خبرگزاری کار ایران

دور تازه «اکران حقیقت» با «الکافی»

دور تازه «اکران حقیقت» با «الکافی»
کد خبر : ۱۵۴۸۹۷۲

فصل جدید «اکران حقیقت» یکشنبه 6 آبان ماه با اکران مستند «الکافی» و با حضور علاقه‌مندان در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، کار خود را آغاز کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، روز یکشنبه 6 آبان ماه مستند «الکافی» به کارگردانی مسعود طاهری و تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی با حضور علاقه مندان در سالن حقیقت مرکز به نمایش درآمد.

پس از نمایش مستند «الکافی»، حجت‌الاسلام سیدهادی خامنه‎‌ای دبیرکل مجمع نیروهای خط امام و مدیر مؤسسه پژوهشکده تاریخ اسلام گفت: پیش از این مستند «مستشرق» که مربوط به هانری کربن است را دیده بودم و تفاوت بسیاری با این مستند داشت و مشخص است که آقای طاهری هم خیلی جلوتر آمده اند. خیلی بهتر شده است و نقطه اوج این مستند بحث های فلسفی است که مطرح می شود. ارتباط دادن با مرحوم کلینی ارزش این مستند را بالا می برد. خود من هم فکر نمی کردم که این مستند به این بحث ها هم می پردازد.

وی ادامه داد: در این مستند بحث های بسیار خوبی مطرح شد ولی انتظار داشتم از اشخاصی چون دکتر داوری و محقق داماد که با زبان های حوزوی و دانشگاهی آشنایی دارند هم بهره گرفته میشد. صحبت های بسیاری می توان انجام داد و خلاصه این بحث های مطرح شده هم این است که خداوند عقل را آفریده و معقول به تشکیک است و هر کسی سهمی از آن دارد. تعریف آن تقریبا توسط بشر امکان پذیر نیست. چیزهایی در گذشته گفته شده که ما گمان می کردیم محال هستند و تازه امروز متوجه می شویم که آن موارد هم معقول و ممکن است. علم و دانش بشر رو به روز جلو آمده و میدان عقل متناسب با بالا آمدن علم وسیع تر شده است. بحث عقل بحثی بسیار پیچیده و مهم است و بسیار ممنونم که چنین بحثی را در این مستند مطرح کرده اید.

حجت‌الاسلام خامنه‎‌ای در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: در ابتدا به این فکر می کردم که چقدر حیف است که چنین مستندی برای مردم در تلویزیون پخش نشود ولی تا انتها که تماشا کردم به خود گفتم شاید برای همه مردم قابل فهم نباشد. باتوجه به زحمت بسیاری که برای تولید این اثر کشیده شده، باید شکلی به این مستند داد تا قابلیت هضم برای مخاطب بیشتری داشته باشد. به آقای طاهری تبریک و خسته نباشید می گویم.

در بخش دیگری از این برنامه، مسعود طاهری کارگردان مستند «الکافی» گفت: خیلی ها می گویند که این موضوع بحث 1400 سال پیش بود و به الان چه ربطی دارد؟ کمی بروز باش و همیشه انتقادهای این چنینی می کنند. ولی معتقدم اگر ما بنیان ها و ریشه های همین مکتب را نشناسیم در تحلیل های امروز خود هم دچار اشتباه می شویم.

وی افزود: برخی هم به من ایراد می گیرند که کربن به کافی چه ربطی دارد؟ اتفاقا همانطور که در این مستند هم تماشا کردید، به هم ربط دارند و فیلم بعدی من به نام «حرفه ای» که تقریبا ساخت آن به اتمام رسیده و درباره آقای محمدعلی امیرمعزی شیعه‌پژوه بزرگ ایرانی مقیم فرانسه است باز به این ربط دارد. افرادی که فیلم را ندیده اند از بیرون این انتقاد را مطرح می کنند که درست نیست. این ارتباط کاملا زنجیروار است. همچنین در همین راستا یک پروژه دیگری را با مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی پیش می بریم که درباره یاران امام باقر (ع) است. عده ای به من می گویند خجالت بکش! زمانی درباره کربن فیلم ساخته ای حالا به سراغ کلینی رفته ای؟

طاهری بیان کرد: یک ایراد دیگری که وجود دارد این است که در موضوعات این چنینی سریع این شائبه برای برخی پیش می آید که چون مستندی درباره شیخ کلینی است حتما از طرف حوزه علمیه سفارش گرفته اند. در مراسم رونمایی هم این را گفتم که اصلا چنین نیست و مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی هیچ وقت به کسی سفارش نمی دهد و هر کسی با علاقه خود جلو می آید و واقعا به فیلمساز اعتماد می کنند و موضع خاصی ندارند که به مستندساز تحمیل کنند.

حجت‌الاسلام سیدهادی خامنه‎‌ای در پایان مطرح کرد: ممکن است برخی فکر کنند که شما تصمیم دارید رجال حدیث را معرفی کنید و چنین چیزی هدف شما نیست. بنابراین اگر این امکان وجود داشته باشد که اطلاعاتی از فیلم ارائه و شرح بدهید که دقیقا درباره چه چیزی است، بسیار خوب است. یادم می آید که قبل از انقلاب فیلم های وسترن را نشان می دادند و یک آقایی که اسمشان را در خاطر ندارم خیلی توضیحات قشنگ و مفیدی قبل از نمایش اثر بیان می کردند. ما در زندان قصر باید هر شب این فیلم ها را نگاه می کردیم و پیش از آن مفصل درباره اثر توضیح می دادند. شما هم یک توضیحی بدهید و بگویید که چرا اصلا در بین افراد مختلف شیخ کلینی را انتخاب کرده اید.

فصل جدید «اکران حقیقت» موضوع محور است و سعی شده مخاطبانی از قشرها و گروه‌های مختلف در انتخاب آثار، در نظر گرفته شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز