فرهنگ فقط در فضای باز رشد و اعتلا پیدا میکند/حمایت ارشاد از انتشار کتابهای فاخر در محور ملی
وزیر ارشاد گفت: به اعتقاد دولت فرهنگ فقط در فضای باز رشد و اعتلا پیدا میکند و ایجاد این فضا از مهمترین رویکردهای دولت تدبیر و امید است.
به گزارش ایلنا، علی جنتی امروز در آیین دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر استان کردستان در مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج با اشاره به اینکه دولت برای اعتلای ظرفیت فرهنگی تمامی استانها قدم برداشته، افزود: انتشار ٨٠ هزار عنوان کتاب در سال و صدور چهار هزار و ٥٠٠ مجوز مطبوعاتی از هشت هزار مجوز کل، کاهش صدور مجوز انتشار کتاب از ٢ سال به ٢٢روز از نشانه های ایجاد فضای باز فرهنگی در کشور است.
به گفته وی تحقق عدالت فرهنگی از دیگر رویکردهای فرهنگی دولت یازدهم بوده که در این راستا تمامی سازمانهای وابسته به این وزارتخانه موظف هستند حداقل ٢٠ درصد اعتبارات خود را برای توسعه استانها تخصیص دهند تا شهرستان های کشور از امکانات و تجهیزات بیشتری برخوردار باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: دولت یازدهم وارث بسیاری از مشکلات گذشته بوده که این کم توجهیها باعث شده برخی از جشنوارههای ملی و استانی غیرفعال شود اما در سه سال گذشته در راستای تحقق عدالت فرهنگی فعالیت بسیاری از این جشنواره شروع شده است.
واگذاری بررسی انتشار کتاب به اهل فرهنگ و ادب
به گفته وزیر ارشاد بررسی صدور مجوز انتشار کتابها به منظور جلوگیری از برخی خردهگیریها به اساتید دانشگاهها و صاحبان اهل فرهنگ و ادب واگذار شده که در نتیجه آن بیش از ٨٠ هزار عنوان کتاب در سه سال به چاپ رسیده که عمده این کتابها چاپ اول خود را تجربه کردهاند.
جنتی افزود: همچنین در این راستا صدور مجوز چاپ کتاب به برخی استانها تفویض شده تا علاوه بر بومیسازی و تسهیل فرهیختگان کشور، مدت زمان صدور مجوز از ٢ سال به ٢٢ روز کاهش یابد.
وی ادامه داد: عمده توجه دولت در صدور مجوز انتشار کتابها بررسی مواد قانونی نظاممقدس جمهوریاسلامی بوده و این بین فرصت اعتلای فرهنگ تمامی استانها و قومیتها به مردم آن مناطق اعطا شده است.
جنتی گفت: ابتدای دولت بسیاری از برادران اهل تسنن از درج جلمه 'ویژه اهل سنت' گلایه میکردند که دولت یازدهم به منظور احترام به این قشر مانع از درج این کلمه در کتاب ها شد.
صنعت سینما نیمه اول ٩٥ رشد ٢ برابری نسبت به سال ٩٣ را تجربه کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: صنعت سینمای کشور سالجاری فروشی پر رونق را تجربه کرد که نیمه اول در گیشه سینماهای کشور حدود یکهزار میلیارد ریال محصولات سینما به فروش رفت.میزان فروش صنعت سینما در نیمهاول سالجاری با ٢ برابر کل فروش سال ٩٣ که به میزان ٥٢٠ میلیارد ریال بود برابری میکند.
وی گفت: ساخت فیلم و برگزاری جشنواره ها با نگاه بومی نیز از دیگر سیاستهای این وزارتخانه بوده و این وزارتخانه آماده اعطای مجوز برگزاری جشنواره فیلمهای کردی در سنندج با نگاه بومی سازی سینما است. این رشد در راستای توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر انجام یافته و علاوه بر آن هم اکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از تولید آثار فاخر ادبی، هنری و فرهنگی را آغاز کرده است.
به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این وزارتخانه از انتشار کتابهای فاخر در محور ملی حمایت می کند و علاوه بر آن در حوزه هنرهای تجسمی نیز فروش و خرید آثار تولیدی ویژه را به منظور حفظ حقوق هنرمندان در داخل و خارج کشور نظارت می کند.
واگذاری مدیریت به بخشخصوصی و تفویض اختیار به استانها از سیاستهای کلان دولت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذاری مدیریت به بخش خصوصی و تفویض اختیار به استانها را از سیاستهای کلان مدیریت دولت عنوان کرد و افزود: در این خصوص نیز بسیاری از معاونتها از جمله قرآن و عترت در استان های کشور ایجاد می شود.
جنتی گفت: در این واگذاری هیچ کدام از استانها تفاوتی با هم نداشته و علاوه بر آن به دنبال تاسیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در برخی از شهرستان های تازه تاسیس کشور هستیم و چارت سازمانی این اداره ها در معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری در حال تدوین است.
وی ادامه داد: صدور مجوز ساخت فیلم، انتشار کتاب و اجرای بسیاری از فعالیتها به استانها واگذار شده تا حذف تمرکز از تهران انجام شود.
