خبرگزاری کار ایران

در دیدار با مسئولان گردشگری کشور مطرح شد؛

کلاهبرداران در صنعت گردشگری را مجازات کنید/ سفر به ایران و در ایران گران است/ بلیت پرواز تهران به کیش ۱۰ میلیون تومان!

کلاهبرداران در صنعت گردشگری را مجازات کنید/ سفر به ایران و در ایران گران است/ بلیت پرواز تهران به کیش ۱۰ میلیون تومان!
کد خبر : ۱۵۹۴۴۱۲

در جلسه‌‌ی انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران با انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور و پرهام جانفشان، مدیرکل نظارت و ارزیابی معاونت گردشگری، چالش‌های مرتبط با مشکلات دفاتر مسافرتی کشور، مشکل مالیات دفاتر مسافرتی و مشکلات مرتبط با صدور مجوزهای آنلاین در کسب و کارهای گردشگری مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حرمت الله رفیعی، رییس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران، در نشست مشترک با معاون گردشگری کشور اعلام کرد: دفاتر خدمات مسافرتی هیچ توقعی از بدنه دولت و دولت‌ها ندارند و به دنبال گرفتن تسهیلات و وام‌های کلان نیستند. آنها به دنبال کاهش هزینه حامل‌های انرژی نیستند چون بنگاه های‌ اقتصادی اگر ناتوان از برآورده کردن هزینه‌های جاری باشند اصلا دیگر بنگاه‌های اقتصادی نیستند.

هیچ نظارتی بر کلاهبرداری‌ها در صنعت گردشگری وجود ندارد 

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اشاره به اظهارات وزیر سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دولت سیزدهم که از دفاتر خدمات مسافرتی خواسته بود به هر میزان که گردشگر از کشور خارج می کنند به همان میزان نیز گردشگر وارد کنند، گفت: بنده همانجا به ایشان عرض کردم که اگر فرض کنیم دفاتر مسافرتی و آژانس‌های هواپیمایی بی‌رویه گردشگر خروجی اعزام می‌کنند، مجوز تاسیس را از خود شما گرفته‌اند. در حالی که در برخی کشورهای دنیا اگر قرار باشد یک دفتر مسافرتی فعالیت کند باید دو تا سه سال در حوزه ورود گردشگر به آن کشور فعالیت کرده باشد و بعد اقدام به اعزام گردشگر خروجی کند.

او اعلام کرد: متاسفانه در ایران در بحث صدور مجوز فعالیت دفاتر گردشگری هر کس دلش خواست به راحتی آژانس گردشگری تاسیس می‌کند و نظارتی وجود ندارد که متقاضیان تاسیس دفاتر مسافرتی چه کسانی هستند و آیا نظارتی بر کلاهبردارانی که اقدام به گرفتن مجوز کرده اند یا خیر؟

 رفیعی یکی از مشکلات صنعت گردشگری کشور را فعالیت دفاتر غیرمجاز گردشگری اعلام کرد و گفت: چندین بار برای برخورد با این دفاتر که شکایات زیادی هم دارند با وزارت میراث فرهنگی نامه نگاری شد و جناب آقای مهندس ضرغامی وزیر وقت قول همکاری داده و مذاکره با دادستان کل کشور را در دستور کار خود قرار داده و مکاتبه هم صورت پذیرفت اما هیچ اتفاقی نیفتاد و متاسفانه همتی برای برخورد با غیر مجازها و متخلفان وجود ندارد.

او از گلایه‌ها و شکایات مکرری که از سوی متضررین اعم از مردم و دفاتر قانونمند در حوزه خدمات آنلاین گردشگری صورت گرفته نیز خبر داد و افزود: متاسفانه خرید از پلتفرم‌ها و سایت‌های آنلاین گردشگری با کلاهبرداری‌های بسیار همراه بوده و انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران نیز امکان مسدود کردن این سایت‌ها را ندارد که اگر این امکان را داشته باشد، می‌تواند در همکاری با قوه قضاییه و نیروی انتظامی و پلیس فتا بلافاصله با آنها برخورد جدی انجام دهد.

او افزود: یکی از معضلات دفاتر مسافرتی مجوزدار کشور دفاتر بدون شناسنامه و بی نام و نشان هستند که در پوشش خدمات آنلاین صنعت گردشگری را به صورت غیرقانونی مدیریت و سهم عمده بازار را نصیب خود کرده‌اند.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در نشست هیات مدیره این انجمن با معاون گردشگری کشور و مدیرکل نظارت و ارزیابی بر تاسیسات گردشگری، مشکل مالیاتی دفاتر خدمات مسافرتی را یکی از مهمترین موانع پیش پای خدمات گردشگری در کشور اعلام کرد و گفت: مالیات بیجا بر گرده دفاتر گردشگری کشور نشسته و متاسفانه اظهارات معاون سابق گردشگری کشور درباره حل مشکلات مالیاتی در جلسه ای که با حضور وزیر محترم تعداد زیادی ازمدیران محترم دفاتر خدمات مسافرتی کشور در برج میلاد صحت ندارد. 

او افزود: متاسفانه به دلیل آن که قوانین مالیاتی بر اساس عدالت در حوزه دفاتر گردشگری کشور وضع نشده است، تنها کشوری هستیم که هر چقدر ارزش پول ملی پایین می‌آید، قیمت خدمات گردشگری بالا می‌رود.

