پیام اینالویی مطرح کرد؛
شهید شیرودی برای من مثل آرش کمانگیر است/ «آسمان غرب» را نباید با نگاه سیاسی و جناحی دید
پیام اینالویی با اشاره به اینکه «آسمان غرب» روایتگر یک حماسه در تاریخ ایران است تأکید کرد: این فیلم را نباید با نگاه سیاسی و جناحی دید.
پیام اینالویی بازیگر فیلم سینمایی «آسمان غرب» که این روزها در سینماهای کشور در حال اکران است، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره حضور در این فیلم سینمایی اظهار کرد: به دلایلی تمایل به صحبت درباره نقشم ندارم چرا که نقش نریمان شادابی در این فیلم کمرنگتر از اندازهای است که انتظار داشتم اما «آسمان غرب» فیلم بسیاری خوبی است که زحمات زیادی برای ساخت آن کشیده شده است.
اینالویی تاکید کرد: به عقیده من هیچ رشادتی به تنهایی شکل نمیگیرد حتی حماسه عاشورا که بزرگترین حماسه تاریخ است ۷۲ نفر در این حماسه دخیل بودند و این صحنه زیبا، این اتفاق بسیار بزرگ حاصل رشادت افراد زیادی است. در «آسمان غرب» قهرمان فیلم شیرودی است؛ او مردی بزرگ است و در قهرمان بودن او شکی نیست. من درباره واقعه روایت شده در این فیلم تحقیقات زیادی داشتم و شهید شیرودی یاران بسیار وفادار و شجاعی داشتند، همرزمانی که نفس به نفس جنگیدند و همان میزان ریسک و خطر را متحمل شدند که قهرمان شیرودی متحمل شده است، کمااینکه یکی از همین قهرمانان حمیدرضا سهیلیان در همان نبرد به شهادت میرسد و نحوه شهادت ایشان به گونهای است که امکان داشت موشک اصابت کرده به این شهید با فاصلهای اندک به هلیکوپتر آقای شاداب برخورد میکرد و ایشان به شهادت میرسیدند.
این بازیگر در پاسخ به پرسشی درباره بازخوردهای منفی و مثبتی که متوجه فیلمهای سیاسی و تاریخی است، بیان کرد: مسائل سیاسی موضوع و بحثی متفاوت از مسائل فراجناحی و فراسیاسی است. وقتی کشوری آسمان و زمینش به توپ بسته شده دیگر نمیتوان درباره جناح و نگاههای مختلف سیاسی و مسائلی چون شغل و سمت و اعتبار صحبت کرد. در این مواقع افراد به فکر جان خود و عزیزانشان هستند و اگر کسی از جان خود برای دیگری بگذرد کار بسیار بزرگی کرده که با هر نگاهی اقدامش ارزشمند و قابل ستایش است اما برخی با برداشتهای سیاسی میخواهند ارزش آن را پایین بیاورند.
اینالویی تصریح کرد: شهید شیرودی برای من مثل آرش کمانگیر یا آریو برزن است؛ در ۲۰۰ یا ۳۰۰ سال گذشته ما قهرمانان بسیاری داریم، چهرههایی که در تاریخ ماندهاند و کار بزرگی که انجام دادهاند را نباید صرفاً سیاسی دید. فیلم «آسمان غرب» جهتگیری سیاسی ندارد و من نباید نگران این باشم که به دلیل حضور در یک فیلم ارزشی (یا هر عنوان دیگری که به آن متصل میکنند) مورد قضاوت قرار بگیرم چرا که این فیلم تاریخ را روایت کرده است. قبل از شروع کار با توجه به وضعیت جامعه این نگرانی را داشتیم که مورد چه قضاوتهایی قرار میگیریم. در نهایت به این جمعبندی رسیدیم که موضوع این فیلم مربوط به سال 1359 است و در آن زمان شرایطی حاکم بوده که همه ما یکسو و همفکر بودیم و تضادها و اختلافات مربوط به سالهای اخیر میشود. امروز نظرات متفاوت و متناقض بیشتری شاهد هستیم و شاید جامعه به سمت دوقطبی رفته باشد اما این وضعیت در آن زمان وجود نداشت.
وی خاطر نشان کرد: سینمای ایران هر سال چند فیلم در ژانر دفاع مقدس دارد و ساخت فیلم با محوریت جنگ امری رایج است که در سینمای هالیوود نیز وجود دارد و هر سال در بین فیلمهای اسکار یا دیگر مراسمها فیلمهایی با موضوع جنگ حضور دارد. بنابراین این موضوع را اصلا سیاسی و جناحی نمیبینم؛ موضوع تاریخی است و این شخصیت یک شخصیت بزرگ است و من هم در واقع در قاب تصویری قرار گرفتم که تصویرگر یک رشادت در یک برهه تاریخی و مهم در کشوری بوده که در آن متولد شدم، بزرگ شدم و به آن عِرق دارم.
اینالویی در پایان تأکید کرد: ساخت فیلمهایی چون «آسمان غرب» نوعی واقعهنگاری است و اینکه از چه زاویهای و به چه شکلی به این واقعه نگاه شود مربوط به نویسنده و کارگردان و من به عنوان بازیگر وظیفهام ایفای نقش به بهترین شکل ممکن است. درباره میزان سکانسها و پلانهای حذف شده از نقشم و همچنین میزان حضور این کاراکتر در این فیلم کارگردان تصمیم میگیرد و من نقشی در آن ندارم.