وی افزود: برونسپاری خدمات و برخی امکانات به بخش خصوصی از دیگر سیاستهای دولت بوده و این وزارتخانه نیز در این خصوص اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
به گفته وی، واگذاری زیرساخت های فرهنگی و هنری به هنرمندان و فعالان بخش خصوصی از مهمترین برنامه های این وزارتخانه است که می توان با ایجاد این امکان علاوه بر حمایت از فعالیت های فرهنگی در تامین برخی نیازهای مادی جامعه فرهنگ و هنر را تحقق داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از واگذاری طرح های نیمه تمام فرهنگی و هنری با ١٠ درصد قیمت تمام شده به بخش خصوصی خبر داد و افزود: هدف از این اقدام حمایت از توسعه زیرساختهای فرهنگی استان ها و شهرستان ها بوده که سرمایه گذاران می توانند این فرصت را در خدمت اعتلای فرهنگی بکار بگیرند.
جنتی با بیان اینکه تاکید رئیس جمهوری در هیات دولت شایستهسالاری در اعطای پست های مدیریتی است افزود: کارآمدی و تدبیر مهمترین توجه این وزارتخانه در انتخاب مدیران بوده و استفاده از توانمندی نیروهای بومی هر منطقه از جمله این اهداف است. استفاده از نیروها و امکانات استانها در مدیریتها موجب افزایش همگرایی و وحدت در کشور می شود.
دولت به فرهنگی بودن استان کردستان اعتقاد قلبی دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کردستان استانی فرهنگی است افزود: دولت به این گفته اعتقاد قلبی داشته و وجود فرهنگ بومی، شاعران و ادیبان، تقدیم ٧٠ شهید روحانی، تحریر بسیاری از کتاب های فرهنگی و هنری گواه زنجیره طولانی و قدمت فرهنگ و تاریخ این استان است.
جنتی گفت: این وزارتخانه قبول دارد که امکانات و نیروهای انسانی این استان متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های استان کردستان نیست و باید یک توجه ویژه در این خصوص انجام شود.
وی ادامه داد: کاروان فرهنگی دولت تدبیر و امید به منظور شناسایی مشکلات به استان سفر کرده تا در آینده زمینه توسعه زیرساخت های استان فراهم شود.
او گفت: این وزارتخانه آماده اعطای مجوز روزنامه به این استان است اما برای این اقدام باید بخش خصوص وارد شده و همچنین با توجه به ایجاد فضای باز فرهنگی این مجوز با سرعت بیشتری نسبت به قبل صادر می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین ورود بخش خصوصی برای ایجاد یک چاپخانه مطبوعات در این استان را خواستار شد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بخش خصوصی برای ایجاد این چاپخانه حمایتهای لازم را اعمال می کند.
به گفته وی خوشنویسی کردستان از قطبهای محوری کشور بوده که در دوسالانه جشنواره خوشنویسی کردستان آثار فاخری تولید شده و انتظار می رود هنرمندان اهتمام بیشتری در این هنر داشته باشند.
جنتی از حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اعزام هنرمندان استان ها به فستیوال های هنری جهان، برگزاری جشنواره ، همایش ها و هفته های فرهنگی خبر داد و افزود: می توان با رایزنان فرهنگی در خصوص استفاده بیشتر از هنرمندان این استان قدم برداشت.
وی افزود: برگزاری جشنواره های بین المللی زبان کردی در عرصه های فرهنگ و هنر حمایت می شود تا علاوه بر حضور هنرمندان کرد زبان دیگر کشورها به مرکزیت استان کردستان از تجارب آنها نیز استفاده کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حمایت از هنرمندان از دیگر برنامه های محوری این وزارتخانه بوده و هم اکنون صندوق اعتباری هنر و هنرمندان بیش از ٤٧ هزار عضو فعال داشته و ٢٢ هزار نفر آنان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
در این مراسم پوستر جشنواره های هفتگانه کردستان شامل سومین جشنواره فرهنگ رضوی، سومین جشنواره مولودیخوانی رضوی، نهمین جشنواره موسیقی کردی، نخستین جشنواره بین المللی فیلم سنه دژ، نهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی، دومین جایزه کتاب سال کردستان و نخستین جشنواره منطقهای تئاتر عروسکی رونمایی شد.
وزیر ارشاد در قالب کاروان فرهنگی دولت تدبیر و امید به همراه معاونان این وزارتخانه شامل معاون مدیریت و توسعه منابع، معاون امور فرهنگی، معاون امور هنری، رئیس سازمان سینمایی کشور، معاون قرآن و عترت، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی، معاون حقوقی و امور مجلس به این استان سفر کرده است. کاروان فرهنگی دولت تدبیر و امید از روز گذشته چهارشنبه در استان کردستان حضور یافته و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز شب گذشته وارد کردستان شد.
روز گذشته در قالب این سفر حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کامیاران، سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزیر در سقز و علی مرادخانی معاون هنری وزیر در مریوان و سروآباد حضور یافتند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیواندره و معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزیر در دهگلان و حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی کشور نیز در بیجار حضور یافت و با مشکلات حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان ها آشنا شد.