خبرگزاری کار ایران

جزییات اختتامیه جشنواره تئاتر کویر و اعلام برگزیدگان

جزییات اختتامیه جشنواره تئاتر کویر و اعلام برگزیدگان
کد خبر : ۱۵۶۹۶۶۰

مراسم اختتامیه ششمین جشنواره منطقه تئاتر افراد دارای معلولیت کویر با حضور رئیس امور هنری معلولان سازمان بهزیستی کشور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، عصر روز گذشته بیست و سوم آذرماه برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از  روابط عمومی جشنواره تئاتر کویر، آیین اختتامیه جشنواره ششمین جشنواره منطقه تئاتر افراد دارای معلولیت کویر با حضور افسانه فخری (رئیس امور هنری معلولان سازمان بهزیستی کشور)، محسن روحی (مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان)، علیرضا وحیدزاده (مدیرکل بهزیستی استان کرمان)، اعضای هیئت داوران جشنواره و گروه‌های شرکت کننده در این جشنواره، در سالن زنده یاد کامیابی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان برگزار عصر روز گذشته بیست و سوم آذر ماه برگزار شد. 

جزییات اختتامیه جشنواره تئاتر کویر و اعلام برگزیدگان

در این مراسم فاطمه فخری، مسئول گروه هنر سازمان بهزیستی کشور، درباره جشنواره کویر و تأثیرات آن گفت: این جشنواره یکی از برنامه‌هایی است که دفتر ما طراحی کرده است و هرساله در شش منطقه برگزار می‌شود. کویر یکی از این مناطق است که اکنون در حال اجراست. چند منطقه جشنواره‌های خود را به پایان رسانده‌اند و پس از این، منطقه خلیج فارس برگزار خواهد شد. 

وی افزود: جشنواره کویر نه تنها یک رویداد توانبخشی است، بلکه فضایی دوستانه و سرشار از نوع‌دوستی را ایجاد می‌کند. در این جشنواره، شرکت‌کنندگان به جای رقابت، در کنار یکدیگر مانند دوستان همکاری می‌کنند. این فضای دوستانه برای من حس خاصی دارد و دیدن تلاش و استعداد این بچه‌ها لذت‌بخش است. 

وی تأکید کرد: حضور افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های هنری، نگاه جامعه را نسبت به این قشر تغییر می‌دهد. هنر می‌تواند ابزار توانمندسازی و اجتماعی کردن این افراد باشد. ما در برنامه‌های خود تلاش می‌کنیم که افراد دارای معلولیت را به هنر تشویق کنیم و مربیان را برای استفاده صحیح از ابزار هنر آموزش دهیم. 

در ادامه ولی شالی، عضو هیئت داوران ششمین جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت کویر کرمان، در آیین اختتامیه این جشنواره، بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد. وی در این بیانیه بر اهمیت مناسب‌سازی سالن‌های نمایش، توجه به آموزش تخصصی برای مربیان، و ایجاد فرصت‌های بیشتر برای هنرمندان دارای معلولیت تأکید کرد. 

ضرورت مناسب‌سازی سالن‌های نمایش

شالی تصریح کرد: تبادل آثار نمایشی بین شهرها، به‌ویژه شهرهایی که در تولید نمایش برای افراد دارای معلولیت پیشگام هستند، می‌تواند به توسعه این هنر کمک کند. همچنین افزایش بودجه فعالیت‌های هنری مراکز بهزیستی با حمایت ریاست محترم سازمان بهزیستی ضروری است. 

وی در پایان با تأکید بر اهمیت دوری از سیاه‌نمایی در آثار نمایشی افراد دارای معلولیت اظهار داشت: «توجه به تحقیق و پژوهش در تولید آثار نمایشی باید در اولویت قرار گیرد. امیدواریم با این اقدامات، هنر تئاتر افراد دارای معلولیت به جایگاه شایسته خود دست یابد. 

علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان، در آیین اختتامیه ششمین جشنواره تئاتر افراد دارای معلولیت کویر کرمان، ضمن قدردانی از تلاش‌های برگزارکنندگان، از برنامه‌های متنوع سازمان بهزیستی برای حمایت از هنرمندان دارای معلولیت و توسعه هنر درمانی خبر داد. 

علیرضا وحیدزاده با اشاره به روند آغاز این جشنواره گفت: این مراسم از شهریور ماه و با واگذاری میزبانی به استان کرمان شروع شد. پنجم شهریورماه فراخوانی منتشر کردیم و تا پایان ماه ۹۶ اثر به دبیرخانه ارسال شد که پس از بازخوانی توسط هیئت داوران، ۷۶ اثر به مرحله بعد راه یافتند. از میان این آثار، ۱۶ اثر به مرحله نهایی و نمایش عمومی راه پیدا کردند و امروز از نمایش‌های برتر تقدیر خواهد شد. 

وی با قدردانی از تمامی افرادی که در برگزاری این جشنواره نقش داشتند، افزود: بخش دولتی، غیر دولتی و افراد دارای معلولیت تلاش‌های بسیاری کردند تا این رویداد به نتیجه برسد. این گونه برنامه‌ها می‌توانند مسیرهای تازه‌ای ایجاد کرده و آینده‌ای روشن‌تر برای افراد دارای معلولیت رقم بزنند. .» 

برنامه‌های توانبخشی هنری سازمان بهزیستی

وحیدزاده با اشاره به برنامه‌های توانبخشی هنری سازمان بهزیستی اظهار داشت: «ما تاکنون ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی هنری در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که به ۶۰ هزار توانخواه خدمات هنر درمانی ارائه داده‌اند. همچنین، ۳۵۰۰ مربی در زمینه هنر و نمایش آموزش دیده‌اند. در کنار این اقدامات، ۱۳۰ پایگاه ثابت و سیار هنر در ۱۵ استان محروم کشور فعال شده‌اند.» 

وی خاطرنشان کرد: «اولین پلاتوی نمایشی ویژه افراد دارای معلولیت در استان کهگیلویه راه‌اندازی شده و ما نیز در کرمان به چنین ظرفیتی نیاز داریم. راه‌اندازی خانه‌های هنر و افزایش ۳۰ درصدی اعتبارات هنر درمانی نیز از برنامه‌های سازمان برای توسعه فعالیت‌ها در مناطق روستایی و شهری است. 

اعلام آراء هیئت داوران جشنواره منطقه‌ای تئاتر افراد دارای معلولیت – کرمان

آراء هیئت داوران در سه بخش کودک و نوجوان، نمایش عروسکی، و بخش بزرگسال اعلام شد. این جشنواره با حضور هنرمندان از استان‌های مختلف کشور برگزار شد. هیئت داوران برگزیدگان هر بخش را انتخاب و جوایز آنان را اعلام کرد. . 

بخش کودک و نوجوان

پوستر و بروشور

هیئت داوران در بخش طراحی پوستر و بروشور، مهدی جعفری را برای طراحی پوستر نمایش پای قپه سبز از استان کرمان شایسته دریافت رتبه سوم دانست. زینب کریمی برای طراحی پوستر نمایش خرگوش خاکستری از استان خراسان جنوبی رتبه دوم را دریافت کرد. کوثر عمادالدینی و مبین روائی برای طراحی پوستر نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) به‌عنوان برگزیده رتبه اول انتخاب شدند. 

موسیقی

هیئت داوران، امیر یزدان‌پناه و تینا احمدی را برای موسیقی نمایش پای قپه سبز از استان کرمان شایسته دریافت رتبه سوم دانست. پدرام ظروفچی و نیکا نصیری برای موسیقی نمایش قصه نجفقلی از استان کرمان موفق به دریافت رتبه دوم شدند. هادی قربانی و مبین روائی برای موسیقی نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را دریافت کردند. 

طراحی نور

هیئت داوران، فرزانه کافی را برای طراحی نور نمایش مینا و میچا از استان خراسان رضوی شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی دانست. 

گریم و ماسک

هیئت داوران، مهدیه فخاری‌پور را برای گریم و ماسک نمایش قصه نجفقلی از استان کرمان شایسته دریافت رتبه سوم دانست. کوثر عمادالدینی برای گریم و ماسک نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) موفق به کسب رتبه دوم شد. فاطمه شریفی‌نیا برای طراحی گریم و ماسک نمایش مینا و میچا از استان خراسان رضوی دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را دریافت کرد. 

