خبرگزاری کار ایران

جام جم اینترنتی؛ در مسیر رسانه حرفه‌ای و پرنفوذ

جام جم اینترنتی؛ در مسیر رسانه حرفه‌ای و پرنفوذ
کد خبر : ۱۵۸۴۷۴۳

رکسانا قهقرایی خبرنگار و منتقد سینما و تلویزیون در یادداشتی به تحلیل اینترنتی شدن شبکه جام جم پرداخته و آن را اقدامی مطابق با سیاست‌های یک سازمان رسانه‌ای پیشرو و قوی دانسته است.

سازمان صداوسیما را به طور معمول به عنوان یکی از دستگاه‌های کند و فربه می‌شناسیم که از نظر مدیریتی، با معضل محافظه‌کاری دست‌وپنجه نرم می‌کند و کمتر ویژگی‌های ساختاری یک سازمان رسانه‌ای را داراست. با همه این احوالات، تصمیم تازه‌ای که در این سازمان درباره شبکه جهانی جام جم گرفته شده، از منطقی که گفته شد، پیروی نمی‌کند. در شرایطی که از ساختاری با مختصات یادشده، انتظار زیادی برای کوچک‌سازی و چابک‌سازی نمی‌رود، در روزهای اخیر شبکه جهانی جام جم در تصمیمی جالب توجه، از پخش ماهواره‌ای به پخش اینترنتی تغییر مسیر داده است.

این تغییر مسیر به سمت اینترنت که به نظر می‌رسید باید خیلی زودتر از این‌ها رخ می‌داد، دقیقا مطابق با همان توقعی است که از یک سازمان رسانه‌ای پیشرو و قوی وجود دارد؛ چراکه مدت‌هاست پخش ماهواره‌ای شبکه جهانی جام جم با دشواری‌های فنی فوق‌العاده‌ای مواجه بود و عوامل مختلف از جمله تحریم یا مشکل انتقال پول، این شبکه را از نفوذ و تأثیرگذاری کافی انداخته بود. نرسیدن شبکه به اهداف زمان راه‌اندازی خود، جام جم را به مسیر جایگزین که پخش اینترنتی است، ترغیب کرد. حال این تصمیم با توجه به افزایش روز به روز مخاطبان پلتفرم‌ها و شبکه‌های اینترنتی که همزمان با افول تدریجی صنعت برودکست در غرب رخ داده است، شبکه جهانی جام جم را به هدف جذب مخاطب فارسی‌زبان اروپایی و آمریکایی نزدیک می‌کند.

از سوی دیگر مدیریت سازمان صداوسیما با این تصمیم، در شرایط کمبود جدی بودجه و امکانات، با صرفه‌جویی در منابع پشتیبانی و فنی شبکه جام جم، این امکانات را آزاد کرده و هزینه‌های معاونت سیما را کاهش خواهد داد. این در حالی است که مخاطبان شبکه جهانی جام جم زین پس در عین دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به محتوای این شبکه، می‌توانند تعاملی دوسویه با بازوی فارسی‌زبان رسانه ملی در خارج از مرزهای ایران داشته باشند؛ تعاملی که برای سال‌هاست در پلتفرم‌های اینترنتی بین‌المللی رو به توسعه است و حضور سازمان صداوسیما در این مسیر، می‌تواند آن را به عنوان رسانه‌ای هم‌مسیر با ابرقدرت‌های رسانه‌ای مطرح کند. از دیگر مزایای فعالیت شبکه جام جم بر بستر اینترنت به محتوای تولیدی این شبکه نیز مرتبط است. بر این اساس با توجه به آزادی عمل بیشتر پلتفرم‌ها و رسانه‌های اینترنتی احتمال می‌رود شبکه اینترنتی جام جم علاوه بر ساختار چابک‌تر خود، در حوزه تولید محتوا نیز آزادانه‌تر از چارچوب‌های سفت و سخت رسانه ملی عمل خواهد کرد. از این رو این تغییر عملکرد محتوایی به خودی خود گروه دیگری از مخاطبان را به تماشای آثار این شبکه و حفظ تعامل دوسویه و مستمر با آن ترغیب خواهد کرد. این در شرایطی است که این شبکه اینترنتی جام جم و اساسا همه پلتفرم‌های فعال موجود در همه جای دنیا برای حفظ بقای خود و درآمدزایی و جریان تولید آثار باید پیوسته به روزآمدی تکنیکال و محتوایی خود قائل بوده و در رقابت با همتایان قوی خود، آورده‌های مقبول و مخاطب پسندی برای همراهان خود ارائه کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز