«آوار» فلسطینیها را بلعیده است!
اسرائیل زندانیانِ بیمار و زخمی را در حالتی نگه میدارد که بمیرند بعدهم جسدها را گروگان میگیرد+فیلم و عکس
مفقود شدن ۱۳۰۰۰ نفر در غزه و توابع آن فاجعه است اما اتفاقی جدید نیست. رفتارهای غیر انسانی رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ تا امروز منجر به گمشدن هزاران فلسطینیها شده است؛ هزاران نفری که نه در آمار کشتهشدگان نامش ثبت شده است نه در میان زندهها اسمی از آنها به چشم میخورد. شاید زیر آوارها زنده زنده جان داده باشند یا با حملات هوایی یا گورهای جمعی... کسی از آنها هیچ نشانهای ندارد!
به گزارش خبرنگار ایلنا، انتشار خبر مفقود شدن ۱۳۰۰۰ فلسطینی واکنش رسانهها را برانگیخته است به گونهای که اکنون حتی رسانههای همسو با اسرائیل که تا امروز اخبار ویرانی و کشتار غزه را آنطور که باید پوشش نمیدانند، مفقود شدن ۱۳۰۰۰ فلسطینی را تیتر خبری خود قرار میدهند.
البته که مفقود شدن دهها و صدها فلسطینی اتفاق تازهای نیست؛ ساکنان این کشور در طول ۴۵ سال گذشته بارها از مفقود شدن شماری از هموطنان خود خبر دادهاند و البته که بعدها یا اجساد فلسطینیان گمشده پیدا میشد یا ردشان در میان زندانیان در بند شکنجه توسط رژیم صهیونیستی به چشم میآمد. از ابتدای جنگ تا امروز نیز به دلیل ویرانیهای گسترده و بمبارانهای مخوف هزاران فلسطینی مفقود شدهاند.
گزارش پیشرو از رسانههای «نیوعرب» سایت رسمی سازمان ملل «UN»، «سیانان» و «رویترز» گردآوری و ترجمه شده است. در ادامه نیز تصاویری از فجایع، ویرانیها و آوارهای عظیمی قابل مشاهده است که طی ماهها و هفتههای گذشته در این سرزمین رخ داده و برخی عکاسان از سراسرا دنیا آن را پوشش دادهاند.
آمار کشتهشدگان از مرز ۳۵۰۰۰ نفر گذشت
تا این لحظه شمار کشتهشدگان غزه و توابع آن به ۳۶۰۰۰ نفر رسیده است. به گفته «نیوعرب» به نقل از یک گروه بشردوستانه، اغلب مفقودشدگان یا در گورهای دستهجمعی دفن شدهاند یا زیر آوار ماندهاند یا در زندانهای اسرائیل ناپدید شدهاند.
در گزارش منتشر شده دیگری که صحبتهای ناظر حقوق بشر در آن منعکس شده، آمده است: این تعداد مفقودی یعنی ۱۳۰۰۰ نفر بر اساس گزارشهای اولیه است و احتمالا تعداد افراد بیشتری را دربرمیگیرد.
گمشدگان کجا هستند؟
گروهی که در قالب کارهای بشر دوستانه فعالیت دارند، میگویند تعداد زیادی از گمشدگان در فلسطین زیر آوار ماندهاند یا به دلیل حملات هوایی اسرائیل یا عملیات خاکبرداری بولدوزر، زیر زمین مدفون شده و جان دادهاند. آنها همچنین تاکید دارند که بسیاری از کشتهشدگان در گورهای دسته جمعی شناسنامه ندارند تا به این واسطه هویت آنها مشخص شود.
و البته که تعداد زیادی از فلسطینیها بدون هیچ اتهامی توسط ارتش اسرائیل دستگیر شده و روانهی زندان شدهاند. موضوعی که این شرایط را بغرنجتر میکند این است که اسرائیلیها از ارائه آمار بازداشتشدگان خودداری میکنند و تلاششان نیز بر این است در این زمینه هیچگونه شفافسازی صورت نگیرد. اسرائیل از طرفی بازداشتشدگان و زندانیانِ بیمار یا زخمی را در حالتی نگه میدارد که بمیرند!
کشفِ ۱۲۰ گور جمعی تا امروز
همین گروه بشردوستانه قبلتر دریافته بود که سرعت کشتار فلسطینیها باعث شده آنها بیش از ۱۲۰ گور دستهجمعی حفر کنند. بخشی از این مفقودیها در گورهای دستهجمعی داخل و اطراف بیمارستانها دفن شده بودند و اسرائیلیها آنها را بیرون آورده و پنهانشان کردهاند. گویی آنها جسدها را هم بازداشت میکنند.
یکی از موضوعاتی که گروههای حقوقی و مقامات دولتی آن را دنبال میکنند، از بین رفتن تمام زیرساختهای شهری است که باعث شده کارمندان و اهالی زنده غزه نتوانند زخمیها را سر و سامان دهند یا به دنبال پیدا کردن اجساد مفقود شده، بروند. وزارت بهداشت غزه هم کاری از پیش نمیبرد چون برق غزه مدتها قبل قطع شده و مراقبتهای بهداشتی در حد صفر است که این موضوع هم بر تعداد قربانیان میافزاید.
ویدئویی که «نیو عرب» از ویرانیهای غزه منتشر کرده است
بر اساس بررسی اسناد وزارت بهداشت توسط NPR در ماه فوریه، آمار تعداد مرگ و میرها تنها از طریق منابع عمومی مانند رسانهها بدست میآید و هیچ مرجع رسمی آماری در این زمینه وجود ندارد.
با نابودی سیستم بهداشت و درمان، بسیاری از فلسطینیها حتی زمانی که به شدت به آن نیاز دارند، نتوانستهاند اعضای خانواده خود را برای دریافت کمکهای پزشکی به بیمارستانها ببرند. بیمارانی که زنده ماندهاند، به تدریج میمیرند بدون آنکه امکان درمان داشته باشند.
واقعیت مخوف دیگری که صدای فعالان حقوق بشری را بلند کرده است اینکه هیچکس و هیچکجای غزه از خشونت نیروهای اسرائیلی در امان نیست. نه اردوگاه، نه خانه، نه بیمارستان، نه مدرسه، نه پناهگاه و چون مرکزی برای رتق و فتق باقیماندهها وجود ندارد، برای دولت بسیار دشوار است که آمار رسمی از زندهماندهها و کشتهشدهها ارایه بدهد. در نتیجه، برآورد دستکم ۱۳۰۰۰ فلسطینی مفقود شده نشان میدهد که تعداد تلفات و کشتهشدگان ممکن است بسیار بیشتر از ۳۶۰۰۰ حتی با اختلاف هزاران نفر باشد.
باید گفت تمام داستان جنگ اسرائیل با حماس به همین فجایع ختم نمیشود. اسرائیل حتی به ارودگاه آوارگان رفح که خود به آن چراغ سبز امنیتی داده، حمله کرده و ۳۵ فلسطینی را زنده زنده سوزاند.
اسرائیل بارها در حملات خود ادعا کرده که مقر حماس را هدف گرفته و اعضای ارشد آن را کشته است، در صورتی که آسیبهایی که به غیر نظامیان و جنگزدگان رسیده، بیش از بهانههایی از این دست است.
با بالا گرفتن حملات اسرائیل به غزه و رفح و خانیونس، اگرچه جهان جای امنتری برای رهبران اسرائیل شده به گونهای که دیوان بینالمللی دادگستری مستقر در لاهه هم اینبار برای توقف حملات اسرائیل به رفح حکم صادر کرده است اما واقعیت این است که میان جرم صورت گرفته ازسوی این رژیم صهیونیستی با واکنشهای صورت گرفته برای متوقف کردن آن هنوز هیچ سنخیت و توازنی وجود ندارد.