مخالفت با کارِ کودکان در نمایشگاه عکس و فیلم
نمایشگاه «لغو کار کودک، مسئولیت دولت، مشارکت مردم» در اعتراض به کار کودکان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، به مناسبت 12 ژوئن برابر با 23 خرداد ماه روز جهانی مبارزه با کار کودک، نمایشگاهی متشکل از نمایش فیلم و نمایشگاه عکس سهروزهای با عنوان کودکان کار و مشارکت جمعی از عکاسان مطبوعاتی ایران برپاست.
سحر حاتمی (عضو هیات مدیره انجمن حمایت از کودکان کار) درباره برپایی نمایشگاه «لغو کار کودک، مسئولیت دولت، مشارکت مردم» اظهارکرد: به مناسب روز جهانی مبارزه با کار کودک، انجمن حمایت از کودکان کار مجموعه برنامههایی در قالب فیلم مستند، نشست تخصصی با موضوع بدترین اشکال کار کودک، اشکال پنهان کار کودک و برگزاری نمایشگاه عکس را در خانه هنرمندان برگزار میکند.
او افزود: در اولین روز نمایش فیلم مستند، پنجشنبه بیستم خرداد فیلم مستند رقص خاک به نمایش درآمد همچنین جمعه بیستویکم خرداد فیلم مستند کودک و استثمار نمایش داده شد. مستند کودک و استثمار در سال 60 تولید شده و نگاه ویژهای به انواع کار کودک و اثرات آن بر کودک دارد.
عضو هیات مدیره انجمن حمایت از کودکان کار با بیان اینکه شعار امسال توقف کار کودک در زنجیره تامین است، توضیح داد: سعی داریم با فرهنگسازی در زمینه زنجیره تامین؛ از صنعتگران و کارخانهداران بخواهیم کودکان را از چرخه کار حذف کنند.
سعید کیایی (کیوریتور نمایشگاه) نیز با بیان اینکه در این نمایشگاه آثار 13 عکاس به نمایش درآمده است؛ گفت: از جوانب مختلف به این نمایشگاه نگاه میکنیم و از شهرهای مختلف ایران عکسهایی را برای نمایش قرار دادهایم.
او ادامه داد: این معضل در تمام شهرهای مختلف ایران وجود دارد. همچنین تنوع عکاسان در این نمایشگاه مدنظر ما بود تا دیدگاهها و زوایای متنوع را به بتوانیم به نمایش بگذاریم.
نرگس امامی درباره عکسهای ارائه شده در این نمایشگاه گفت: سعی کردم در این عکسها به این موضوع که کودکان در این سنین نباید کار کنند و بازی و تحصیل برای آنها اهمیت بیشتری دارد؛ توجه کنم.
او با اشاره به اینکه این عکسها حدود 5 سال پیش گرفته شده؛ ادامه داد: این کودکان در این شرایط نمیتوانند از کودکی خود استفاده کنند و من خواستم در عکسهایم نگرانیم را نسبت به تلف شدن کودکی این کودکان نشان دهم.
این عکاس با بیان اینکه کودکانی که در آجرپزیها کار میکنند موضوع عکسها بودهاند؛ گفت: در ابتدا قصدم عکاسی از کودکان نبود ولی با حضور در کورههای آجرپزی و تماشای کودکانی که از سنین بسیار پایین در کنار پدر و مادر و همپای آنان کارهای بسیار سخت و طاقتفرسایی را انجام میدهند؛ تصمیم گرفتم از آنها عکاسی کنم.
حجت عطایی (عکاس) نیز درباره عکسهای ارائه شده در این نمایشگاه گفت: آثاری که در اینجا به نمایش درآمده مسابقه کشتی بین کودکان افغان است.
او با بیان اینکه دوست ندارد هنگامی که کودکان کار میکنند از آنها عکاسی کند؛ گفت: سعی کردم در عکسهایم به اوقات فراغت کودکان کار بپردازم چراکه معتقدم نشان دادن تصویر کودک در هنگام کار برای به نمایش گذاشتن رنج کودک کار رویکرد مناسبی نیست.
زینب مهدوی یکی دیگر از عکاسان حاضر در این نمایشگاه درباره عکسهای ارائه شده در این نمایشگاه گفت: هر عکاس مستندی دغدغههای خاص خود را دارد و وظیفه عکاس مستند حضور در کنار مردم است.
او ادامه داد: در این سری از عکسها که در سال 94 گرفته شده کودکان بجای اینکه در یک فضای اجتماعی سالم و فرحبخش در سنین کودکی استفاده کنند؛ درگیر مسائل کار هستند.
این عکاس افزود: در ابتدا قصدم عکاسی از دستفروشها از زاویه بالا بود. در حین کار متوجه شدم که بچهها بیشتر قربانی هستند و به همین دلیل موضوع کودکان را بیشتر مدنظر قراردادم.
مهدوی در پایان با ابراز امیدواری برای فردایی بهتر گفت: تمام تلاش ما این است که جامعه بهتری برای کودکانمان رقم بزنیم.