طراحی لباس

هیئت داوران، کوثر عمادالدینی را برای طراحی لباس نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) شایسته دریافت رتبه سوم دانست. ملیحه نعمتیان برای طراحی لباس نمایش خرگوش خاکستری از استان خراسان جنوبی (طبس) موفق به کسب رتبه دوم شد. مهناز آقایی برای طراحی لباس نمایش مینا و میچا از استان خراسان رضوی دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را دریافت کرد. 

بازیگری

در بخش بازیگری، فائزه محمودآبادی برای بازی در نمایش مینا و میچا از استان خراسان رضوی، تینا علیپور برای بازی در نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی و عصمت سنگچولی برای بازی در نمایش خرگوش خاکستری از استان خراسان جنوبی (طبس) جوایزی دریافت کردند. 

نمایشنامه‌نویسی

هیئت داوران، مسعود گنجعلی‌خان حاکمی را برای نمایشنامه پای قپه سبز از استان کرمان شایسته دریافت رتبه سوم دانست. رضا لنگری برای نمایشنامه مینا و میچا از استان خراسان رضوی موفق به کسب رتبه دوم شد. مانیا فرار برای نمایشنامه مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) دیپلم افتخار و تندیس جشنواره را دریافت کرد. 

کارگردانی

هیئت داوران، علیرضا شریفی‌نیا را برای کارگردانی نمایش مینا و میچا از استان خراسان رضوی شایسته دریافت رتبه سوم دانست. مانیا فرار برای کارگردانی نمایش مامان من میشی؟ از استان خراسان جنوبی (فردوس) موفق به دریافت رتبه دوم شد. ملیحه نعمتیان برای کارگردانی نمایش خرگوش خاکستری از استان خراسان جنوبی (طبس) دیپلم افتخار و تندیس جشنواره را دریافت کرد. 

نمایش برگزیده کودک و نوجوان

هیئت داوران، نمایش مامان من میشی؟ به کارگردانی مانیا فرار از استان خراسان جنوبی (فردوس) را به‌عنوان نمایش برگزیده انتخاب کرد. 

بخش نمایش عروسکی

پوستر و بروشور

هیئت داوران، عشرت درزاده و نوربی‌بی بادپا را برای طراحی پوستر نمایش باغ میرزا از استان سیستان و بلوچستان (سیب و سوران) شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی دانست. 

موسیقی

هیئت داوران، آرش قاسمی را برای موسیقی نمایش باغ میرزا از استان سیستان و بلوچستان شایسته دریافت رتبه دوم دانست. نعیمه رضایی برای موسیقی نمایش ننه گلاب و عنکبوت از استان خراسان جنوبی (طبس) دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی را دریافت کرد. 

طراحی صحنه

هیئت داوران، مرضیه نادی را برای طراحی صحنه نمایش ننه گلاب و عنکبوت از استان خراسان جنوبی (طبس) شایسته دریافت دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی دانست. 

نمایشنامه و کارگردانی

هیئت داوران، مینا مصری را برای نمایشنامه چاه کریم از استان سیستان و بلوچستان (زابل) به‌عنوان برگزیده اول نمایشنامه‌نویسی انتخاب کرد. مرضیه نادی برای نمایش ننه گلاب و عنکبوت از استان خراسان جنوبی (طبس) برنده جایزه اول کارگردانی شد. 

نمایش‌های برگزیده

هیئت داوران، نمایش باغ میرزا به کارگردانی نوربی‌بی بادپا از استان سیستان و بلوچستان و نمایش ننه گلاب و عنکبوت به کارگردانی مرضیه نادی از استان خراسان جنوبی (طبس) را به‌عنوان نمایش‌های برگزیده انتخاب کرد. 

بخش بزرگسال

پوستر و بروشور

هیئت داوران، علی شهابی مسکونی را برای طراحی پوستر نمایش قلمرو از استان کرمان شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی دانست. 

موسیقی

هیئت داوران، مهدی لطفی را برای موسیقی نمایش قلمرو از استان کرمان دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی اهدا کرد. 

اعضای هیئت داوران

هیئت داوران این جشنواره شامل هما جدیکار،  ولی‌الله شالی و مهدی نصیری بودند. 

این جشنواره با هدف معرفی استعدادهای هنری افراد دارای معلولیت و ارتقای هنر تئاتر در این گروه برگزار شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز