نمایش ۲۶ هزار کتاب در کارنامه نشر/ دلایل عدم استقبال از نشستهای شهر آفتاب
به گفته یحیی دهقانی، بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران تلاش دارد نشستهای حوزه فعالیتهای فرهنگی در یکجا متمرکز نشود بلکه در سطح نمایشگاه پخش شود تا همه بتوانند از آنها استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ یحیی دهقانی (مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران) امروز بیستم اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: امسال در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب مطالبی به عنوان راهبرد بخش فرهنگی تعیین شده که من تعدادی از آنها را میخوانم.
او با اشاره به این راهبردها ادامه داد: امسال قصد بر این است که جنبههای فرهنگی نمایشگاه زیاد شود و بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران تلاش دارد که نشستهای حوزه فعالیتهای فرهنگی در یکجا متمرکز نشود بلکه در سطح نمایشگاه پخش شود تا همه بتوانند از آنها استفاده کنند.
دهقانی افزود: بیشتر موضوعات نشستهای امسال باید در ارتباط با کتاب باشد بنابراین سرای اهل قلم تغییر نام داده و همه فعالیتها در یک کمیته به نام «کمیته فعالیت فرهنگی» جمع شده است. بر این اساس امسال نشستهای این بخش را در هفت سالن برنامهریزی کردیم که چهار سالن در بخش مرکزی و سه سالن در تشکل دانشگاهی قرار دارد. در هر کدام از این سالنها ۳۰ نشست داریم که جمعاً تا پایان نمایشگاه ۲۷۰ نشست برگزار میشود.
وی با اشاره به سالنی تحت عنوان کارنامه نشر اظهار کرد: این سالن که سالهای گذشته تحت عنوان سالن یاس فعالیت میکرد امسال با تغییراتی با نام کارنامه نشر فعالیت میکند. در سالن یاس همه کتابها نمیآمدند اما من امسال اصرار داشتم در سالن کارنامه نشر تمام کتابهای چاپ نخست سال ۹۴ وجود داشته باشد. جمعاً چیزی نزدیک به ۲۶ هزار کتاب در کارنامه نشر در ۳۵ تا ۴۰ عنوان طبقهبندی شده به نمایش گذاشته شده است.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی با اشاره به سالنی تحت عنوان پاتوق اهل قلم گفت: این سالن برای آن است که نویسندگان، مترجمان و اهالی قلم که به نمایشگاه مراجعه کرده و خسته شدهاند به آنجا بیایند؛ استراحت کنند و پذیرایی شوند. همچنین میتوانند در همان سالن برای دریافت بن کتاب ۲۵۰ هزار تومانی خود ثبتنام کنند.
دهقانی با اشاره به بخش دیگری از فعالیتهای نمایشگاهی بیان کرد: هر ساله نهادها و ارگانهایی هستند که درخواست رونمایی کتاب دارند. همچنین نزدیک به ۱۰ استان هستند که از اهالی قلم خود دعوت کرده و از آنان تقدیر میکنند. امسال شهر نیشابور به عنوان پایتخت کتاب معرفی شده که در طول نمایشگاه فعالیت میکند. در کنار آن روستاهای دوستدار کتاب را داریم که ترویج کتابخوانی دارند. ما امسال از ۱۰ روستاها دعوت کردهایم تا فعالیت خود را به نمایش بگذارند.
او ادامه داد: سالن مروجین کتاب و کتابخوانی را داریم برای کسانی که در سال گذشته اقداماتی در رابطه با مقوله کتاب و کتابخوانی داشتهاند. هرکس که به نحوی درباره کتاب و کتابخوانی قدم برداشته؛ به آنجا آمده و از او تقدیر میشود.
دهقانی با اشاره به سالنی تحت عنوان سالن گفتوگو بیان کرد: این یک سالن تخصصی است. به همین دلیل هم دارای تعداد کمی صندلی است. در این سالن رونمایی کتاب انجام میشود و همچنین نشستهایی در زمینه ادبیات، فلسفه و مسائلی مربوط به کتاب برگزار میشود.
وی افزود: ما امسال دو بزرگداشت برگزار میکنیم یک روز برای چهار پیشکسوت زنده حوزه نشر و یک روز برای چهار نفر از پیشکسوتانی که به رحمت خدا رفتهاند.
مدیرکمیته فعالیتهای فرهنگی در پاسخ به این سوال که استقبال از نشستها به چه شکل است، گفت: میزان استقبال از نشستها ثابت است اما متاسفانه برخی نشستها از استقبال خوبی برخوردار نشدهاند به این دلیل که اطلاعرسانی در سطح نمایشگاه آنقدر قوی نیست که مردم ازآن اطلاع پیدا کنند. ما برای ۲۷۰ نشستی که برگزار کردیم بالای ۳۰۰ درخواست از موسسههای مختلف داشتیم اما نتوانستیم همه آنها را جای دهیم و گفتیم اگر نشستی کنسل شد جایگزین میکنیم. درنهایت مجبور شدیم سالن دیگری را برای برگزاری برنامهها دایر کنیم.
او در پاسخ به این سوال که هزینه فعالیتهای فرهنگی چقدر شده است، گفت: هزینه تخفیف داده شده برای فعالیتهای فرهنگی هنوز مشخص نیست.