ستاره اسکندری مطرح کرد؛
«سینما ماجرا» مجموعهای علیه فراموشی است
نشست خبری مجموعه «سینما ماجرا» صبح امروز دوشنبه هفتم بهمنماه با حضور کارگردان و تهیه کننده اثر در خانه فرهنگ و هنر مانا برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از نشست خبری مجموعه «سینما ماجرا» با حضور پویا نبی (کارگردان) و ستاره اسکندری (تهیه کننده) و کیوان کثیریان ظهر امروز دوشنبه هفتم بهمنماه در در خانه فرهنگ و هنر مانا برگزار شد.
طی این رویداد دو قسمت از مجموعه «سینما ماجرا» با عناوین حاجی آقا آکتور سینما و گوزنها به سمع و بصر مخاطبان رسید.
در ابتدا پیش از پخش یکی از قسمتهای مجموعه «سینما ماجرا» پویا نبی درباره این پروژه توضیحاتی داد.
پویا نبی در ابتدا گفت: طی تلاشهایی که داشتیم در مجموعه مذکور به پانزده فیلم مهم تاریخ سینمای ایران پرداختهایم و باید بگویم این تلاشها با حمایتهای خانم اسکندری به سرانجام رسیده است.
او تاکید کرد: . سعیمان این بوده مقاطع مختلف تاریخ سینما را مدنظر داشته باشیم و محدود به زمان خاصی نبوده ایم.
در ادامه پس از پخش اپیزود «حاجی آقا»، ستاره اسکندری تهیه کننده مجموعه درباره آن توضیحاتی داد.
او بیان کرد: «سینما ماجرا» برنامهای است علیه فراموشی است.
اسکندری افزود: نسل جدید باید بداند سینما از کجا شروع شده. روزهای دردناکی را میگذرانیم و تولید چنین اثری را برای آگاهیبخشی بهتر لازم میدانم. موضوع این است که نسل جدید وقت مطالعه و پژوهش ندارد و «سینما ماجرا» برای پرداختن به این موضوع تولید شده است.
اسکندری در ادامه توضیحاتش بیان کرد: این برنامه قرار نبود پانزده قسمت باشد و ما قصدمان بخشهای بیشتری بود، اما دغدغه بزرگ مالی در درجه اول و نبود پشتوانه که نمایش دهنده رسمی باشد، از موارد مهم بود. انتخاب سخت بود پس این کار یک تورق تاریخ سینما است و من تصور میکنم جا دارد ادامه دار باشد. ما تلاش کردیم فیلمها و کارگردانهای مهم تاریخ سینما را یادآوری کنیم.
او در ادامه اذعان داشت: کمبودهای مالی وجود داشته و کسی را نداشتهایم که کنارمان بایستد. در رابطه با انتخاب فیلمها هم باید بگویم کار سختی بود و حال باید بگویم اثری که در قالب مجموعه ساختهایم تورق تاریخ سینمای ایران است. این روند میتواند ادامه پیدا کند و هذف ما صرفا یادآوری بوده است
ستاره اسکندری در بخش دیگری از صحبتهایش گقت: در سالهای اخیر فشارهایی به سینماگران دگراندیش حاکم شده! اما واقعیت این است که هیچ هنرمندی را نمیتوان از اندیشیدن بازداشت. مسئله فقط سینما نیست. آنچه در سالهای اخیر مورد فشار است پس از اقتصاد، تبدیل شدن هنر به اتفاقی فرمایشی است.
او ادامه داد: تئاتر محل اندیشیدن است و باید از مردم جلوتر باشد، اما موضوع این است که هویتها دچار تغییر شدهاند. سینما ماجرا بهانهای است تا بگویم چرا هنر را برای زندگی انتخاب کردهایم؟ صورت زشت پولی شدن همه چیز هویت همه آثار را تغییر داده و این رویه چه در سینما، موسیقی و چه در تئاتر و دیگر هنرها رخ داده است.
اسکندری گفت: در حال حاضر به عنوان شخصی که خودم را کمتر بازیگر میدانم هدفم این است که در زمینههایی چون تولید کار کنم. از رسانهها و شما که هنر برایتان مهم است و اینجا حضور یافتهاید نیز تقاضای حمایت دارم.
در ادامه قسمت دیگری از مجموعه سینما ماجرا به سمع و بصر مخاطبان رسید که به فیلم سینمایی «گوزنها» و ماجرای ساخت و تولید آن اختصاص داشت.
اسکندری پس از اکران یک قسمت از مجموعه سینما ماجرا گفت: پویا نبی تلاش خود را تمام به کار گرفت. او در ادامه از تک تک عوامل تولید فیلم تشکر کرد.
اسکندری در ادامه بیان کرد: امیدوارم گام بعدی ما تئاتر باشد و امیدوارم تاریخ شفاهی تئاتر را کار کنیم چون واقعا هنر مظلومی است که متاسفانه این روزها تغییر هویت داده است
او در ادامه گفت: پلتفرم ما برای پخش یوتیوب است.
در ادامه نشست پویا نبی در پاسخ به این سوال که فیلمهای پانزده قسمت فعلی بر چه اساس انتخاب شدهاند، بیان کرد: ما برای انتخاب بسیاری از فیلمها مشکل داشتیم به این دلیل که به بسیاری از فیلمها و عکسها دسترسی نداشتیم و از طرفی هم نسخه دیگری وجود نداشت. موضوع دیگر داستانهای فیلمها مطرح است، ما میخواستیم که از هر کارگردان ملقب به «موجنو» یک نماینده داشته باشیم و همین اتفاق هم افتاد تا رنگین کمانی با تفاوت ژانری را داشته باشیم. یک بخش هم ملاحظات بود که درنظر گرفته شد.
اسکندری در پایان درباره ورکشاپهای دکتر علی رفیعی گفت: این روند به ادامه درمان دکتر رفیعی بستگی دارد تا پس از بهبودی دوباره برگردند و کارگاههای آموزشی همچون گذشته به صورت رایگان برگزار شوند.
پویا نبی نیز گفت: میخواستیم در انتخابها نمایندگان شایستهای داشته باشیم و قصدمان این بود تفاوتهای ژانری داشته باشیم.