سفر به ایران و در ایران گران است

 رفیعی با اشاره به جلسات برگزار شده با سفیر تونس در تهران برای برقراری مسیر گردشگری متوازن میان ایران و تونس اعلام کرد: در این دیدار درخواست توازن در تعاملات گردشگری میان ایران و تونس را مطرح کردیم که سفیر تونس خندید و گفت هزینه سفر به ایران بسیار گران است.

او به وضعیت ناگوار نرخ سفرهای داخلی نیز اشاره کرد و افزود: بلیت پرواز تهران به کیش حدود ۱۰ میلیون تومان شده است و براساس نرخ نامه برخی از مراکز اقامتی وضعیت گردشگری داخلی در کشور یقینا شاهد کم رونقی خواهیم شد در حالی که قیمت هتل‌های ترکیه و مالزی با سرویس دهی بالای آن‌ها بسیار کمتر از این میزان است.

رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران با اعلام اینکه سالانه یک میلیون گردشگر ایرانی به شهر وان در ترکیه سفر می‌کنند، گفت: وان اصلا مقصد گردشگری نیست و اساسا جاذبه گردشگری ندارد و در قد و قواره یک دهکده است که سالانه یک میلیون ایرانی را میزبانی می‌کند. درحالی که جاذبه‌ها و ارزش گردشگری کیش و قشم و مناطق آزاد کشور بسیار بیشتر از آن است.

رفیعی همچنین با انتقاد از آمارهای گردشگری کشور تاکید کرد: سال ۹۷ که اوج شکوفایی گردشگری ورودی به ایران بود یک کار پژوهشی انجام شد و بودجه قابل توجهی هم برای آن گذاشتند که براساس آمارهای مندرج در آن، تنها ۳۲ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کرده بودند. اگر این رقم صحت دارد پس چرا باید یک وزارتخانه عریض و طویل برای آن تشکیل شود؟

فعالیت دفاتر غیرمجاز گردشگری باید متوقف شود 

داوود فرزانه، نایب رییس انجمن سنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران نیز در ارتباط با فعالیت افسارگسیخته دفاتر غیرمجاز گردشگری در کشور خطاب به معاون گردشگری اعلام کرد: به طور مداوم از سوی دفاتری که به صورت مجاز فعالیت می‌کنند مورد سوال قرار می‌گیریم که چرا آن‌ها باید بیمه و مالیات پرداخت کنند در حالی که دفاتر غیرمجاز بدون داشتن هیچ تعهد و مسئولیتی نسبت به گردشگران، نه مالیات و عوارض می‌پردازند و آزادانه در کشور فعالیت می‌کنند؟

او افزود: متاسفانه تورهای گردشگری توسط افراد غیرمجاز و دفاتر غیرمجاز برگزار می‌شود و پیگیری‌های انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی برای توقف فعالیت آن‌ها نیز به نتیجه نرسیده است. اگر وزارت میراث فرهنگی نمی‌تواند بر این وضعیت نظارت کند به چه دلیل امکان فعالیت بیشتر به دفاتر غیرمجاز داده می‌شود و به حیثیت دفاتر مسافرتی قانونی و مجوزدار لطمه وارد می‌شود؟ وزارت میراث فرهنگی و متولیان گردشگری باید وارد رود خروشان دفاتر غیرمجاز شوند آن‌ها را متوقف کنند.

واگذاری بخشی از اختیارات معاونت گردشگری به انجمن دفاتر مسافرتی

انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور نیز در این نشست اعلام کرد: حتما به دفاتر غیرمجاز گردشگری تذکر لازم داده خواهد شد و برخورد قانونی با آن‌ها صورت خواهد گرفت.

معاون گردشگری کشور از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران درخواست کرد در مسیر برخورد با دفاتر مسافرتی غیرمجاز به عنوان یکی از معضلات بزرگ صنعت گردشگر یکشور و همچنین در حوزه تعریف شاخص‌ها برای صدور مجوز فعالیت دفاتر مسافرتی به معاونت گردشگری کشور کمک کند.

انوشیروان محسنی بندپی همچنین اعلام کرد: معاونت گردشگری آماده واگذاری بخشی از وظایف معاونت گردشگری به انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران برای ساماندهی به وضعیت گردشگری کشور است.

او با انتقاد از وضع مالیات بر ارزش افزوده بر دفاتر خدمات مسافرتی اعلام کرد: نگاه کلان کشورهای توسعه یافته در صنعت گردشگری این است که وقتی یک گردشگر وارد آن کشور شده است چه اندازه ارزش افزوده برای مقاصد گردشگری آن کشور ایجاد می‌کند. به همین دلیل معتقد هستند که با کسب درآمد برای شهرها نباید شرایطی برای دفاتر مسافرتی ایجاد شود که درآمد آن خ‌ها از گردشگری کاسته شود.

انوشیروان محسنی بندپی با اعلام اینکه باید از بوروکراسی اداری خارج شد، اعلام کرد: معاونت گردشگری آماده است نظارت بر حوزه گردشگری سلامت و برخورد با دفاتر غیرمجاز را به انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران واگذار کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز