نادیا فرجی تا 28 آبان در خانه نمایش روی صحنه خواهد بود.